Kıbrıs Nasıl Bir Yer?
-
-
lefkeye gitme yazıksın
-
neden ki herkes öyle söylüyor?
-
Lefkeye hangi bölüme gidecen ?
-
yazılım muhendıslıgı hocam
-
Şöyle anlatayım kampüs derli topludur dağınık degildir küçük bir yer.
Pişman olursun diyenlerede cevabın görmeden etmeden veya su an gitmeden yargılamaısnlar.
Kıbrısın en iyi iletişim fakültesi orada. Yazılım konusunda dersler ingilizce ilk yıl hazırlık okulu okursun. Benim gördüğüm 4 tane lab var kendini kanıtlarsna bilgi işleme bile girersin asistan olarak.
Yaşam ise
Nüfüsü az olaysız bir yer en fazla duaycagın sevgili sarhoş veya trafik kazası oda nadiren oluyor.
Deniz hemen dibinde sıkıldınmı in aç birayı takıl arkdaslar edinirsin mecbur çünkü çok sıkılırsın kimseler olmaz zamanın boldur ders sayısı azdır.
İçinde 5 tane cafe var yemek içecik vs en ucuzu 10 tlden bşalr yemegin dışarıda star cafe var günlük tablot 8 tldir yemekler her tarfı market dolu
Tek sorunun ev olur onuda erken gidip ayarlsan tamamdır.
Hava lanına uzak 1-2 saatlik yol 16 lirayao kulun nüne kadar götürür seni otubüs lefkosa girne vs dolmuslarla giderisn ama saatlik gleirler onlarda 10-15 tl
Fiyatlar biraz yüksek tek ucuz olan şey içki ben aylık 500-700 arasında harcıyordum tabi kısıtlıyorumdum.
-
Anladım hocam peki yakın doğu bilgisayar muhendıslıgını yazma sansım da var o yuzde 75 burslu .Yazılım muh. istedigim için Lefkeyi seçtim.Orası nasıldır peki?
-
orda okuyan birtanıdığımvar azçok biliom hocalar bilerek bıakıyor daha fazla kazanmak için staj zamanı türkiyeden gelenleri ya almıyor hiçbiyer yada stajın üstüne birde para vermen gerekiyor kıbrısta türkiyeden gelenleri sevmiyip onları hor gören azımsanamıycak bir kesim olmasıda cabası
-
Yakın dogu fiyatlar biraz pahalıdır lefke TL ye geçti yakında dogu hala dolar ve uero üstünden işlem görüyor.
Kıbrısta en büyük özel üniversite diyebilirim çok kalabalık lefkoşaya girerken kocmaan bir kampüsü var. Lefkoşanın içinde oldugun için sosyal imkanlar kafeler vs bolca mevcut.
-
dead_march bunu yazdı
orda okuyan birtanıdığımvar azçok biliom hocalar bilerek bıakıyor daha fazla kazanmak için staj zamanı türkiyeden gelenleri ya almıyor hiçbiyer yada stajın üstüne birde para vermen gerekiyor kıbrısta türkiyeden gelenleri sevmiyip onları hor gören azımsanamıycak bir kesim olmasıda cabası
Özel üniversitelerde genelde öyle durumlar var vakıf üniveristlerinde olmuyor çünkü devletle bağlantısı var. Şöyle yani belli bir yüzdeliği devlete aiitr Doğu akdeniz lefke gibi.
Kıbrısların bazılırı sevmiyor oda zengin olan kısım yani kıçları kalkmış medeniyet görmüş gibi davranıyorlarda acınacak haldeler.
Çalışan halk ise hiçte öyle degil sıcka davranır muhabbet eder öğrenci oldgun herhaalinde belli olur 5 yıl yaşadım ve hiç böyle duruma maruz kalmadım oralıymısım gibi gezdim tozdum misafir oldum misaifr ettim.
-
Lefkeyş gören bir kişi olarak söylüyorum, epey küçük, herhangi bir atraksiyon beklemek yersiz, mutlaka ama mutlaka bir araç edin oto ve moto, girneden gidiş geliş benim zamanımda sıkıntıydı. Doğası etrafı güzel şirin bir yer işte.