Kendi Mutlu Olma Tavsiyelerim
-
Selamlar beyler,bayanlar ve gökkuşakları.Smirnoff konu açmış neden mutlu değiliz diye bayağıda bir mutsuz kişi çıkmış.Bende size kendi mutluluk tavsiyelerimi vereyim dedim.Herkesin kolayca yapabileceği basit tavsiyeler.Ben kendim uyguluyorum ve gerçekden çok etkiliyor.
1)Şekeri mümkün olduğunca azaltın.Şeker vücudun pek gereği olmayan bişeydir.Zaten yediğiniz herşeyde biraz şeker var ve ihtiyaç olanı fazlasıyla karşılıyor.Günlük şeker sınırınızı aşmayın.
2)Spor yapın.Ama salon sporu değil açık hava sporu olsun.Futbol,bisiklet yada yüzme tavsiyelerimdir.
3)Kendinizi ifade ederken çok kasmayın.Birilerine bişey söylemeden önce 35 defa düşünmeyin.Napolyonla konuşmuyorsanız söyleyeceğinizi en fazla 2 kere düşünmek yeterlidir.Fazla düşünürseniz hem kendinizi düzgün ifade edemezsiniz hemde çekinirsiniz.
4)Kız arkadaş edinin.Kız arkadaşınızın güzel olması ve çok kaprisli olmaması kafidir.Eğer evlenmeyecekseniz kızda bilime merak,toplumsal olaylara ilgi,tarihe-siyasete ilgi,bilgisayara yada spora gibi şeyler aramayın.Milletvekili olmayacak kız heralde :)
5)Giyiminize ve kendinize özen gösterin.Kendinize özen göstermezseniz belli bir zaman sonra hayatdan bezdim moduna geçiyorsunuz.Buna dikkat edin.Tiki olun demiyorum ama bir t-shirti 5 gün giymeyin.Bu özgüvenide etkiler.Dişlerinizi fırçalayın,saçınızı başınızı düzgün tutun.
6)Zamanında yatın kalkın.Ben en az 7 en fazla 10 saat uyuyun diyorum.Tam dengesi bence bu.
7)Elinde olanın tadını çıkarın.Denize gittiniz deniz kirli diye köşede oturup hem kendinizi hem arkadaşlarınızı mutsuz etmeyin.Denize girmiyorsanız gidin voleybol oynayın,bişeyler içip muhabbet edin yada birileriyle falan tanışın ama somurtkanlık yapmayın.
8)Herkes kendiniz gibi olsun istemeyin.Bu benimde zamanında çok sık yaptığım bir hataydı.Sen entelsen arkadaşların yada başkaları entel olsun yada sen fanatiksen herkesin en azından futbola ilgisi olsun falan diye beklemeyin.
9)Alkol ve sigaranın ayarını kaçırmayın.Alkolün ayarını kaçıran bir tanıdık var 4 senede kafasında saç kalmadı daha 25 yaşında ama görseniz 40 dersiniz.
10)Çok düşünmeyin.Düzeltemeyeceğiniz bişey hakkında çok fazla düşünmeyin.Artık geçmiş gitmişdir.Ne eskide ne de süreli gelecek planları arasında kalın.
11)Bol bol meyve ve sebze yiyin.Ivır zıvır yiyecekleride yiyin ama abartmadan.
12)Herşey kusursuz olsun diye stress yapmayın.Yapabildiğinizin en iyisini yapmayı deneyin yeter.
-
Ey rap'in sebepsiz anlamı nelerde yazmış öyle :D
Zeytun-i tarafından 05/Tem/13 17:04 tarihinde düzenlenmiştir
Editlemeye müsaitim yanlışları bulucam eksikleri düzelticem.
Adalet timiyim sanki ama dur geliyom. :D -
Emek verip yazmışsın, teşekkürler
-
sahsi olarak suna inanıyorum konunun fazla detayına girmeden insanları mutlu edecek seyler genelde nedense baskaları tarafından dayatılmıstır ve bu yüzdende insanlar mutsuzlugu paranoya deprosyona mantara baglıyor. yani seygibi daha iyi bir araba güzel bir kız arkadaş çok para güzel kıyafetler teknolojil aletler baskalarının sahib olmadıgı seyler iyi bir tatil vs seyler bizi hep mutlu edecekgibib gösterilip empoze ediliyor....
bunlara ulaşamayan cogu kişide mutsuz oluyor sistamatik olarak hasta ruhlu bir toplum oluşturulşuluyor....
ölmekten korktugun sürece ne özgür nede mutlu olabilirsin.....
-
üstümdeki giysileri bir aydır giriyorum sorun olur mu o.O
-
Çok bilgece olmuş hocam.
Yanlız şekerle ilgili sorun nedir ben mutsuz olunca 2 kilo dondurma yiyorum çok da mutlu oluyorum.
-
sigarasız alkolsüz sporlu bol yemekli -özellikle biftek, bonfileli, parma jambonlu, parmesan peynirli-bir yaşam
torf tarafından 05/Tem/13 18:56 tarihinde düzenlenmiştir -
sabah akşam 1 çay kaşığı bal atın sıkıntı sorun kalmaz =)
-
Verdiğin bilgiler için sağol hocam.
Düşünmekten malesef kendimi alamıyorum. En ufak şeyi bile kafaya takıp büyütüyorum iyice. Galiba bu başka sorun.
-
bide canınız sıkıldıkça zurnayı vıncıklamayın.
-
Sen öyle diyorsun da "Mutluluğun formülü çok açık, bir sen bir ben bir de bebek" diyor izel. Bu ne olacak =)
Ben bu bahsettiklerini yapınca mutlu olmam. Ben kurallara veya belli bir disipline uyacak biri de değilim. Bu sebeple;
-Çikolata ani mutluluk dopingidir. Bitter severim. Başka kural yok.
-Her istediğin elinin altındaysa kıa süre sonra mutsuz olurum. O yüzden sadece iyi insanların dostluğuna sahip olmak paradan daha iidir diyerek istediğim herşeyi gücüm yetsede almam.
-Seviyorsam ve seviliyorsam benden mutlusu yoktur. Mutluluğum sonsuz olur =)
Kendimi kısıtlamam...