Kendi Çapımda Ahşap Hobiciliğine Girişeceğim
-
Ne yapacağım?
- Ufak tefek el kadar süsçükler.
Asıl hedefim
- Şu meşhur minyatür gemilerden yapmak. Şişeye falan koymayacağım.
Referans video
https://www.youtube.com/watch?v=4EVr-HnOKBY
- Videodaki gibi aletler alacağım ama uygun fiyat ve kalite arıyorum. Bu yüzden araştırmalara giriştim fakat konu hakkında forum vs neredeyse yok. Bu noktada önerilere ihtiyacım var.
- Biliyorum gemi yapımı için bu malzemelere gerek yok ama kaburgasını kafasını falan el işlemeli gibi birşey yapmak istiyorum. Hem kafama bişey eser yapmak icap eder belli mi olur.
Başka ne alacağım?
- İşkence / mengene, farklı tipte testereler, zımpara gibi yan gereçler
Sponsorluk ruhuna sahip müritler
- Muhtelif gereçlerden elinde fazla olan varsa gönderebilir kargo ücretini ben karşılarım.
-
Bence herşeyden önce bir dekupaj testeresi edin. Çok zevkli tahta kesmek :) bir şey yaptığımdan değil eski dolap kapaklarını falan kesiyorum.
-
iSo bunu yazdı
Bence herşeyden önce bir dekupaj testeresi edin. Çok zevkli tahta kesmek :) bir şey yaptığımdan değil eski dolap kapaklarını falan kesiyorum.
bu biraz profesyonel bi alet ve evde kullanım için pek uyugun değil gibi geldi bana. bi ben sakarım biraz, her yerimi kaptırırım buna
Opsiyonel_Bilgiler tarafından 26/Ara/15 04:02 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Balkonda harikalar yaratırsın, oval kesersin düz kesersin üçgen kesersin, alabildiğine kesersin. Salonun ortasında olmaz tabi ama balkonda rahat rahat kullanırsın. Öyle deli dehşet bir toz da çıkarmıyor gerçi tahtasına göre değişir tabi o durum ama. Benim parçalayıp şekil vermeye çalıştıklarım eski dolap kapakları falan oluyor onlardan öyle çok toz talaş çıkmıyor dandik sunta
Bunu yapana kadar tahta kesmeye devam edicem :)
https://www.youtube.com/watch?v=wEok80BBuj4
iso tarafından 26/Ara/15 04:17 tarihinde düzenlenmiştir -
@sancaks takip ettim, hedeflerim arasına gitar case de koydum :D
@iso yani güzel bi alet tabi almak isterim de şu an için gerek olmadığını düşünüyorum
Opsiyonel_Bilgiler tarafından 26/Ara/15 04:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacım gravür ve linör baskılara bak istersen :)
-
Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdıiSo bunu yazdı
bu biraz profesyonel bi alet ve evde kullanım için pek uyugun değil gibi geldi bana. bi ben sakarım biraz, her yerimi kaptırırım buna
dekupaj testere zorunlu ihtiyaç hocam. hem düzgün parçalar çıkarabilmek için hemde dar alanlarda çalışabilmek için. dekupaj testere alırkende testerenin girdiği uca dikkat et pig diye bi malzeme var çabuk kırılıyor. sana kendi kullandığım makinayı öneririm. bosch pst650 hem ucuz hem kaliteli.
-
Çok isterdim ben de ahşap işlemek, heykel yapmak ammaaa, düz çizgi çizemiyor, kendi yazımı zor okuyorum. O derece el ayarım yok.
-
Tamda benim yapmak istedigi söylemissin. Ama ben gemi düşünmuyorum tek fark.
Simdi sana sihirli bir kelime yazicam. Ve hayatın değişecek:
DREMEL
google yaz youtubeda arat
sonra bana dua et
yetmedi gel burdan teşekkür et
Yetmedi banka hesabimi vereyim :)
-
Ayni merak bende de var, şu seti almayı düşünüyorum
mehmetdiyebiri tarafından 26/Ara/15 11:38 tarihinde düzenlenmiştir