folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kıbrısta Özel Okulda Okumak



Kıbrısta Özel Okulda Okumak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2009
    Erkek

    Aklında olsun mürit girne amerikan falansa okulu bırakmaya kalkınca o verdikleri 75%'i orada olduğu her sene için ödemenizi istiyorlar. Ben başka üniversiteye geçmek için bıraktım, 50% bursun vardı çok güzel şekilde kıvırıp aldılar. Diplomayı parayı gönderene kadar vermiyor namusuzlar birde. Kıbrısı kesinlikle tavsiye etmiyorum, otursun çalışsın bir tekrar daha iyi.

    Ulaşımdan da bahsedeyim, taksi hacım başka bir bok yok. Bir tek havaalanına giden servisler var 10-15tl civarı şimdi tam hatırlamıyorum. Geri kalanında taksiyle hallediyorsun işlerini, aylık acil durumlar yüzünden 300 liradan fazla taksiye verdiğimizi biliyorum. Neyseki aynı yere giden üç kişiydik hallediyorduk ortaklaşa. Biraz da keyif pezevengiydik onun da etkisi var sanırım, ama yapacak birşey yok haziran ayında güneş tepede markete git gel beynin burnundan akar kaldırıma.

    Gıda bakımından fena değil aslında söylentilere bakmamak lazım, türkiyede öğrencinin alamayacağı şeyleri orada rahat rahat karşılıyorduk. Tek kişilik mutfak alışverişine 200-250 lira civarı harcıyordum maksimum aylık, ama aklına gelebilecek herşey oluyordu.

    Şimdi yurtta falan kalacak diyorsun, oranın servisleri var okula gidip gelen onlarla ulaşımı halleder sıkıntı olmaz. Yurdun kantinidir yemekhanesidir de oluyor, okulda da yemekler ucuzdu. Yurtta kalmadığım için fiyat konusunda birşey diyemeyeceğim ama ev kiralamak daha mantıklı en azından yemeğimizi yapıp kar ederiz diyen arkadaşları hatırlıyorum.

    Aklıma başka birşey gelmiyor, arada bakarım buraya soru varsa cevaplarım.

    Ek: Ortalama aylık 1300 TL giderim oluyordu okulun parası hariç. Kira, elektrik, su, internet, yemek vs.

    NigraSilva tarafından 08/Tem/13 16:00 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Kendi okulum için konuşayım ;

    Kıbrısta şu an 6 okul oması gerek. DAÜ, şehrin içinde omlası nedeni ile (dağ başında yada şehrin uzağında değildir) ; bence okunabilecek en güzel okuldur.35 senelik geçmişi vs.. var. Fakat 4 senedir baya kötü durumdaydı, şimdi toplanıyor.

    ---

    Gelelim sorularıuna ;

    Bizim okulda geç diye uğraşıyorlar. Bütünlemelerde pislik yaparlar ; fakat diğer sınavlarda çalışan geçer. Hemde kolayca. Gayet kolay soruyorlar. Fakat sınav çeken falan tonla. Çalışmıyor bizim öğrneciler. Zaten çalışan öğrneciler olsaydı ODTÜ'yü falan kazanırdı. Alışkanlık yok. Suçu hocaya atıyor.

    Alkol tehlikeli dediler ; gidip 2 sene bokunu çıkarttım, şimdi 2 ayda bir belki oturup "içmek" için toplanıyoruz. Bir yere gittiğimde 2-3 bira en fazla.

    Kumar tehlikeli dediler ; Kumarhaneye 2 kez gititm 5 senede, köpek yarışı + iddia karışmı bet salonlarına 5 yada 6 kez (3-4 kez oynadım).

    AMA ; okul harçlığını hatta okul taksidini kumara yatıranları gördüm, kumarhaneye son gittiğimde iyi tanıdığım çocuk 13 bin kazanmıştı, etrafa para dağıtıyorldu (200-300 lira arkadaşlarına veiyor). Her gün içen alkolikleri görüyorum..

    --

    Eskişehir Türkiye'nin bir numaralı öğrenci şehridir. Çeşit çeşit bar, restoran, kafe vardır. Buna rağmen ilk sene "öff ya ne boktan yer" diyen adam gördüm. Bu yüzden Kıbrıs gibi bir yerde tabi ki 1-2 sene herkes öfleyecek. Kural bu. Aileden kopuyorsun, kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlıyorsun.

    Özellikle benim gibi bilgisayardan dolayı asosyallişmiş adamlar sıkıntı yaşayabilir. Fakat dans, aiesec, okçuluk gibi bir ton aktiviteye giderek çevre yapmıştım. Hatun çevresi baya sağlamdı ki bizim ünide abazanlar doludur (gerçekten).

    --

    Kıbrısta okumaya değer mi ? Siz karar vereceksiniz. Kıbrıs üniversitelerinin, Türkiye üniversitelerinden daha iyi eğitim verdiğini düşünüyorum. Türkiyede 5-6 üniversite harici at çöpe. Kıbrıs'ta Yakın Doğu, ODTÜ (şimdi İTÜ sadece deniz için açtı sanırım) güzel eğitim veriyor. DAÜ'nün adı var ; mavi diploması var ABET'i var. Yani İngiltere ve İngiltere ünilerinin diplomasının geçtiği her yerde bizim diploma geçiyor. Sıkıntı yok (ABET mühendisler birliği diploması).

    Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi var ki ; oradan (uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşım) AB ile iligli bir yere gitti. AIESEC'ten tanıştık ; şimdi facebook'ta farklı liderler ile fotoğraflarını atıyor.

    --

    Kıbırs'ın imkanı vardır ; hele biraz kafayı kullandımı deli para kazanabilirsin. Fakat asosyaller için tehlikelidir. Ama sadece orası değil; her yer tehlikelidiri. ASosyalliğinin farkında olan adam için, kabuğunu kırmaya çalışabilir ve en iyi yerlerden birisidir (etrafda birşey olayınca, direkt arkadaşlık kuruyorsun).

    Eskişehir, İStanbul'daki arkadaşlık ortamlarını bilirim. Kıbrıs bambaşkadır. Kıbrıs'ta hatun tavlamakta zordur, arkadaşlarla anlaşmakta. Herkes çıkarcı.

    Benim ailem de dahil olmak üzre ; Kıbrıs'a giden bir çok öğrencinin ailesi zamanında zorluk çekmiş ve şimdi maddi durumunu düzeltip, 'çocuğumu rahat ettireceğim' demiştir. Tabi görgü ve terbiye vermezse ; karaktersiz çocuklar parayı bulduğunda sapıtabilir. Bu yüzden böyle sapıtmış tonla adam vardır. Aileden gelen parayı, arabayı elinden alsanız ; oturup 2 muhabbet edemez. Fakat aile geliriyle artistlik yapar.

    Ama sallamayacaksın böyle tipleri. Güzel arkadaşlıklar var, farklı olaylar var.

    --

    Kısaca böyle. Garip yerdir. Nefret edilebilitesi yüksektir ; Gazimağusa'da kalıyourm ve 4-5 yer var gidebileceğim (son senelerde açıldı allahtan 2-3 yer daha). E Eskişehirde doğup büyüyen ve arkadaşlar sayesinde Eksşehir'in üniversite ortamını gören ; sonrasında İstanbul'da yaşamaya başlayan biri için 40 bin nüfusluk Magosa'da yaşamak ne kadar çıldırtıcıdır siz düşünün.

    İstiklal Caddesinde binlerce kişinin içinde takıulmaktan zevk duyan biri olarak ; Kıbrıs'ta cadde de aynı anda 20 kişi belki görebileceğiniz bir şehre gittim. 

    Çok zor oldu , fakat toparlamaya çalıştım. Aktivitelere, gruplara katıldıkça sağlam oluyor. Aıesec tarzı gruplara katılırsan tamamdır. Dünyadan bir sürü kişiyi ağırlarsın ve güzel olur

    *****************

    Edit diğerlerini yazmamışım ;

    DAÜ'de burs almak kolay (en azndan %50 cepte). İlk sıraya DAÜ'yü yazıp %50 kazandım (C'nin üzerinde dersleri direkt aldım).

    Yurtlar çeşit çeşit. Şimdi KYK yurdu yapılıyor ve iyi olacak sanırım. Ev fiyatları peşin ; yıllık tek 5 bin, çift 6 bin civarı. Elektrik , Türkiye'nin 4 katıdır. Su bazı yerlerde sabit, bazı yerlerde kullandığın kadardır. Biz 70 lira veriyoruz (maalesef) ve kullanmasakta veriyoruz (yazın falan). Bizim apartman türccar apartmanı.

    Yemek orta şekerdir. Biz doymuyoruz dedik ama Dedem (ki köyde yetişmiştir etin iyisini bilir) dürümleri ve etleri sevdi restorantlardaki. Annem, dedem, anneannem yarı dürümle doydu (biz biraz hayvanız) ve dürüm 8 lira (+ayran). Neyse hepsini yazmayayım ;

    Sulu yemek veren yerler var 7-8 TL civarı. Sulu yemek + pilav + ayran , bazısı salata falan veriyor. Sandiviç şu bu yersen (sıcak) 7-10 arası yersin. 10 üzeri lüks sınıfa giriyor.

    Californian var mesela ; 15-16'ya yersin de ; yemekler iki kişiliktir. Ayda bir falan kendimizi öyle ödüllendiriyoruz :| Tek eğlencemiz bu ve bowling. Arada da kaleiçi, sahile falan gidip poğaça falna götürüp yeriz.

    Milyarların olsun ; yapabileceğin pek birşey yok. Bar, disko bana göre fazla gelişmemiş ; zaten kulağımı patlatan şeyi sevmiyorum fazla. Jazz, blues, rock bar falna desen nerdeee...

    --

    Aylık 500 lira harcayanda var, 2.000 harcayanda. Bana göre 800-1000 arası ortalama ve normal (tanıdığımızın kızı Kıbrıs'ta, 400 lira verebiliyorlarmı).

    Ben evde yemek yapayım diyorum ; astarı yüzünden pahallıya geliyor, denk getiremedim. Malzemeleri alıyorum bozulyor falan... Kızlar geldimi yardm ediyor. Uygun yerler var, oraları keşfedeceksin.

    --

    Başka merak ettiğin varsa sor; direkt ne geldiyse yazdım aklıma, düzensiz oldu biraz.

    Ayro tarafından 08/Tem/13 16:33 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    sabah akşam bonzai içme ihtimali yüksek

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2010
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

    merhaba müridler. bugün tercihler başladı malum.

    benim küçük kardeş gideyim diyor. yüzde 75 burslu sanırım. ama ben pek sıcak bakmıyorum bu duruma.

    malum söylentiler var işte. burslu olanları hocalar zorluyor gibisinden.

    ayrıca kıbrıs nasıldır hayat şartları ne durumdadır bilgim yok. malum memur çocuğuyuz. hesabımızı iyi yapmamız lazım.

    orada okuyan yada bilgisi olan müridler durumu açıklarlarsa çok makbule geçer.

    yurt ücretleri nedir. neler dahil yurt ücretlerine. bi kişi idareli davranarak ne kadar harcama yapabilir orada.

     

    ayrıca kıbrısa psikoloji okumaya gitmeye değer mi ? 

    bu tarz bilgiler lazım işte.

     

    daü mezunuyum. herkesin kıbrısla ilgili farklı görüşleri vardır hocam. kimi hiç beğenmez kimisi ise ayrılmak istemez. mağusa iyidir kıbrıs yazacaksanız ilk tercih daü yazın derim

    burslu öğrencileri hocalar zorluyor hatta normal öğrencileri de gibi söylentiler bizim zamanımızda da vardı. benim böyle bir şeye şahit olmadım.

    kıbrısta hayat şartları emin ol büyük şehirde okumaktan farksızdır. senin harcamana bakar. ben bir çok arkadaş biliyorum 450-500tl aylıkla geçinen. daü de paket programlar var harç+ yurt+yemek onları bir incele. ev muhabbetinede gelince 3+1 evler 7500tl ortalama bir fiyata tutulabilir.

    ayrıntılı bilgi için pm atabilirsin, kolay gelsin...


    Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
Toplam Hit: 2905 Toplam Mesaj: 15