Kimlik Olmadan İl Dışına Çıkmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HugeBroly
    HugeBroly's avatar
    Erkek

Kimliğimi 2 gün önce kaybettim yarın il dışına çıkmam gerekiyor 5 gün kadar muğlada bir işim var acaba sorun olur mu ? polis felan çevirirse ne gibi bir durumla karşılaşırım otobüs firması felan sorun çıkarır mı aklıma takılan sorular bunlar konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum.

hoş bedenlerin içine kafanızda hayal ettiginiz ruhları koyup adına aşk diyorsunuz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ehliyetin varsa kimliğe gerek olmaz , bizim arkadaş ehliyetini taşıyor yanında gece polisler çevirdiği zaman ehliyetini gösteriyor sorun çıkarmıyolar her yerde öylemi tam bilmiyorum

küfrederiz villalara kulübeden
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Polis çevirirse TC kimlik numaranı biliyorsan hiç yoktan kaybettim falan filan ama numaramı biliyorum dersin polisine göre durumu alttan alabilir. Otobüs bileti alırken kimlik sormuyorlar zaten. Yolculuğun süresince sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmike
    ahmike's avatar
    Erkek

Karakoldan tutanak tutur 2 dk.. Sonra elinde tutanak bulunsun..Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulun acilinden.

Sessiz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cocaine
    cocaine's avatar
    Erkek
    ersn bunu yazdı

ehliyetin varsa kimliğe gerek olmaz , bizim arkadaş ehliyetini taşıyor yanında gece polisler çevirdiği zaman ehliyetini gösteriyor sorun çıkarmıyolar her yerde öylemi tam bilmiyorum

Ehliyet kimlik yerine geçen bir belgedir zaten. bakkaldan almıyorsun.

Aklıma gelişini seveyim. Ne güzel de darma duman ediyorsun beni
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

hiç bişey olmaz, polis sana her türlü kolaylığı sağlamak zorunda senin kimliğini açıklaman konusunda. Ama sen kimliğini açıklamak konusunda sıkıntı çıkartırsan ozman sorun olur, c.savcısı talimatıyla gözaltına alınırsın sorgusuz sualsiz.. 

Konuyla ilgili PVSK 'dan kanuna bakıp daha kapsamlı yazarım birazdan, okulda gördükte unuttum çoğunu :D

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kimlik tasimama cezasi 60 lira falan.
    isin mugla merkezde ise pek bir sorun olacagini sanmiyorum. Universiteye gireceksen kimlik istiyorlar birseyler uydurursun her halukarda iceri girersin. Yaz donemi ya belki hic sormazlar. Ama marmarise falan gideceksen gokova dortyolu gectikten sonra kimlik sorabilirler.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı
    Kimlik tasimama cezasi 60 lira falan.
    isin mugla merkezde ise pek bir sorun olacagini sanmiyorum. Universiteye gireceksen kimlik istiyorlar birseyler uydurursun her halukarda iceri girersin. Yaz donemi ya belki hic sormazlar. Ama marmarise falan gideceksen gokova dortyolu gectikten sonra kimlik sorabilirler.

Yok öle bi ceza filan hocam, yanlış bilgi vermeyelim.

Senin dediğin olay şu;

5326 S.lı Kabahatler Kanunu MADDE 40 Kimliği bildirmeme

(1) Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. 

(2) Açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal Cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Bu kişi, kimliği açık bir şekilde anlaşılıncaya kadar gözaltına alınır ve gerekirse tutuklanır. Gözaltına ve tutuklamaya karar verme yetkisi ve usulü bakımından Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri uygulanır.

(3) Kişinin kimliğinin belirlenmesi durumunda, bu nedenle gözaltına alınma veya tutuklanma haline derhal son verilir.

NoToLeRaNcE tarafından 28/Ağu/12 23:36 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HugeBroly
    HugeBroly's avatar
    Erkek

teşekkürler arkadaşlar işim aslında bir devlet dairesi veya üniversite ile alakalı değil sadece bir arkadaşın yanına gidicem 5 gün kadar.

hoş bedenlerin içine kafanızda hayal ettiginiz ruhları koyup adına aşk diyorsunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tc kiml,k numaranı biliyorsan sorun yoktur. Ne zaman olursa olsun dün kaybettim, işim bitsin gidip çıkarmaya gidicem de. Hiç kimse sana bişey diyemez. Ama dediğim gibi tc kimlik nonu bilmen lazım. Ehliyet taşıyorsan da o da kimlik yerine geçer. Sorun olmaz.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

hocalar yeri gelmişken sorayım; polise kimlik göstermeme gibi bir hakkımız var mı bizim? veya neden sorduğunu açıklamak zorunda mı polis memuru?

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
Toplam Hit: 3142 Toplam Mesaj: 24