Kıbrıs Nasıl Bir Yer?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tayfunuzman
    tayfunuzman's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,bu sene dgs sınavına girdim fakat pek başarılı olamadım.O yüzden de puanım sadece vakıf üniversitelerine yetiyor.Onların çoğu da Kıbrıs okulları.
    Orda okuyan birileri bilgi verir mi acaba?

not=olursa eğer lefke avrupa veya yakındoğu ünv

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

lefkeye gitme yazıksın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tayfunuzman
    tayfunuzman's avatar
    Erkek

neden ki herkes öyle söylüyor?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

Lefkeye hangi bölüme gidecen ? 

Abure cubure subure dubure re re re tey tey tey
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tayfunuzman
    tayfunuzman's avatar
    Erkek

yazılım muhendıslıgı hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

Şöyle anlatayım kampüs derli topludur dağınık degildir küçük bir yer. 

Pişman olursun diyenlerede cevabın görmeden etmeden veya su an gitmeden yargılamaısnlar. 

Kıbrısın en iyi iletişim fakültesi orada. Yazılım konusunda dersler ingilizce ilk yıl hazırlık okulu  okursun.  Benim gördüğüm 4 tane lab var  kendini kanıtlarsna bilgi işleme bile girersin asistan olarak. 

Yaşam ise

Nüfüsü az olaysız bir yer en fazla duaycagın sevgili sarhoş veya trafik kazası oda nadiren oluyor.

Deniz hemen dibinde sıkıldınmı in aç birayı takıl arkdaslar edinirsin mecbur çünkü çok sıkılırsın kimseler olmaz zamanın boldur ders sayısı azdır.

İçinde 5 tane cafe var yemek içecik vs  en ucuzu 10 tlden bşalr yemegin dışarıda star cafe var günlük tablot 8 tldir yemekler  her tarfı market dolu 

Tek sorunun ev olur onuda erken gidip ayarlsan tamamdır.

Hava lanına uzak 1-2 saatlik yol 16 lirayao kulun nüne kadar götürür seni otubüs lefkosa girne vs dolmuslarla giderisn ama saatlik gleirler onlarda 10-15 tl 

Fiyatlar biraz yüksek tek ucuz olan şey içki  ben aylık 500-700 arasında harcıyordum tabi kısıtlıyorumdum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tayfunuzman
    tayfunuzman's avatar
    Erkek

Anladım hocam peki yakın doğu bilgisayar muhendıslıgını yazma sansım da var o yuzde 75 burslu  .Yazılım muh. istedigim için Lefkeyi seçtim.Orası nasıldır peki?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

orda okuyan birtanıdığımvar azçok biliom hocalar bilerek bıakıyor daha fazla kazanmak için staj zamanı türkiyeden gelenleri ya almıyor hiçbiyer yada stajın üstüne birde para vermen gerekiyor kıbrısta türkiyeden gelenleri sevmiyip onları hor gören azımsanamıycak bir kesim olmasıda cabası

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

Yakın dogu fiyatlar biraz pahalıdır lefke TL ye geçti yakında dogu hala dolar ve uero üstünden işlem görüyor.

Kıbrısta  en büyük özel üniversite diyebilirim çok kalabalık lefkoşaya girerken kocmaan bir kampüsü var. Lefkoşanın içinde oldugun için sosyal imkanlar kafeler vs bolca mevcut. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek
    dead_march bunu yazdı

orda okuyan birtanıdığımvar azçok biliom hocalar bilerek bıakıyor daha fazla kazanmak için staj zamanı türkiyeden gelenleri ya almıyor hiçbiyer yada stajın üstüne birde para vermen gerekiyor kıbrısta türkiyeden gelenleri sevmiyip onları hor gören azımsanamıycak bir kesim olmasıda cabası

Özel üniversitelerde genelde öyle durumlar var vakıf üniveristlerinde olmuyor çünkü devletle bağlantısı var. Şöyle yani belli bir yüzdeliği devlete aiitr Doğu akdeniz lefke gibi.

Kıbrısların bazılırı sevmiyor oda zengin olan kısım yani kıçları kalkmış medeniyet görmüş gibi davranıyorlarda acınacak haldeler.

Çalışan halk ise hiçte öyle degil sıcka davranır muhabbet eder öğrenci oldgun herhaalinde belli olur 5 yıl yaşadım  ve hiç böyle duruma maruz kalmadım oralıymısım gibi gezdim tozdum misafir oldum misaifr ettim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Lefkeyş gören bir kişi olarak söylüyorum, epey küçük, herhangi bir atraksiyon beklemek yersiz, mutlaka ama mutlaka bir araç edin oto ve moto, girneden gidiş geliş benim zamanımda sıkıntıydı. Doğası etrafı güzel şirin bir yer işte.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
Toplam Hit: 2218 Toplam Mesaj: 13
kıbr lefke yakındoğu