Kesinlikle İzleyin Birgün Bir Baktım Yoğurt Fabrikası Satılık - Hamdi Ulukaya Chobani Yoğurt
-
Türkiyede neden bu kadar başarılı startupların yapılamadıgını videonun her kısmında kısa kısa söylesede hikayenin sonuna doğru neleri yanlış yaptıgımızı gerçekten anlatıyor.
Afrikadan bir çocuk gelip türkiyede sıfırdan milyoner olamaz ama amerikaya giden bir türk başarılı bir startup ile milyoner olabilir.
Bilmeyener için Chobani yoğurt facebook ve google dan çok daha kısa bir sürede 0 dan milyon dolarlık değere çıkmış bir türk yoğurt şirketi.
amerikan yoğurt pazarının %22 sinden fazlasını kontrol ederek danone veya unilever den daha büyük bir firma halinde şuanda.
-
etiketlerinde neden greek yogurt yazıyor diyenlere el cevab:
amerikada yunan yoğurtları piyasası geniş ölçekte olduğundan ve bu pazarı ele geçirmek istediklerinden mecburi olarak "greek yogurt" yazıyorlar.
belki videoda söylüyodur.
-
İlginç. Teşekkürler.
-
Daniel-Koo bunu yazdı
etiketlerinde neden greek yogurt yazıyor diyenlere el cevab:
amerikada yunan yoğurtları piyasası geniş ölçekte olduğundan ve bu pazarı ele geçirmek istediklerinden mecburi olarak "greek yogurt" yazıyorlar.
belki videoda söylüyodur.
hocam şöyle birşey de var greekyogurt dediğin zaten türkyogurduna çok benziyor
yunanlar bizden daha atılgan oldugu için avrupada türkyogurtdu olarak satılan yogurtlar (yani bildiğimiz yogurt ) greekyogurt diye satılır.
lahmacunun turkish pizza denmesi gibi düşünün.
dünyanın geri kalanı yogurdu danone gibi şekerli boyalı olarak tükettiği için ( video da hamdi bey de söylüyor ) israil , yunanistan , türkiye ve bulgaristandan başka ülkeler yogurdu çekerli renkli bişi olarak biliyorlar. işte bu yüzden normal yogurdda greekyogurt deniyor fakat
tabikü türkyogurdu greekyogurttan farklı ama bunu sen ben anlarız.
yada onu bunu sktr edin foça yogurdunu tek geçerim. :)
-
Oyunu kuralına göre oynayan insanlar başarılı oynuyor. Tebrik ediyorum bu adamı. Kafa zehir.
-
2005 yilinda cebinde 3 bin dolarla amerika'ya gitmis simdi milyarlarca dolarlik fabrikasi var.
Her seyi parasiz, basit bir ogrenciyken yapmis gibi anlatiyor ama amerika'da avukati var. Arayip goruslerini alabiliyor, fabrika almak icin aninda 700 bin dolar finansman saglayabiliyor.
Isin gercegi bu adam turkiye'deki bir asiret liderinin oglu. Para ve cevre bol anlayacaginiz, kurt oldugu icin de amerika tarafindan ayricalikli destek gordugunu tahmin ediyorum. Zaten konusmasindan nasil oldu da bu kadar buyuyebildiginin farkinda olmadigi anlasiliyor, cahilce konusuyor.
Ben de yaparim diye cok heveslenmemek lazim.
-
Nothing in this world can take the place of persistence. Talent will not: nothing is more common than unsuccessful men with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb. Education will not: the world is full of educated derelicts. Persistence and determination alone are omnipotent. Calvin Coolidge
Read more at: https://www.brainyquote.com/quotes/quotes/c/calvincool414555.htmlSize birisi 1milyon dolar verse, o parayı arttırabilir misiniz?
Kaan tarafından 21/May/17 23:37 tarihinde düzenlenmiştir -
micropin bunu yazdı
kurt oldugu icin de amerika tarafindan ayricalikli destek gordugunu tahmin ediyorum.
tahmin etme öyle zaten
-
micropin bunu yazdı
2005 yilinda cebinde 3 bin dolarla amerika'ya gitmis simdi milyarlarca dolarlik fabrikasi var.
Her seyi parasiz, basit bir ogrenciyken yapmis gibi anlatiyor ama amerika'da avukati var. Arayip goruslerini alabiliyor, fabrika almak icin aninda 700 bin dolar finansman saglayabiliyor.
Isin gercegi bu adam turkiye'deki bir asiret liderinin oglu. Para ve cevre bol anlayacaginiz, kurt oldugu icin de amerika tarafindan ayricalikli destek gordugunu tahmin ediyorum. Zaten konusmasindan nasil oldu da bu kadar buyuyebildiginin farkinda olmadigi anlasiliyor, cahilce konusuyor.
bende adamı dinlerken cidden bu adam nasıl zengin oldu diye merak etmeden edemedim. aydınlandım.
-
Sözde kürtler ezildiği için ülkeyi terketmiş. Iyi ki siktir olup gitmiş. Allah bilir pkkya nasıl parasal yardimlarda bulunuyodur.
-
nurulmac11 bunu yazdımicropin bunu yazdı
bende adamı dinlerken cidden bu adam nasıl zengin oldu diye merak etmeden edemedim. aydınlandım.
Aynen.Bencede ömür boyu çaresizlik,mağdurluk politikasını kabul etmek daha mantıklı.