Kentsel Dönüşüm !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

katrılyonlar donuyor rantın allahı bu dönüşüm orn: ben bayraklıda oturuyorum  60 hektarlık bolgede 2 3 mılyar dolar toplam para sırkulasyonu olacagı soylenıyor gerısını siz dusunun  

ayrıca bu donusumun oldugu cogu yerde evınızı yıkıp ev verıyorlar ama ta anasını vajınasında yanı sız dusunun 

raiç bedel olarak evınıze 100 bın lıra verıyorlar yenı yaptıkları evın şusu busu derken 300 bın dıyorlar kıra oder gıbı odersenız senet yapalım ... 

olmazsa 100 bını verıp sıktırı cekıyorlar oda olmazsa o uzaktakı evı verıyorlar normalde avrupa normlarında yerınde donusum mulk sahıbının hakkıdır

keske bu akp yonetımı kokorec vs. de uyguladığı avrupa normlarını ınsanların yıllarca didinip tırnagıyla yaptıgı evlerede uygulasa 

ama tabı bunlar olmus seyler bıze sadece Hamd olsun Ulkemız yükselıyor  demek kalıyor 

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    gozkopat bunu yazdı

katrılyonlar donuyor rantın allahı bu dönüşüm orn: ben bayraklıda oturuyorum  60 hektarlık bolgede 2 3 mılyar dolar toplam para sırkulasyonu olacagı soylenıyor gerısını siz dusunun  

ayrıca bu donusumun oldugu cogu yerde evınızı yıkıp ev verıyorlar ama ta anasını vajınasında yanı sız dusunun 

raiç bedel olarak evınıze 100 bın lıra verıyorlar yenı yaptıkları evın şusu busu derken 300 bın dıyorlar kıra oder gıbı odersenız senet yapalım ... 

olmazsa 100 bını verıp sıktırı cekıyorlar oda olmazsa o uzaktakı evı verıyorlar normalde avrupa normlarında yerınde donusum mulk sahıbının hakkıdır

keske bu akp yonetımı kokorec vs. de uyguladığı avrupa normlarını ınsanların yıllarca didinip tırnagıyla yaptıgı evlerede uygulasa 

ama tabı bunlar olmus seyler bıze sadece Hamd olsun Ulkemız yükselıyor  demek kalıyor 

sonunda dilimizi konuşan biri çıktı ben 10 bin tl ödeyip ruhsat çıkartırım hiç sorun deil ama dediğim gibi resmen çalacak yerleri kalmadı hakkımıza tecavüz bu

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ortada sadece bir tek donusum gercegi var.

Az yemis, namazinda niyazinda olan yandas kopekleri iktidardan siktir olup gitmeden biraz daha beslemek.

Buradamiydi, baska bir yerdemiydi hatirlamiyorum, bir yorum gormustum. "Dunun mucahitleri bugunun muteahitleri oldu" diye.

AQP kopekleri "Allah birdir" dese ona bile inanmam, cunku altindan mutlaka bir kopeklik, hainlik, yavsaklik mutlaka cikacaktir.

Bknz: tayyip, gul, arinc.. vs vs

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Abü vatandaş için hoş değil tabi fakat süreci iyi yönetirlerse faydalı olacğını düşünüyorum.

Hocalar vatandaşın zar zor diktiği evler bunlar. ama artık zihniyet şu olmuş.

Ben dikeyim evi tapusuz nede olsa sonradan alırım kafa yapısı işin default işleyiş hali olmuş.

Yani bu işler bugune kadar öyle bir laçka edilmiş ki önce dikilip sonra izin peşine düşülüyor. Birisinin buna dur demesi gerekiyordu diye düşünüyorum.

Tayyibi hiçmi hiç sevmiyorum ama bazı yaptıkları çok doğru.

Istanbuldaki şekilsiz beton yığınlarını gördükçe bir doğa harikası şehir bu kadar mı harcanır diyorum. Ulan kac trilyonluk arazilerin üzerine 100 milyarlık beton evler dikilmiş, bari arazinin hakkını ver... tabi kendi parasıyla almadığı ve havadan yerleştiği için amcamlar zamanında ne depremi iplemişler ne bir mimar çalıştırmışlar bilek gücüyle dikmişler evi.

Emlak vergisini az ödemek için evleri herkez 5 kat ucuz gösteriyor tapuya, Sonra noldu 800 000 TLlik eve 100.000 tl vermiş devlet amq o devletin diyoruz.

Şehrin ne görüntüsü doğru, ne depreme dayanıklı , ne adam gibi kanalizasyonu var, ne tapudaki fiyatlar doğru, ne doğru dürüst emlak vergisi alınabiliyor, ne otopark var, ne yol var.... amq boyle şehrin. mümkünse dümdüz etsinler amq bu gidişattan daha kötü bir gidişata gitmeyeceğine eminim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

...Şehrin ne görüntüsü doğru, ne depreme dayanıklı , ne adam gibi kanalizasyonu var, ne tapudaki fiyatlar doğru, ne doğru dürüst emlak vergisi alınabiliyor, ne otopark var, ne yol var.... amq boyle şehrin. mümkünse dümdüz etsinler amq bu gidişattan daha kötü bir gidişata gitmeyeceğine eminim.

Hocam dediklerinize aynen katılıyorum.

Özellikle yukarıda söylediklerinizden alıntı yaptığım kısmın yalnızca İstanbul değil İzmir ve Ankara için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Hele Amerika ve İngiltere'deki kanalizasyon sistemine bayılıyorum. Adamlar kanalizasyon sisteminden atık su, elektrik, temiz su, doğal gaz, telefon, internet servislerinin hepsini geçiriyor. Ne bir kazma vuran var, ne etrafı rahatsız eden var. Bizimkiler ise al eline kazmayı, vur asfalta kaldırıma... Böyle rezillik olmaz arkadaş. Zaten her bahar mevsiminde gereksiz yere kaldırım taşı değiştirme olayına sinir oluyorum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

Kentsel dönüşümde dıkkate alınan bazı noktalar vardır 

- ev kac katlı orn: 3 katlı bu 3 katın elektrık suyu ayrımı eger ayrıysa eve fıyat bıcılırken ona gore deger artısı oluyor oda sundan oturu devlet dıyor sen 3 katlı ev yapmıssın her kata elektrık su almıssın bunun dahılınde her kata ayrı vergı oduyorsun

eger tek sayactan 3 kat veya 4 5 kat beslenıyorsa tek kat uzerınden baz alınır oturdugun ev ( eger hala sayac ayırma ıslemlerı devam edıyorsa buludundugunuz yerde dırek dıger katlara ayrı sayac baglatın

- bınanın yaşı fıyata yansır

-dıkılı olan her agac ıcın bellı bır para odenır 

- eger sayaclar ayrı degılse bınaya harcanan beton demır cımento parası bılır kısıyle hesablanır parası verılır

-tokı gırerse buyuk ıhtımal  malum kısılerın mutehıtlerı alacagından durum pek ıc acıcı gozukmuyor

Not: her gelen anketore vs. ımza neyin atmayın ev hakkında bılgı vermeyın kımlık kartlarını gostermesını ısteyın bulundugunuz yerdekı kentsel donusum burolarına gıdın ön bılgı alın mahallecek orgutlenmenınde faydası var cunku mevcut mahallede ortak parselde oturan kısılerın 3/2 sı ne derse o oluyor donusum yasasında dıger 3/1 ın sozu gecmıyor ancak mahkemeye ıtıraza gıdebılıyor eger mahkemeye ıtıraz ederse donusum basladıgınca tokı tarafından yapılacak kıra yardımından mahrum bırakılıyor.

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
Toplam Hit: 1909 Toplam Mesaj: 17