folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kesintisiz Güç Kaynağı Kullanan Var Mı?

Kesintisiz Güç Kaynağı Kullanan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    wordros bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

4 5 yıldır var bende elektrik dalgalanmalarına karşı aldım . köy yerinde . 1 tv 1 modem 2 laptop  bundan çıkış alıyor 

https://www.powerful.com.tr/kategori/tum-urunler

bütçene uyanı al  geç . 

https://www.n11.com/urun/powerful-pl-1000-1000va-line-interactive-ups-kesintisiz-guc-kaynagi-79427?magaza=powerful

Bundan aldım şimdi birtane. 1 Oyun bilgisayarı ve 1 modemi 5-10 dakika idare eder sanırım?. Bilgisayar gamer.

Eder korkunç giçlü bir bilgisayar değilse , max. 10 dakikan var

Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Ups yerine psu nun düzgün olması gerekmez mi? Psu gerekli görevi düzgün yapsa zaten elinize almazdınız. Doğrultma işlemini yapan psu dur.

Bence kaliteli psu alın sorun kalmaz

Online UPS düzeltir

TÜRK VE ÇİN den uzak durun markada APC adamdır kimilerine göre yarrağı da kocamandır

Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

laptoplar için de ihtiyaç oluyor mu bu muhabbet? yoksa sadece masaüstü bilgisayarlar mı hassas?

yani bir dalgalanmada windowsun donduğuna, bios silindiğine falan şahit oldum masaüstünde. ama laptopun kendi adaptörü+bataryası olması ve DC'ye çeviriyor olması dolayısıyla sanki kestintide olduğu gibi dalgalanmada da sıkıntı olmaz gibi hissediyorum

Laptopta ihtimal olsa da pil yarrağı yer %90 diğer yerler daha düşük ihtimal masaüstü pc kıyasıyls

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Selam

Yakın zamanda anakart ve işlemciyi elimize aldık. Akım/gerilim dalgalanmasından kaynaklı bir husus olduğunu düşünüyorum. ( https://www.tahribat.com/forum/bilgisayara-ne-oldu-255479 )

Yüksek enerji çeken cihazlar çalışıyor aynı tesisatta. Devreye girme ve çıkma anlarında etkileyebileceğini düşünüyorum. Ayrıca sanayi sitesi olduğu için çevrede de onlarca antin kuntin 20-30 kW'lık makinalar çalışıyor. Sık sık kesinti de yaşıyoruz. 

Kesintisiz güç kaynağı alayım istiyorum. Monitör ve kasanın önüne koyayım, dalgalanmalardan korusun, kesinti olduğunda da bilgisayarı kapatacak zaman kazandırsın istiyorum. ( PC ile haberleşebileni var mı bunların, kesinti olduğunda hibernate veya sleep yapsın otomatik? )

750w PSU takılı cihazda yanılmıyorsam. Bir de monitör toplam 1kw desek. 1 saat götürecek bir şey var mıdır? 

Kullandığınız güvendiğiniz bildiğiniz cihazlar neler, neye dikkat etmek lazım?

Teşekkürler

Pc ile haberleşebilen o istediğin kıvamda değil ya , işte akümde şu ka enerji kaldı baba dakika şudur baba bak her şey yolunda online devrede baba gibi bir iletişim

Ama yazılımı bu istediğini destekleyen modeller var ise de HAYVANİ büyük kapasite şeyler olsa gerek, ev - basit ofis için bunu sunan görmedim.

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 3664 Toplam Mesaj: 25
ups psu kesintisiz güç kaynağı