folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Kıbrıs Ulaşım Taksi - Uber Sorunsalı

Kıbrıs Ulaşım Taksi - Uber Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Müridler selam.

Kıbrıs'ta araç kiralamadan ulaşım sorununu nasıl hallederiz? Sanırım Uber yok ama Bolt var o da GKRY'de mi bilmiyorum. Taksiye gideceğimiz yeri açıklamak kolay olur mu? E-sim kullanacağız, uygulama ile kolay hallederiz.

break tarafından 01/Kas/24 14:48 tarihinde düzenlenmiştir

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Taksi diye birşey yok kıbrısta en azından kuzeyinde. 2 sokak öteye de gitsen kazık fiyatlar çekiyorlar. Eskiden böyle değildi ama artık hepsi dolandırma peşinde. 50km yere 7bin tl isteyeni bile gördüm.

Araç kiralama da eskisi gibi değil 3 gün altına kiralayan yok.

Araba kiralamıcaz diyorsan dolmuş minibüs karışımı olan araçlar var çoğu yere gidiyor cadde üzerinden akşam 12 ye kadar çalışıyorlar onlarla gideceğiniz yere yaklaşıp öyle taksiye binilebilir.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek

Hocam hava alanından kıbhas var  havaş gibi onun dışında köy minibüsleri gibi dolmuşlar var yolcu dolunca kalkıyor bunlar dışında toplu taşıma imkanı yok , araba kiralaman en mantıklısı ama trafik tersten akıyor kavşaklarda dönenin önceliği var iyi araştır öyle kirala.Kıbrısta kazaya sebebiyet verenler tr den gelenler genelde ters yöne dalıp kafa kafaya kazaya karışıyorlar.Hız tabelalarına kesinlikle uy.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Bolt Rumda sadece.

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

15 km mesafeye git gel 1000 vermiştim bu yaz. Gerçekten can yakıcı fiyatlar. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Araba kirala. gezi amacıyla gidiyorsan da güzel olur.

kavşaklarda da çemberi dönene yol vereceksin. en net kural budur. sağdan gelene yol ver mantığı.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Dostum trafik soldan akıyor araç kiralamanı tavsiye etmem sağdan akan trafiğe alışkınsan, taksi otobüs hikaye zor nereden mi biliyorum? Magusa'dan Lefkoşaya yürüdüm amk :)) Ramazanda hem de o sıcakta. Geldiğimde ayak başparmağımı hissetmedim 1 ay.

"Taksiye gideceğimiz yeri açıklamak kolay olur mu? E-sim kullanacağız, uygulama ile kolay hallederiz." kardeşim orada herkes türkçe konuşuyor, adadaki zenciler dahi.

Zeytun-i tarafından 01/Kas/24 18:20 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lovenocturnal
    Lovenocturnal's avatar
    Erkek
    Toplu taşıma Kıbrıs'ta pek uygun değil; sadece Girne'de toplu taşımanın düzgün çalıştığını gördüm ve kullandım. Geri kalan ilçelerde bir araba şart; kiralamak iyi bir seçenek. Gazimağusa ve Lefkoşa'da toplu taşımadan eser yok. Kıbrıs’a gezmek için gidiyorsanız bir adet kiralık araç sizi gayet iyi gezdirir.

Taksiciler ise Türkiye ortalamasının biraz üzerinde, genel olarak velinimetleri turistler olduğu için onlara biraz daha ilgi ve alaka gösteriyorlar – sadece biraz. Araç kiralamadan ulaşım sorunu çözmek için şehirler arasında her gün bir otobüs mutlaka kalkar, ancak bunun için önceden araştırmak gerekiyor. Şehir içinde taksi ile de iş görebilirsiniz. Bulunduğunuz şehirde, bulunduğunuz yerin adını ve “taksi” yazarak Google sonuçlarında oylaması yüksek bir taksi durağını seçin. Ayrıca, WhatsApp numaraları üzerinden haberleşin ki sorun çıkmasın; bazen konum atmak gerekebiliyor. Kıbrıs hattınız olmasa bile WhatsApp üzerinden taksi firmaları ile iletişim sağlayabilirsiniz – bu yöntemi ben uyguladım. Hem şehir içi hem de şehirler arası ulaşımımı taksilerle sağladım.

Not olarak, araç kiralama yaş sınırının 25 olduğunu ve araç kiralarının genel itibariyle yüksek olduğunu unutmayın.

Oradayken arkadaşım Avis isimli bir oto kiralama şirketini önerdi. Bu şirketle havalimanına indiğiniz anda aracınızı alıp istediğiniz yere gidebiliyor ve işinizi bitirdiğinizde, ne zaman bitirirseniz bitirin, aracı geri havalimanına bırakabiliyorsunuz. Dediğim gibi, bunu kullanma fırsatım olmadı; çünkü öğrenci olduğum için öğrenciye araç kiralatmıyorlardı. Bu yüzden araç kiralama deneyimim yok ve firmayı deneme imkanım olmadığı için tam olarak öneremiyorum. Yine de, arkadaşımın dediğine göre Avis rahat ve konforlu bir seçenekmiş.

Lovenocturnal tarafından 01/Kas/24 19:20 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

30 sene türkiyenin farkli illlerinde yaşadim hepsinde taksi kullandım. KKTC ye yerleştiğimden beri (6 yıldır) araba alıp kullanmak zorunda kaldim. Toplu taşıma yok gibi bir sey. Araç kiralayacaksan her yerden kiralama Dindi rent a car'i öneririm. 

E-sim nereden alacaksin bi bak kktc de esim yok diye biliyorum. internetten aldiklarin rum kesiminde calisir. 

KIBRIS farkli bi yer KKTC farkli bi yer. Buna dikkat et. Cyprus diye gecen kibris rum kesimidir. Senin geldiğin yer KKTC. (ben böyle anladim ama rum kesimine gidiyorsan durum farklı)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

@rakkoc un önerilerine dikkat etmeni tavsiye ederim.

Ayrıca her zaman sana taksi gönderecek bir numara istersen paylaşırım.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayd
    ayd's avatar
    Erkek

8-10 arası ben de Kıbrıs'dayım, yer işini çözdük gibi. Girne tarafında olucaz. 8 kişilik araç nasıl çözebiliriz, bu konuda da bilgisi olan varsa mükemmel olur valla. İlk defa gideceğiz. Ayrı konu açmak istemedim, güzel denk geldi konu :)

Edit:

@rakkoc önerisi Dindi'yi aradım, Trip ve Ayaz diye rent'e yönlendirdi. Trip ile çözdük gibi. 

Ayaz   — +90 533 888 29 29 — https://www.ayazrentacar.com/ — Teklif gelmedi.
    Dindi  — +90 548 850 25 23 — https://www.ercanarabakiralama.com/ — 2 araç, 2 gün 8K ( i20 - Fiesta - Corsa )
    Trip     — +90 533 866 60 60 — https://www.triprentacar.com.tr/ — 9 koltuk, 2 gün 7K

ayd tarafından 02/Kas/24 15:34 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2792 Toplam Mesaj: 22
taksi kıbrıs