Kendini Savunmak
-
Merhaba müritler direk olaya dalıyorum dün araçla giderken bi mahalleden geçiyorduk adana'da eylemin ortasında kaldık şerefsizler işte çöpleri felan yakıyor taş felan atıyordu birden daldık içine işte yüzleri kapalı ellernde molotoflu çocuklar felan aracın etrafını sardılar elleryle işaretler felan yapıyorlar bağırıyorlar bize karşı bende silaha sarıldım doğrulttum bi el havaya ateş açıp uzaklaştık buraya kadar bir sorun yok.hadi diyelimki ben bunların birini vurdum öldü yada yaralandı ben nasıl yargılanacam kasten öldürmek tarzında birşeymi yoksa meşru müdafaamı sayılacak ?
modS:Konunun yeri genel değil
-
hacı oldu ki bi adam vurdun. hemen yan tarafa bi yere boşluğa da sık. eğer sadece adamın üstünde kurşun varsa bilerek öldürmüş oluyon. dediğimi yaparsan dersin ki ben uyarı amaçlı ateş ediyodum yanlışlıkla ona geldi. o zaman yarı yarıya cezan düşer kafadan. benim bildiğim olay bu avukat arkadaşımdan.
-
Prometheus bunu yazdı
hacı oldu ki bi adam vurdun. hemen yan tarafa bi yere boşluğa da sık. eğer sadece adamın üstünde kurşun varsa bilerek öldürmüş oluyon. dediğimi yaparsan dersin ki ben uyarı amaçlı ateş ediyodum yanlışlıkla ona geldi. o zaman yarı yarıya cezan düşer kafadan. benim bildiğim olay bu avukat arkadaşımdan.
Mantıklı hocam sağol
-
sık kafasına kim bilecek senin yaptığını belliki hepsinin amacı provakasyon
-
ayağına sık korkutmak için yere ateş ediyordum üzerime saldırdı koştu kurşun ayağına geldi dersin...
Yüksek ihtimal hakime göre ceza bile almaman mümkün :D
-
seagate189 bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
Mantıklı hocam sağol
sırf mantık değil hocam. şimdi avukat olan arkadaşım zamanında finale çalışırken anlatmıştı. öyle meraklıyımdır ben de bakıyodum ne çalışıyon gibisinden. tck çalışıyodu denk geldi. bil yani silah taşıyosan insanın başına herşey gelir. şahsen karşıyım silaha ama madem taşıyon kanunları iyi bilmekte fayda var. sen yine de ihtiyacın yoksa silah taşıma. kafan daha rahat olur.
-
Prometheus bunu yazdıseagate189 bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
Mantıklı hocam sağol
sırf mantık değil hocam. şimdi avukat olan arkadaşım zamanında finale çalışırken anlatmıştı. öyle meraklıyımdır ben de bakıyodum ne çalışıyon gibisinden. tck çalışıyodu denk geldi. bil yani silah taşıyosan insanın başına herşey gelir. şahsen karşıyım silaha ama madem taşıyon kanunları iyi bilmekte fayda var. sen yine de ihtiyacın yoksa silah taşıma. kafan daha rahat olur.
Doğru diyorsun hocam öğrenmek gerek ona göre davranmak lazım
-
medyaya yansırsa 10 yıldan aşağı gelmez. yansımazsa max 5 yıl alırsın, yaralamada en fazla 6 ay
-
ortamın vehametini senin kendini daha farklı savunabilme imkanın olup olmadığını, kaçış şansınıda değerlendirmek lazım öyle direk olarak havaya sıkarsan 3 adama sıkarsan 5 diye kesin bir yargıya varamayız. ancak cezanın müebbet olmayacağı konusunda garanti verebilirim :)
-
Tek suç yakalanmak bunu unutma :)
-
Prometheus bunu yazdı
o dediğin kriminalde çıkıyor hocam önce nereye sıktığın.