folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Kiradaki Evden Çıkış Yasal Sorumluluklar

Kiradaki Evden Çıkış Yasal Sorumluluklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Erkek

ben nasil yapiyorum onu anlatayim, maksat bilgi olsun. oncelikle, oturdugun degil oturacagin ayin kirasini verirsin.

genelde yeni bir ev tutuldugu zaman 1 kira oturacagin ay icin, 1 kira depozito (cikista geri alinacak ucret), 1 kira da eger emlakci varsa o alir (yillik kiranin %12sini istiyor bazisi)

depozitonun mantigi sudur, evin icinde demirbas olan seyler, mutfak dolaplari, banyo dolaplari, musluklar, elektrik tesisati vs. vs. buralarda senden kaynakli bir sorun olur, ne bileyim kapiyi pencereyi kirmissindir. eger bunlari yaptirmadan evden kacmak suretiyle cikarsan bu zarari karsilayabilmek icin depozito istenir. eger eve girdigin gibi geri teslim edersen depozito aynen geri verilir. 
    ben ev bosaldiktan sonra falan belki bi kafayi sokup bi gozucuyla bakiyorum ev ne durumda diye. daha depozitodan para kestigim olmadi. he son kiraci faturalari odedim falan demisti, bi kira civari fatura takip kacti yavsaklar. onun haricinde ogrenciler diye bi babalik yapayim diyip son ay kira da almamistim artik tovbe, adam evden ciktiktan bir ay sonra veririm depozitosunu, faturalari gormeden para vermem.

yine normalde 1 yillik sozlesme yaparsin, o sozlesmede yazana gore 1 yillik kirayi odeyecegini taahhut edersin ama kimse hayvan evladi degil, oturmadigin evin kirasini kimse kimseden talep etmez. 

zaten bu aylar milletin tasinma yaptigi aylar, okullar kapali, havalar guzel, piyasalar durgun. is/okul degistirme mevsimi olunca dolayisiyla bu donemlerde kiraci bulmasi kolay oluyor. bu aylarda cikan kiraciya kimse de dur demez.

hakkinda hayirlisi olsun gule gule otur yeni evinde baskan.

duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Ne kira istedi ne başka bi şey. depozitoyu da vericek. 1 hafta daha kalıcam. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Adam gibi adama denk gelmişsin. Dediğin gibi Allah iyilerle karşılaştırsın. Bende hem kiracıyım hem mal sahibiyim. Dükkan mal sahibi sen işyerisi hastalıkta iş yapamadın bu ay kira verme dedi. Adam gerçi trilyonluk adam koymaz.

Evi tutan yeni evli çiftte her gün birbiriyle kavga ediyor. Komşular onlara bir şey demiyor bize laf geliyor. Kızı gebertecek gelin bakın şunlara diye. Evleneli 1 sene oldu-olmadı e biz boşanıyoruz evi boşaltıyoruz. Gittim baktım duvarlara saçma sapan çiviler çakmış, oda kapısına yumruk atıp kırmış.  Mutfak dolapları berbat halde. Demirbaş klimayı bozmuşlar. Gazı bitti yoksa çalışıyor diye birde kandırmaya çalışıyor. Adama daireyi sıfır boyalı-badanalı veriyorum karşılığı bu oluyor. Birde dalga geçer gibi depozito istiyor. Beyimiz lütfediyor depozitodan 200 lira kes kapıyı değiştirirsin diyor. Amerikan kapıyı bana 200 liraya bul faturasını getir hem 200 liranı vereceğim hemde depozitonu vereceğim dedim. Baktım hala ukala ukala konuşup sesini yükseltmeye başladı. Herifi parçalayacaktım babam ile emlakçı zor elimden aldılar. Depozitosunu vermedim istediği kadar götünü yırtsın.

Şuanda yerlerine emekli bir komutan yerleşti. Adamın sesi soluğu çıkmıyor. Sabah kahveye gider akşam eve girer. 

Teslim ederken kapı altlarını bile gösterdim. 
    Bırakın eve zarar vermeyi eve bakım yaparak teslim ettim. Sonuçta insan yaşadığı yere kıymet vermeli ister mal sahibi olsun ister kiracı. O yüzden hiç beni kırmadı.

Sağolsunlar amca ve hanımı şekker gibi insanlardı.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bende mkyb gibi hem kiracıyım hem mal sahibi. 

bir kaç ay önce 2 yıl oturduğumuz evden taşındık heralde benim gibi bir kiracı bulamayacak.

etrafı temiz tutan , sessiz , evin sorunu varsa bekletmeden ileten ev sahibi ile paylaşan çözüm odaklı biriydim. 

alt komşumuz ise tam tersi eve ve etrafına hiç bakmayan kirleten biriydi 

sonuç adama 250 tl zam yaptılar bana 100 tl zam yaptılar bi önceki yıl.

kira sözleşmelerinde yüzde 99 ında zaten demirbaşlar yazar ayrıca evin çıkarken boyatılacağı da yazar ancak boya badanaya ihriyaç olmasada sözleşmede olduğu için isteyen ev sahipleri oluyor

ben evi temiz bıraktım adam geldi baktı sıkıntı yok dedi depozitoyu kiraya saydı gitti 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek

2 yıl önceki bendeki bilgi:

remax'dan duyduğum ve internetten okuduğum kadarıyla 3 ay önceden haber verilmesi gerekiyor. Ama iş tabiki ev sahibinin niyetinde bitiyor.

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
Toplam Hit: 1776 Toplam Mesaj: 15
ev kiralama