Kimlik Olmadan İl Dışına Çıkmak
-
Kimliğimi 2 gün önce kaybettim yarın il dışına çıkmam gerekiyor 5 gün kadar muğlada bir işim var acaba sorun olur mu ? polis felan çevirirse ne gibi bir durumla karşılaşırım otobüs firması felan sorun çıkarır mı aklıma takılan sorular bunlar konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum.
-
ehliyetin varsa kimliğe gerek olmaz , bizim arkadaş ehliyetini taşıyor yanında gece polisler çevirdiği zaman ehliyetini gösteriyor sorun çıkarmıyolar her yerde öylemi tam bilmiyorum
-
Polis çevirirse TC kimlik numaranı biliyorsan hiç yoktan kaybettim falan filan ama numaramı biliyorum dersin polisine göre durumu alttan alabilir. Otobüs bileti alırken kimlik sormuyorlar zaten. Yolculuğun süresince sıkıntı olacağını düşünmüyorum
-
Karakoldan tutanak tutur 2 dk.. Sonra elinde tutanak bulunsun..Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulun acilinden.
-
ersn bunu yazdı
ehliyetin varsa kimliğe gerek olmaz , bizim arkadaş ehliyetini taşıyor yanında gece polisler çevirdiği zaman ehliyetini gösteriyor sorun çıkarmıyolar her yerde öylemi tam bilmiyorum
Ehliyet kimlik yerine geçen bir belgedir zaten. bakkaldan almıyorsun.
-
hiç bişey olmaz, polis sana her türlü kolaylığı sağlamak zorunda senin kimliğini açıklaman konusunda. Ama sen kimliğini açıklamak konusunda sıkıntı çıkartırsan ozman sorun olur, c.savcısı talimatıyla gözaltına alınırsın sorgusuz sualsiz..
Konuyla ilgili PVSK 'dan kanuna bakıp daha kapsamlı yazarım birazdan, okulda gördükte unuttum çoğunu :D
-
Kimlik tasimama cezasi 60 lira falan.
isin mugla merkezde ise pek bir sorun olacagini sanmiyorum. Universiteye gireceksen kimlik istiyorlar birseyler uydurursun her halukarda iceri girersin. Yaz donemi ya belki hic sormazlar. Ama marmarise falan gideceksen gokova dortyolu gectikten sonra kimlik sorabilirler. -
imlegend bunu yazdıKimlik tasimama cezasi 60 lira falan.
isin mugla merkezde ise pek bir sorun olacagini sanmiyorum. Universiteye gireceksen kimlik istiyorlar birseyler uydurursun her halukarda iceri girersin. Yaz donemi ya belki hic sormazlar. Ama marmarise falan gideceksen gokova dortyolu gectikten sonra kimlik sorabilirler.Yok öle bi ceza filan hocam, yanlış bilgi vermeyelim.
Senin dediğin olay şu;
5326 S.lı Kabahatler Kanunu MADDE 40 Kimliği bildirmeme
(1) Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
NoToLeRaNcE tarafından 28/Ağu/12 23:36 tarihinde düzenlenmiştir
(2) Açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal Cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Bu kişi, kimliği açık bir şekilde anlaşılıncaya kadar gözaltına alınır ve gerekirse tutuklanır. Gözaltına ve tutuklamaya karar verme yetkisi ve usulü bakımından Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri uygulanır.
(3) Kişinin kimliğinin belirlenmesi durumunda, bu nedenle gözaltına alınma veya tutuklanma haline derhal son verilir. -
teşekkürler arkadaşlar işim aslında bir devlet dairesi veya üniversite ile alakalı değil sadece bir arkadaşın yanına gidicem 5 gün kadar.
-
tc kiml,k numaranı biliyorsan sorun yoktur. Ne zaman olursa olsun dün kaybettim, işim bitsin gidip çıkarmaya gidicem de. Hiç kimse sana bişey diyemez. Ama dediğim gibi tc kimlik nonu bilmen lazım. Ehliyet taşıyorsan da o da kimlik yerine geçer. Sorun olmaz.
-
hocalar yeri gelmişken sorayım; polise kimlik göstermeme gibi bir hakkımız var mı bizim? veya neden sorduğunu açıklamak zorunda mı polis memuru?