Kimliğim Ve Ehliyetim Kayboldu Ne Yapmam Lazım?
-
Hocam adam kimliği kaybolmadığı halde ilan verdi, gerekli yerlere başvurdu diyelim. Eyvallah.
Gidip suç işledi. Sonra da buna çöktüler haliyle, bu da dedi ki, bakın kayıptı bu birader, kapı gibi belge, gazete, her neyse.
Ne olur?
-
Polisi boşa aramayın. Diyeceği şey şu "en yakın nüfusa gidin kimlik çıkartın " peşin ödemelerde indirim oluyor. 60 lira felan ödersiniz. Nufus Kaymakamlık binalarında oluyor. Parayı da orada ödersiniz.
B
ende kaybettim yeniden aldım ordan biliyorum.
-
Yenisini çıkarman lazım .
-
Th3Ultra bunu yazdı
Hocam adam kimliği kaybolmadığı halde ilan verdi, gerekli yerlere başvurdu diyelim. Eyvallah.
Gidip suç işledi. Sonra da buna çöktüler haliyle, bu da dedi ki, bakın kayıptı bu birader, kapı gibi belge, gazete, her neyse.
Ne olur?
Böyle bir durumda şahsın üzerinden ispat külfeti tamamiyle kalkmaz.Kovuşturma esnasında savcının polisin tutumu durumu belirleyecektir ve bunda olayın büyüklüğününde önemi vardır.
-
HashiramaSenju bunu yazdıH44N bunu yazdı
2 Ay önce kimliğim kayboldu aradım karakolu orda tutanak tuttular sorun olmadı gittim kaymakamlığa 6 liraya yenisi çıkardım.
Geçmiş olsun bu arada.
6 lira mı 2 ay önce mi :/
hocam kayıp çıkarma 60 70 lira arası bir şey. sen tamamen farklı bir şeyden bahsediyorsun sanırım. hem 6 lira hem karakola bilgi olayı tamamen yanlış.
Büyük ihtimalle yan kesiciliğe uğramış gibi bir tutanak tumuşlardır kayıp değil çalıntı olunca cezadan muaf oluyorsun yaklaşık 2 yıl önce bir arkadaş öyle yapmıştı polislerin insafına artık