folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Kıbrısta Okumak Deli Cesareti Midir ?



Kıbrısta Okumak Deli Cesareti Midir ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2011
    Erkek

    Selamlar müridler kıbrısta %100 burslu bilg. müh okumak mantıklı mıdır?

    Yıllık ev,yemek gibi işlere ne kadar bütçe ayırmam gerek

    İlginize teşekkürler


    İmza nasıl atılıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Hangi universite ?

    Turkiyede kriz, kibrista mega maximum kriz demek.

    Orosbu evlatlari (ozel universite sahiperi) ogrencileri yuruyen dolar, yuruyen yuro olarak goruyor su an... Ama yuzde yuz burs diyorsun o konuyu halletmissin.

    Neyse cok konusmayayim...

    Gerisine arkadaslar daha iyi bilgi verir elbet

    garga tarafından 27/Haz/19 23:10 tarihinde düzenlenmiştir

    anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Cok iyi para lazim ailenin geliri 8-10k arasi degilse hic bulasma


    delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek

    @Atakan  orda okuyor birkaç yıldır. onunla iletişime geçin derim. soruları burda net şekilde cevaplar, herkes faydalanır.


    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick üstü yazısı.
    uguraba
    uguraba's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Merhaba, Kıbrıs'ta Bilgisayar Mühendisliğinden %100 burslu olarak mezun olarak birisi olarak yazıyorum.

     

    1. Ev kiraları sterlin üzerinden ödeniyor. Düzgün durumdaki evler yaklaşık olarak 300-350 sterlin aylık kiralanabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken sterlin (GBP), dolar (usd) veya euro gibi sakin oranda değişmez. Bir ay kira olarak 1200 TL öderken bir sonraki ay 1600 TL ödeyebilirsiniz. 

    2. %100 burs diye bir şey yok. Benim üniversiteye girdiğim sene (2012) okuduğum canım okulum yıllık olarak 1110 Euro eğitim ücreti alıyordu. Eğitimim süresi boyunca bu ücreti yıllık olarak ödedim.

    3. Eğer derslere çalışırsan özellikle bırakmak gibi bir çabaları yok, ancak sanılanın aksine derslere çalışmazsan 4 senelik fakülte hayatı rahatlıkla 7 - 8 senelere çıkabilir. 2005 yılında giren arkadaşlarım 2015 yılında mezun oldular.

    4. Yemekler lezzetsiz ve pahalıdır. "Halil İbrahim"'den bol yeşillikli dürümler ile kötü yağlı dürümler yemek zorunda kalırsın. Değişiklik olması için "Burger City"den (Burger King KKTC'yi tanımadığı için bu ismi kullanıyor.) menü söyleyebilirsin, ortalama siparişi getirme süreleri 100 dk'dır.

    5. Aylık giderin (ekstra hiç bir şey yapmazsan) 2500 - 3000 TL arasında olacaktır.

    6. Diplomanı almak için ekstra bağış adı altında 450 Euro gibi bir miktar yatırman gerekecektir. Türkiye'de ve Dünya'nın geri kalanında diplomanın yüzüne bakmazlar.

    7. Ailen TL kazanırken sen sterlin (GBP) olarak yaşamaya çalışırsın, üniversite sahipleri ise özel üretim samuray kılıç koleksiyonlarını instagramda paylaşırlar.

    Sormak istediğiniz net bir konu varsa cevaplayabilirim.


    Vir sapit qui pauca loquitur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2012
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

    @Atakan  orda okuyor birkaç yıldır. onunla iletişime geçin derim. soruları burda net şekilde cevaplar, herkes faydalanır.

    Kardeşimin dediği gibi kıbrısta okuyorum 4 senedir.

    kıbrıs genel hatları ile anlatıyım sana bir ada ülkesi bilindiği gibi bunlardan dolayı başlıca sorunları vardır internet ulaşım gibi, ulaşım ada içinde kıbrıslı kesimin %95-98 civarının arabası olduğu için çok kötüdür, saat 6 dan sonra otobüs bulamazsın ki otobüsler her yere gitmez etmez, ayrıca uçak bileti fiyatlarını kendin de bakabilirsin 300tl den aşağı uçak bileti yok ben 1.200 tl aldığımı bilirim çünkü başka ulaşımı yok adanın, gemi ulaşımını düşünmeni bile istemem hayatındaki en kötü deneyim olabilir (bkz. https://www.youtube.com/watch?v=SNVVsIxPMQk) , 

    ev kiralarıda ahır gibi evlere ne paralar istiyorlar aklın almaz, yurtlar dersen dolar ve sterlin üzerine sabitlenmiş örnekl veriyim 2 kişilik odalar 12metrekare ortak banyo tuvalet 8 bin yıllık bu en ucuz örneği idi

    genel bilgiler bunlar bana hangi üniversiteyi yazacağını söylersen daha net cevap verebilirim o konuda odtü kkk ve daü de okudum, az çok diğer üniversiteleri de biliyorum özel bir sorun olursa yazarsın 

    Bu arada ben türkiyeye geçmek için çabalıyorum ve seninde buraya gelmeni istemem 

     


    Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    sahiden de 5 ay kaldım bi çok yerinde yemek yedim yemekler hep lezzetsiz ve pahalı.

    arkadasların yazılarını okudum. kimsenin tanımadığı bir ülkenin diplomasını almak için bu kadar para domalmak pek akıl karı değil gibi.

    üstelik içkileri sudan ucuz alkolik olup okulunu da bırakabilirsin. yada uzatırsın. night club lara filan da dadandın mı zaten oh ne ala memleket.


    tabi lan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2016
    Erkek

    hocam gidin ukrayna litvanya polonya felan okuyun bari avrupa görürsünüz oralarından eğitim ücreti yüksek değil üstüne çalışırsınız part time 


    Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    atm
    atm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2015
    Erkek

    Şu an kıbrısta okuyorum.Eğer başka alternatifin varsa gelme derim.Bu adada öğrenci olmak sıkıntılı bir durum. Odaklanamıyorsun çevrende seni cezbeden alternatif çok.Tutarlı olmalısın yoksa okul uzadıkça uzar.Fiyatlara gelince bişey alırken TL ödüyorsun ama o aldığın şeyin bedeli euro sterlin üzerinden biçimlendiriliyor.Örneğin kiralayacağın bir ev oratlama 300 sterlin ama sen bunu tahmini 2200 TL olarak ödüyorsun.Ama sonuç olarak döviz bazlı döviz artarsa kirada artar. Arkadaşımın geçen yıl kiraladığı daireyi( 1600TL ) aynı daireyi tekrardan kirlamak istiyor ama ev sahibi 2250 TL istiyor.Sonuç oalrak paran varsa ve kafam rahat yaşamak istiyorsan kıbrıs bunun için ideal bir yer kimse kimseye karışmaz.Ciddi promlem teşkil eden kişileri deport ediyorlar.Paran varsa altından kalkabileceksen gel.Herşey okul parası değil.Kira+geçinme+günlük ihtiyaçlar+evrak ( okuldan alacağın evraklar euro bazlı ücretli örneğin öğrenci belgesi..)+sosyal hayat( maddi olarak ucu sınırı yok :) ) bunları göz önünde bulundur öyle kararını ver derim..
     

    :) 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2013
    Erkek

    Doğu Akdeniz tr de bir çok üniversiteden kaliteli ama haberin olsun .kıbrısa tek okunacak okul orası .ben Ankara’da özel bir ünide tam burslu okuyorum , içimde hala uktedir , Doğu Akdeniz  de okumak :) , kampüs fena :))

    Not bu arada Kıbrıs’ta hiçbir okulda Erasmus programı yok ama antlaşmaları var Erasmus dışında , sistem nasıl işliyor bilmiyorum , bilgin olsun .

    my4 tarafından 28/Haz/19 12:57 tarihinde düzenlenmiştir

    daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    korkarabatak bunu yazdı

    sahiden de 5 ay kaldım bi çok yerinde yemek yedim yemekler hep lezzetsiz ve pahalı.

    arkadasların yazılarını okudum. kimsenin tanımadığı bir ülkenin diplomasını almak için bu kadar para domalmak pek akıl karı değil gibi.

    üstelik içkileri sudan ucuz alkolik olup okulunu da bırakabilirsin. yada uzatırsın. night club lara filan da dadandın mı zaten oh ne ala memleket.

    Bro yemekler konusunda bir yanlışın olmasın, lezzet konusunda cidden mükemmel yerler var.

    Temmuz 15 de ilk yılım doluyor kibristaki, bundan oncede her ay bir bir iki günlüğüne iş için gelirdim. Haftasonları kaçamak yapardım. Kibrisi severim. Buraya gelenlerin bir kısmı buraya kapak atmak için emlakcilik, casino calisani, gibi işlere girip burada kalıyor. Türkiyeden daha pahali evet, ama gelirler de ona gore daha yüksek oluyor. çark bir şekilde dönüyor.

    Dünyanın tanımadiği ülke şeklinde düşünen arkadaslarda hangi okuldan mezunlar bilmiyorum ama her okulun nerede ise cift diplomasi var burada. İngiltereden vs de diploma veriyorlar.


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 2167 Toplam Mesaj: 21
kıprıs gaçaman gurtulaman benden