Kendinizi İyi Hissettirecek Sorular
-
En kısa sürede bakıcam.
-
http://www.youtube.com/watch?v=CFT7ixmREvQ
bu soruların kitaplarını bir liradan alırdık karşıyakadan :D
kaç yaşına geldiniz hala kimlik mi arıyosunuz bu işler öyle sorularla cevaplanacak şeyler değil kişinin temelinde değerler verileriyle yazılmış bir algoritması vardır kodları ona göre oluşur ona göre arayüze yansır seçim yapar vsvsvs... -
43. Geri dön
-
Cevaplama ihtiyacı hissettim ;
hem kendimi görmek için, hemde bunlar güzel sorular.
1. Kaç yaşında olduğunuzu bilmeseniz kaç yaşında olurdunuz?
- Kesinlikle 13. Hiçbirşey bilmiyormuş hissine defalarca kapılıyorum
2. Başarısızlığa uğramak mı hiç denememek mi daha kötüdür?
- Tabi ki hiç denememek.
3. Hayat o kadar kısaysa neden sevmediğimiz o kadar şeyi yapıyor ve yapmadığımız o kadar şeyi seviyoruz?
- Sevdiklerimiz için
4. Her şey yapılıp söylendiğinde söyledikleriniz yaptıklarınızdan daha mı fazladır?
- Söylediklerim. Ve her zamanda öyle kalacak.
5. Dünya için değiştirmek istediğiniz en önemli şey nedir?
- Teknolojinin insanlara olumsuz etkisini
6. Mutluluk ulusal para birimi olsa nasıl bir çalışma sizi zengin ederdi?
- dünyayı değiştirmek
7. İnandığınız şeyi mi yapıyorsunuz yoksa yaptığınız şeye alışmaya mı çalışıyorsunuz?
- birşeyler yapıyorken ona alışmak istemiyorum ve inandığım şeyleri yapmak istiyorum. Tabi biraz zaman geçiyor.
8. Ortalama insan ömrü 40 sene olsa hayatınızı farklı yaşar mıydınız?
- Şu anki aklım olsa.. ile ilgili şeylere inanmıyorum. Tekrar aynı şeyleri yaşamak ve aynı şeyleri yapmak isterdim. Beni kendime getiren onlar. Ve kim bilir nerelere sürükleyecek...
9. Hayatınızın gidiş yönünü ne derece etkilediniz?
- başta yapılacak yarım derecelik açı, bilmem kaç ışık yılı sonra , olması gerekenle olan noktaları bambaşka yerlere götürüyor. Yani evet ; herkesin hayatı kendi kontrolündedir ve herkes hayatını engeller.
10. Bir şeyleri doğru yapma konusunda mı yoksa doğru şeyleri yapma konusunda mı daha endişelisiniz?
- Birşeyleri doğru yapma. Çünkü milletin doğru dediği çoğu şeyin ; aptallar tarafından uydurulmuş saçmalıklar olduğuna inanıyorum. Kendi doğrularım var. Yaptığım şeyleri onlara göre uydurmaya çalışıyorum.
11. Asansör düğmesine birden fazla defa mı basıyorsunuz? Bunun asansörü daha hızlandırdığına mı inanıyorsunuz?
- Hayır, sadece kapının kapanmasını istiyorum
12. Endişelerle dolu bir dehâ mı yoksa neşeli ve basit bir insan mı olmayı tercih ederdiniz?
- Cahillik, mutluluktur. Katılıyorum. Fakat sonunda dünyayı değiştirebileceksem, kesinlikle birincisi. Hayattan tatmin olmak herşeyden önemlidir.
13. Neden siz sizsiniz?
- İçi dolu gibi görünen aptalca bir soru
14. Arkadaş olarak isteyeceğiniz türden bir arkadaş mısınız?
- kesinlikle hayır. Ama iş hayatında farklı şekillerde beni isterim.
15. İyi bir arkadaşınızın uzaklara taşınması mı yoksa yakınlarınızda oturan iyi arkadaşınızla irtibatınızın kopması mı daha kötüdür?
- İyi arkadaşın uzaklara taşınması kötüdür.
16. En çok şükrettiğiniz şey nedir?
- Sağlıklı olmak.
17. Eski anılarınızı kaybetmeyi mi yoksa asla yeni anılara sahip olamamayı mı tercih ederdiniz?
- Çok unutkan olduğum ve eskiyi pek sallamadığım için ; geçmişi pek umursamam
18. Gerçeğe kafa tutmadan onu bilmek mümkün müdür?
- Ferrari mükemmel bir araba deniyorsa ; binip test etmek gerekir. Yoksa başkalarının gerçekliğinde yaşarız.
19. En büyük korkularınızdan gerçekleşen oldu mu?
- Kendimle ilgili olanlar evet. Okudukça, araştırdıkça bilgisiz olduğumu hissediyorum. Uğraştıkça dibe battığımı hissediyorum. Ve bundan çok korkuyordum.
20. Beş sene önce çok mutsuz olduğunuz zamanı anımsayabiliyor musunuz? Şimdi bu üzüldüğünüz şeye hâlâ üzülüyor musunuz?
- Kıbrıs'a gelmek mutsuzluğumdu. Fakat Kıbrıs, hapise kapatılan yazarlar gibi kendimi geliştirmemi sağladı ve sağlıyor. Hatta bundan zevk bile almaya başladım diyebilirim.
21. Çocukluğunuzdan sizi en mutlu eden anınız nedir? Onu bu kadar özel kılan nedir?
- Bir çok anım var hatırladığım ve mutlu olduğum. Ailemle geçirdiğim zamanlar. Ve şuanda bu kadar mutsuz olmamın sebebi, ailemle zaman geçiremediğimdendir.
22. Yakın geçmişinizde en son ne zaman tutku dolu ve canlı hissettiniz?
- Bir kaç gün oldu.
23. Şimdi değilse ne zaman?
- hiçbir zaman
24. Henüz istediğinizi başaramadıysanız kaybedecek neyiniz var?
- dünyayı değiştirme fırsatı.
25. Biriyle hiçbir şey konuşmadan hayatınızın en güzel konuşmasını yaptığınızı hissettiğiniz oldu mu?
- (:
26. Sevgiyi destekleyen dinler neden bu kadar çok savaşa neden oluyor?
- Din, afyondur
27. Hiç şüphe duymadan iyi ve kötünün ne olduğunu bilmek mümkün müdür?
- Cahilliği yenen, kendini geliştirmiş, karakterli bir adamsan ; düşünerek neyin iyi olduğu ihtimalini bulabilirsin (hemde yüksek yüzdeyle)
28. Şimdi birkaç trilyon kazanmış olsanız işinizi bırakır mıydınız?
- Aksine ar-ge şirketi açarak hayalimi geliştirirdim (tabi önce 2 sene kadar dünya turu yapıp teknolojik yenilikleri keşfederdim; Japonya'dan Avrupa'ya, Çin'den Amerika'ya)
29. Daha az işiniz olmasını mı yoksa zevk alabileceğiniz daha fazla işiniz olmasını mı tercih ederdiniz?
- Zevk alabileceğim ve bana nefes aldırmayacak bir iş.
30. Bugünü daha önce yüz kere daha yaşamış gibi mi hissediyorsunuz?
- Hayır.
31. En son ne zaman derinden inandığınız bir fikrin hafif ışığında kararnlığa daldınız?
- if(kararnlığa == karanlığa ) ? 'o nasıl bir soru ? ' : 'o nasıl nasıl bir soru?' ; // javascript, php, c bilenler stringi anlar
32. Tanıdığınız herkesin yarın öleceğini bilseniz bugün kimi ziyaret ederdiniz?
- ...
33. Son derece çekici ya da ünlü olmak için hayatınızın 10 senesini vermeyi ister miydiniz?
- asla
34. Hayatta olmak ve gerçekten yaşamak arasındaki fark nedir?
- İnsanlığın gelişimine katkın yoksa, bitkiden farkın yok demek isterdim fakat bitkinin faydası var. Gerçekten yaşamak ; sana bu dünyayı bırakanlara ve yeni nesillere olan borcunu ödemektir , insanlığın ve dünyanın gelişimine katkıda bulunmaktır. Diğer şık sadece yaşadığını sanmak.
35. Ne zaman risk ve mükafatları hesap etmeyi bırakıp devam etmek ve doğru olduğunu bildiğin şeyleri yapmak gerekir?
- Her zaman. İşini iyi yaptığın sürece risklerin getirileri olacaktır. En kötü iş mahfolur ve ders alırsın , bir sonraki sefere daha tecrübeli olursun. Riskin götürüsü yoktur (eğer sırf maddiyatı düşünen salak değilseniz, salak diyorum çünkü amacı maddiyat olan eninde sonunda kaybeder)
36. Hatalarımızdan bir şeyler öğreniyorsak hata yapmaktan neden bu kadar korkarız?
- HAtaların ucu genelde sevdiklerimize dokunur.
37. Kimsenin sizi yargılamayacağını bilseniz neyi farklı yapardınız?
- Muhtemelen eğitimle ilgili herkesi (bakandan öğretmenlere, üniversite yönetiminden dershanelere) herkesi toplar ve bir avuç aptal olduğunu söylerdim [imkanım olsa şimdi de yaparım]. İnsanları diploma hedefiyle zehirleyerek yaratıcılıklarını nasıl öldürdüklerini bağıra çağıra, küfür ede ede söylerim.
38. En son ne zaman kendi nefes alış sesinizi duydunuz?
- (sanırım) 2 gün önce yaptığım meditasyonda. Tabi mart ayı olduğundan kediler rahat vermedi de neyse...
39. Neleri seversiniz? Son zamanlardaki hareketleriniz bu sevgiyi açıkça gösterdi mi?
- öff aptalca soru
40. Bundan beş sene sonra dün ne yaptığınızı anımsayacak mısınız? Ya ondan önceki günü? Ve ondan öncesini?
- Bundan 5 sene sonra, ne yapılması gerektiğini düşüneceğim. Ne yaptığımı değil.
41. Şu an bazı kararlar alınıyor. Soru şu: Bu kararları kendiniz için mi alıyorsunuz yoksa başkalarının sizin yerinize bu kararları almasına izin mi veriyorsunuz?
- Başkalarının benim için aldığı kararlarda, kendi kararlarımı yaşatmaya çalışıyorum. Özgürlük = maddiyattır. Özgürlüğünü kazanmadan, maddi bağımsızlık sağlamadan ; hiçbirşey olmaz.
42. Saygı ve hayranlık duyduğunuz üç kişiyle öğle yemeği yiyorsunuz. Sizin arkadaşınız olduğunu bilmeden yakın bir arkadaşınızı eleştirmeye başlıyorlar. Bu eleştiri hoş değil ve haksız yere yapılıyor. Ne yaparsınız?
- Eğer herhangi biri olacaksa (hayal ya); Steve Jobs, Larry Ellison, Howard Schultz olurdu. Onlarda muhtemelen arkadaşımı tanımazdı. Fakat tanıdığım 3 kişiyse ; arkadaşımı (arkadaşım olmasada tnaıdığımı) savunurum.
43. Yeni doğan bir bebeğe tek bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?
- Sadece kendi istediklerini yap
44. Sevdiğiniz birini kurtarabilmek için yasaları çiğner miydiniz?
- Seve seve. Şimdi de bir ton yasanın aptalca olduğunu ve aptallar için olduğunu düşünüyorum. Aptalları bir arada tutup düzene oturtmak için yapılmış ama ben uymak zorunda değilim. Örneğin bir yaya'ya yol vermek, mantıklı birşeydir. Aptallar bunun farkında olmaz. Bu yüzden yasalaşmıştır (her yerde değil).
45. İyice baktığınızda yaratıcılık gördüğünüz bir yerde delilik gördüğünüz de oldu mu?
- Deli nedir ? Normal olmayandır. Normal insanlar normal işler yapar. Anormal insanlarda anormal işler yapar. Yani her dehanın, her yaratıcılığın ardında delilik yatar. Bu yüzden delileri severim. Normal insanlardan , herkes gibi olanlardan hoşlanmam.
46. Çoğu insandan farklı yaptığınızı bildiğiniz bir şey var mı?
- var
47. Sizi mutlu eden şeyler nasıl oluyor da diğer herkesi mutlu etmiyor?
- Vizyon, kalite algısı, karakter, kişilik, standartlar....
48. Gerçekten yapmak isteyip de yapmadığınız bir şey var mı? Varsa sizi tutan ne?
- Var. Eğer birşey olmadıysa, henüz onun için hazır değilimdir. Bu yüzden önce kendimi hazırlamam gerek. YEterince hazır olduğumda zaten yapacağıma inanıyorum.
49. Aslında bırakmanız gereken bir şeylere mi tutunuyorsunuz?
- Hayır
50. Şu anda yaşadığınız ülke ya da şehirden başka bir yere gitmeniz gerekse nereye taşınırdınız ve neden?
- Amerika, Kanada, Japonya ya da Avusturalya. Amerika'da teknoloji var. KAnada, Japonya, Avusturalya'da insanlık. Eğer mümkünse ufak bir ada satın alıp ; bilim adamları, yaratıcı insanları ama sadece ateist yada Zen budizmine inanaları oraya yerleştirmek isterim.
Hayallerimden biri (düşünüyorum ama arzulamıyorum), bir gün yaratıcı ve vizyon sahibi insanların rahatça yaşayıp, rahatça işlerini yapabilecekleri ; dinden, siyasetten, aptallardan ve aptallarca kurallarından arınmış bir ülke kurabilmek. Ada gibi birşey satın alıp yapılandırmak.
--
Maalesef çoğunluk hala kuralları koyuyor. Ama dünyayı değiştirip, insan ırkına katkı sağlayan ise çoğunluğun dışladığı hatta deli gözüyle baktığı adamlardan geliyor.
-
güzel sorular egzantirik cevaplanma bekliyor hadi bakam genşler.
-
akmarky bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=CFT7ixmREvQ
bu soruların kitaplarını bir liradan alırdık karşıyakadan :D
kaç yaşına geldiniz hala kimlik mi arıyosunuz bu işler öyle sorularla cevaplanacak şeyler değil kişinin temelinde değerler verileriyle yazılmış bir algoritması vardır kodları ona göre oluşur ona göre arayüze yansır seçim yapar vsvsvs...senin sorununu buldum :)
Narsisistik kişilik bozukluğu olan kişiler, başkalarının düşünce ya da isteklerine gereken ilgiyi gösteremeyen kişilerdir. Plan ve hedeflerine ulaşamadıklarında, gereken ilgiyi göremediklerinde aynı Narkissos gibi erirler, çökerler. Başkalarının hakkına saygı göstermeden ve gerçeklerle bağdaşmasa bile daima kendilerini haklı göstererek ve o hedefi, gerekli emeği vermeden bile haketmiş sayarak en önde, en gözde ve tek olmak isterler. Kendilerini başkalarının yerine koyamaz ve başkalarini anlayamazlar. Sanki her şey sadece kendileri için vardır ve ne olursa olsun her şeyin kendi amaçlarına hizmet etmesi gerekir. Başkalarının fikir ve hareketleri kendi amaçlarına hizmet ediyorsa vardır, aksi halde bu fikir ve hareketler tahammül edilemez düşüncelerdir. Gerçekle bağdaşmayan, başkalarinin zararına olup sadece kendi çıkarlarına uygun, kendi plan ve hedeflerine hitap eden maddi ve manevi kazanç sağlayabilecek plan ve hedeflerine ulaşamadıklarında öfkelerine hakim olamaz, saldırganlaşır, çöker, hatta ağır psikotik tablolara girerler.
-
jetlag bunu yazdı
43. Geri dön
Yeminlen şunu yazıyordum tam.
-
sorular orjinal
-
peki konunun sonunda ne olacak, aydınlanacak olan ışınlanacakmı:))
özetleyim: yapabildiğin kadar yaşa yaşayamadığın kadar unut.