"Kendini Geliştirmen Lazım." Ama Nasıl?
-
siktir et o mühendislikleri onlarda çok para yok türkiyede
kafan çalışıyorsa mechanical engineer ol sonra parası çok olan başka bir mechanical engineer bul sen kafanı koy o parasını ortak ol
sonra paranın amına koyarsın zaten bu ülkede sanayide, fabrikada kullanmak için çok makinaya ihtiyaç var o yüzden her zaman kazandırır...
bu arada ingilizce bilmek şart ve yurt dışındaki büyük firmaların firmana ortak olmasını sağlamak işi dahada büyütecektir...
sonra zaten ihracat/ithalat sürer gider... -
Önce amaç belirle. Amacın para kazanmaksa mühendisliğe değil ticarete kafa yor. Eğer amacın usta bir mühendis olmak ise, merakının seni bir yere yönlendirmesine izin ver. Ne kadar çok merak o kadar çok bilgidir. Ve o bilgiler ile ilgili çalışmaların senin ustalığını gösterecektir. Teoriye girmek lazım...
Her konuda uzmanlaşmaya çalışırsan bu yapacağın en büyük hata olur. Sadece 1 konuda yoğunlaş. Kendini en güçlü ve rahat hissettiğin konuda uzmanlaşarak başarılı olman olasıdır.
Kendi adıma konuşayım. Ben turizm her dalını biliyorum. Aynı zamanda web tasarımı kodlama vs.. web teknolojileri hakkında da azımsanmayacak bilgim var. Bunun yanı sıra elektrikçilik (orta gerilim) bilgi ve tecrübem de var. Birden fazla alanda aynı anda başarılı olmam mümkün değil. Bunu farkettim ve kendimi en sevdiğim ve rahat olduğum işin bir kolunda uzmanlığa yönelttim. Turizm konusunda tur operatörlüğü alanında şuanda uzmanım. Elimde 10 yılın tecrübesi var ve devam ediyor. Seçimim bu. Diğerleri benim için hobi olarak kaldı. Turizm sektörü çok geniş yelpazedir. Ben sadece bir kolunu seçtim. Sende böyle bişey seçmelisin.
Misal; Mühendislik demişsin. İnşaat mühendisliğini ele alalım. İnşaat mühendisi olacaksan ya iç mimarlığa yönelmelisin yada dış cephe ye yoğunlaşmalısın. Yada bunlardan farklı olarak sıfırdan yapı oluşumu ve proje yönetimi gibi alanlardan birini seçmelisin. Hepsini öğren ama birinde uzmanlaş ! olay budur.
Uzmanlaşmak için o konuyu merak etmeli, araştırmalı ve bol bol pratik yapmayı denemelisin. Seçimini yap ki o konuda aramızda tecrübeli olanlar seni yönlendirsin.
opusdei tarafından 22/Ağu/12 02:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocalar ben de söküp bozmayla, öğrenmekle uygulamakla çok sağlam zaman harcamış mühendislerdenim. Böyle sorular soran mühendis arkadaşları yadırgamıyorum.
yeni mühendis arkaşların işi daha zor bana göre. Neden derseniz 15 senedir birçok teknolojinin gelişimini gözlemleme şansı buldum.
İlk PC'm de bilgisayarda harddisk yoktu. açılırken insert system disk. derdi. Takmayınca derdi ki command.com not found.
Haa anladım ki command.com dosyası olan bir disk takmam gerekiyor. Bunu takınca dos ekranı gelirdi. Windowsu kurunca ise VGA ekran desteği gelirdi. (Bir iki sene windows bile kullanmadım.) Açılıştaki programlar autoexec.bat adlı düz text dosyasında olurdu (Nerede olduğu belli olmayan registrydeki 10 keyden biri değil)
Sonra yeni windowslarda ntfs çıktı mesela 40 GB dan sonra neden FAT değil NTFS olması gerektiğini bu arada bu dosya sistemlerinin avantaj/dezavantajlarını kulanarak gördük. Internetin ilk zamanlarında ATZ attackı gördük dolayısıyla modemlerin nasıl çalıştığı hakkında fikir sahibi olduk. Önümüzde router yada firewallar yoktu port yönlendirme falan yapmazdık, bunları sonradan gördük.
Windows programlamada Drag&Drop component sürükleyip eventlerine girmeden yapmak zorunda olduğumuz şeyler vardı. O zamanlar bu teknik detaylar işin temeliydi. Bunu bilene ulaşması da kolaydı, kullanımı da şimdikinden kolaydı. (çünkü sapacak dal daha azdı)
Bu şekilde teknoloji gözümüzün önünde gelişince windowsu kullanirken arkaplandaki işelmer adeta gözümün önünden geçiyor.
Şimdiki mühendislik öğrencisi oturuyor c++ öğretecekler. Bir açıyor makinayı Transparan windowlar üzerinde bir start buttonu. Compilerin 1000 tane seçeneği var. Grafikler yağ gibi kayıyor. Evdeki PCsindeki oyunlar gerçek gibi görüntü veriyor. Sonra diyorlar yaz bakalım. printf( "hello world"); adam mühendislik 3. sınıfa gelmiş 20 sayfa kod yazıyor bir text dosyasındaki satırlara sıraya dizmek için. Sonrada bakıyor korkuyor lan bu insan işimi nasıl yapıyorlar bunları diyor haliyle.
Bu arkadaşların tek anlaması gereken bu teknolojinin bir anda ortaya çıkmadığı uzun bir uğraşın sonucu olduğu, ve aynı şekilde planlarını uzun vadede yapması gerektiği.
Eğer bu aşamayı atlatırsanız yani gördüğünüz herşeyi yapanın yine insan olduğunu anlarsanız en büyük adımı atlamış olursunuz. Bu sitede olaya 0 dan girip kafaya koyup 3D shooter oyun yazan adamlar var. Bunun için ne mühendislik ne üniversite gerekir ne de başka bir eğitim. Eğer tek sermaye bilgi ise ve internetin varsa kafaya koyunca yaparsın. Tek ihtiyacın olan bilgi, o da internette dolu var eğer ingilizcen varsa. Bu sadece bilgisayar mühendislik programla falan için değil tüm meslek dalları için geçerlidir.
-------------------------------------------------
"Nothing in this world can take the place of persistence.
Talent will not; nothing is more common than unsuccessful people with talent.
Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb.
Education will not; the world is full of educated derelicts.
Persistence and determination alone are omnipotent. The slogan "press on" has solved and always will solve the problems of the human race"
Calvin Coolidge
HolyOne tarafından 22/Ağu/12 10:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Genel kaide; meraklı ve istekli olmak. Azmini kaybetmemek. İngilizcenin iyi olup netteki kaynaklardan akıcı olarak faydalanabilmek. Ve bir konu üzerinde sivrilmek.
Not: Zaten kesin okumam gereken hazırlık sınıfının önemini şimdi daha iyi anlamış olup, hatta belkide üniversitenin bana tek faydasının hazırlık yılı olduğunu düşünmeye başladım :)