Kendinize Nasıl Bakıyorsunuz ?
-
Sağlık adına, Uzun yaşamak Adına Yaptığınız özel olarak şeyler neler ?
Düzenli doktora gidiyor musunuz ?
Düzenli Spor ?
Düzenli uyku ?
Sağlıklı yemek vs.
Oturdum düşündüm ve sonuç kendime pek bakmıyorum. Uyku düzenim bozuk ödevlerden gece çok geç yatıp sabah erken kalkıyorum. Yemek konusunda kahvaltıda tereyağı bal reçel yeşil çay vs önem veriyorum ama öğle akşam canım ne çekerse yiyorum. Doktora arada gidiyorum görünürde bir şey yok. Sporda bir ara yoğun yapıyordum sonra salıverdim. Sigara alkol yok stres var. Bir yerde tekleyeceğim diye düşünmeye başladım ve tbt ye sormaya karar verdim nasıl gidiyor hayat ?
-
Sağlığın yemekten geldiğine inanırım hocam ne bulsam yerim.Vücuttaki nikotini bile yiyeceğin attığını farzederek buna inanarak yerim.Spor yapmam hasta olmadıkça doktora gitmem gitsem bile verdiği ilaçları kimyasal diye içmem.Böyle bi inanışım var gıdanın sağlık getirdiğine inanırım..
-
ömrümde ilk defa kendi isteğimle akşam 8den sora yemek yememe kararı aldım amk :D açım lan bildiğin 20 gündür :D
MaviGozluDev tarafından 30/Eki/12 00:08 tarihinde düzenlenmiştir
dah aöncede 15-20 gün sabit 1-2 şeyle beslenmek zorunda kalmıştm ama o dotkor zoruylaydı benlik şeyler değldi :D bu sefer kendi irademle resmen :D bildiğn her gece midem kazınıyo alışmışım gece pc başıdna yemekyemeye, gün içinde cips icetea tatlı derken aynı oburluğa devam ediyorum ama akşsam 8den sonra çay,su,meyve dışında bişey yemiyorum. enfazla çok acıısam artık midem buanacak kadar bi bardak ayran içiyorum. 22 günde 4 kilo vermişim bu arada :D
edit : milletinyazdıklarını okuyunca dank etti bende de, hergün 2 lt kola içerdim, güne aç karna kolayla başlamakta en büyük zevkimdi :) 2010 eylülden beri içmiyorum :d 2seneyi geçmiş , 1 damla bile içmedim :D -
her bulduğum maddeyi kullanırım yanı sıra sigara alkol bol miktarda tüketirim düzenli olarak yeşillik kullanırım beslenme desen kafama göre , düzenli bi spor anlayışım yok yani karambole yaşıyorum
-
sadece fazla su içerim, spor yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, yazın birşeyler yapıyorduk da havalar soğuyunca o da gitti.
-
Herakşam yada gün içinde 3-5 defa çıkar yürürüm işlerim arasında.
Az ama çok öğün yerim, günde 4-5 öğün yerim - her övünde çevrek ekmek kadar anca.
Önümüzdeki hafta sabah 6-7 gibi yürüyüşe çıkmayı planlıyorum bakalım.
Bi sağlık sıkıntım yok çok şükür, heralde bi 7-8 senedir hastane yüzü görmemişimdir :) -
Alkol 3 aydır bıraktım, bir iki kere içtim ama çok bişi değildi.
Sigara Günde 10 tane filan içerim.
Yemek Ne zaman acıkırsam. Çok yüklenmem, ara öğün mantığında yerim hep.
Spor 5 Yıldır koşmadım bile, ara sıra yürüyorum ama :D
Uyku 45 saat uyumadığımda olur, 15 saat uyuduğumda.
Stres Her an aksiyon filmi gibi var. Bunun sebebide düzensiz hayat.
Yakında ölürüm bence.
Ha bu arada 62 kilo, 183 cm boy. Kilo alamıyorum :D
PathfindeR00 tarafından 29/Eki/12 23:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Düzenli doktora gidiyor musunuz ? - 6 aydır sgk parasını yatıramadığımdan gitmiyorum. hayatımda 7 8 kere gitmişimdir. 2sinde de ameliyat ettiler.
Düzenli Spor ? - 13 14 saat it gibi çalışırım. Manuel takılmak dışında sporum yok.
Düzenli uyku ? - Düzenli bir şekilde 20 saat uyumuşluğum vardır. 1 gün 20 saat uyurum 3 gün sonra 5 saat. işim olur hiç
uyumam. bu da negatif.
Sağlıklı yemek vs. - Karnım doysun da gerisi önemli değil derim. Ne yediğim değil yiyip yiyemediğim önemli şu durumda.
yani Sağlık adına şu an düşünebileceğim tek şey aç açıkta kalmamayı başarmak..
ilerde parayı bulur düzenli bi hyatım olur o ayrı.
-
sakat at (kokoreç dışında)- deniz ürünü (midye dışında) hariç tüm yemekleri yerim,yemek ayırmam yani.alkol günlük tüketirdim (kırmızı tuborg-votka) sonra marijuana ile tanıştım alkolden soğudum...haftada bigün nargileye katıp içerim kafi...spor eh işte yürümeyi severim...kozmetik bakıma önem veririm. parfümdü,spreydi,wax'tı maskesydi(zenix kil maskesi tavsiyemdir)...kılık kıyafete pek takılmam free style takılmayı severim.belli bi tarzım yoktur kafama göre...spor giyinirim klasik giyinirim yeri gelir tiky giyinirim....böyle bi hayat işte...(hayat ölümden önce kısa bi rüyadır)..........
-
Doktara gitme mevzuu: Doktara bi' geçenlerde gittim o da bileğimde çıkan ganglion kisti için onun dışında pek uğramam. Vefasızımdır doktoruma karşı arayıp sormam.
Düzenli spor: Her gün bilinçli olarak değil yani mecburiyetten rahat bi' 5-6 km. yürürüm. Onun dışında ki spordan sayılacaksa haftada en az 2 kere 2 saatlik halısaha maçlarına katılırım. Hadi katıldın ne oldu deme 2 saat de koşuyom *mk! :D
Düzenli uyku: Saatimde yatar ve kalkarım istisnalar dışında. Minimum 7 saat uyumaya özen gösteririm. Haftada bir gün de b*kunu çıkarana kadar uyurum.
Sağlıklı beslenme: Hiç sağlıklı beslenmem. Koladır, yağlı yemeklerdir filan etinden sütünden olabildiğinden sömürürüm lakin zayıfımdır. Ha zayıf olduğum sağlıklı olduğum anlamına gelmez. Bekleyecez görecez ileride ne gibi hastalıklar çıkacak. Yemeklere kesinlikle sonradan tuz atmam neyse odur. Bu yönümü seviyorum işte.
Onun dışında ömrümde bir kere sigara içtim o da 10 küsür sene evveldir, alkolün kokusunu bilmem. Allah emriyle kızınızı istemeye geldük.
Caliber tarafından 29/Eki/12 23:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Sabah namazından sonra mutlaka 1 saat yürürüm. Düzenli saatlerde yemek yerim akşam saat:20.00 den sonra sadece maydanoz marul veya meyve yerim. Uzun zaman oldu tuz kullanmam illa kullanacaksam kayatuzu kullanıyorum asitli herşeyden uzağım.Fast food bana göre zaten değil. Anlamışsınız sigara ve alkolden uzağım.En büyük vazgeçemediğimde çiğköftedir :) Pazartesi ve Perşembe oruç tutarım. Uyku günlük en az 6 saat en çok 8 saat şeklindedir. Yaşım 43 doktora sadece çocukluğumda kekemelik için ve bu yaşlarda diş problemi için gittim. Bu düzen yıllardır böyle :)
Not: Bu sadece tercih meselesidir. Konu dallanmasın diye belirteyim Peygamber sünnetidir Pazartei - Perşembe orucu..