Kickboxmu Judomu?Yoksa Başkasımı
-
kung fu diyorum abicim.
ama öyle mahalle salonlarında öğrenmeyecceksin onu da...
-
sen osmanlı tokadını geliştir en iisi hocam :D harbici bak o adamlar paso mermer tokatlıyomuş,elleri nasır bağlıyomuş fln ama sorada bi kodularmı varya adam en azından bayılıyomuş,sağlam bi tokatta öldürebiliyolarmış bile lan :D
-
ben 3 senedir tekvando yapıyom tekvandoda ayak var cok hızlı ve seri olursun bacak kasların muthıs gelisir bir tekmede işi bitirirsin kafaya vurduktan sonra ki zaten rahat vurursun sonra şimdi karate yapıyorum karatede el ve ayak karısık oda güzel judo cok saglamdır rakıbını fırlatırsın dusmesını bilirsin her turlu korursun kendını ama eger istanbuldaysan Hapkido var 5 tane sporun karısımı kungfu karate aikido judo ..... bunu ögren buda ha kombine ama direk sokak istiyosan kickbox tek gecerim kick yapmazsan box yap
-
en iyi savunma sanatı bence kung-fu
-
kickbox iyidir
-
kardeş dunyanın en iyi dövüş sanatı jeet kune do'dur. Bruce Lee'nin buldugu sanat.
İçinde butun dövüş sanatlarını içerir. Ama özünde daha cok Bruce Lee'nin ilk ogrendiği spor olan wing-chun vardır.
Ama dunyanın ogrenilmesi en pahalı sporu oldugu için Türkiye'de eğitimini veren insan sayısı bayağı az.
yani sana onerim jeet kune do
-
şimdi kungfu bilip sokakta adam dövebilmen için karşı tarafında senin gibi olması gerekir
senin hareketlerini bloklaması fln gerekirki sen diğer hareketini tamamlayabilesin
jetkunedo
taekwando
kickbox
bunları sokakta kullanabilirsin rahat rahat.. -
dovus kabiliyeti dogustan gelir, yurekte yatar, uyandirmak icin ruhundan, facandan ve aciyan yerlerinden ozveride bulunman yeterli sonradan ogrenecegin ile adam dovecegini saniyorsan, ancak coluk cocuk doversin, spor olarak yapip ter atmak, beceri kazanmak, vucudunu formda tutmak ise ne ala...
boxa judoya suna buna mahalle kavgasi icin para verecende ne olacak, sokarlar emaneti kicina , gider paralar bosuna.
o estetik kavgalar ancak ringte olur, sokakta yok oyle bir sinema, en krali yalan olur.
-
Kenpo Sokak DoVusu..!
-
diğer sporlara gitme çünkü %95 i savunma sanatıdır. Ama aralarında çok tehlikeli olanı vardır.Sadece öldürme eğitimi alırsın.Odadaki herşey silah yapmayı öğrenirsin.
ufak bi özetle harb(savaş) sanatı olarak adlanrılır. Öğrenmek 5-10 yıl surer.Çünkü mistik teknikler vardır.Bu sporun adı Ninjatsu dur.....
Ana silahları
Yıldız,Katana,bombalar(el yapımı ve dovuşurken karşı tarafı dikkatini dağıtmak için kullanılır) ve mistik teknik
mistik değince akla büyü filan gelmesin.Burda kastım rakibi psikolojik olarak etkilemekdir. Ninjatsu yu herkez yapabilir ama herkez öğretemez.
Sana tavsiyem sağlam bi hoca bul. Ama her hocadan %1 i ninjatsu eğitimi verir.Genelde kötü amaçla kullanırlar yada işin ustası olamadıkları için niyazi olurlar:)))
Bu sporu bilirsen 20-30 kişiye (abartmıyorum) saldırıp ordan sağ cıkma ihtimalin var.Tabi tüm silah ve teknikleri kullanarak...
Ama unutma 35 ile 45 yaşlarında sokakta pişmiş adamlara bulaşma...Seni uğraşdırırlar hatta aptalca yapacakları bi hareket tesadufen seni sakat bırakabilir.
Çünkü ninjatsuda savunma yoktur.En kısa yoldan rakibi öldürmeyi öğrenirsin.İşini çabuk yapman yararına olur.Uzatırsan niyazi olursun..Zaten o tekniklerin 1-2 tanesini
bi kişiye uygularsan adam 1 ay komada kalır.(kurtulma ihtimalı %50 dir).....
Sallamıyorum bu arada inanmayanlar araştırsın....
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ninja