Kemik Kütletmek
-
Çok zararlı bir alışkanlık. Bildiğime göre eklemlerin arasında içi sıvı dolu kapsüller var. Ve kütletme esnasında bu kapsüllerde dejenerasyon hatta kayma meydana geliyor. Kayma meydana geldiğinde bunun kapsülün tekrar yerine konulması gerekiyor. Genellikle kayan kapsülün yerini tutacak içi sıvı dolu bir başka yapı konuluyormuş.
-
Peki böyle hergün kütletirsek nolur?
Yani insan bagzen kütletmeden duramiyor. Aliskanlik olmus. -
alışmış kudurmuştan beterdir :)
yavaş yavaş kesmeye başla.. Eline oyalanacak bişey al.. iki tane misket al,onları elinde çevir dur :)
-
G-Turk bunu yazdı:
-----------------------------Peki böyle hergün kütletirsek nolur?
Yani insan bagzen kütletmeden duramiyor. Aliskanlik olmus.
-----------------------------
O psikolojik bişey galiba,banada oluyo.Kütletmezsem kafama sürekli o takılıyo. Kütletincede acayip bi rahatlama geliyo.Ertan hoca o kütletmeden sonraki rahatlamanın neden olduğunu biliyo musun?
-
kapsüller patlayıp ordaki sıvı genleşince eklemler daha bir oynak hale gelir,bu yüzden bi rahatlama hissi verir.. ama bu olmayabilir de sadece bir yorum.. Bizim hocaya sorar sana pmden cvp atarım
-
ertan ağzımdan almış açıklamayı :)
-
Ertan helal olsun sana, mesaj'larini eskiden okurdum bilimsel aciklamalara dayaniyor genelde. Tesekkurler aciklaman icin :)
Simdi gelelim kutletmeye;
Kireclenme olur, ilerki yaslarda felc olabilme riski, bel kutletmede sinirlerinden birine zarar verebilirsin...
-
cok zararli dikkat edin parmaklar özellikle kütlettikçe daha seri hareket edemediğini bir gözlemleyin derim
-
hic beceremedim ben onu..
-
Kişiye göre değişen birşey benim kimya hocam 70 yaşındaydı hergün çatır çutur kütletiyormuş 10 yaşından beri eli falanda titremiyor. Neden kütlediğini öğrenirseniz hevesiniz kaçıyo baya kütletmiyosunuz bi daha.