Kırmızı Mı? Yeşil Mi?
-
5mw yeşil lazer siparişi verdim 5 km menzil vardır yazıyo acaba dogrumu ve bunla vıdyolardakı gıbı balon fılan patlatabılırmıyım bırde aynı mw degerındekı yesıl ve kırmızı lazerın farkı nedır ?
-
5 km öteden gözükür sadece oda maksimum sanmıyorum ama zifiri karanlık havada
-
5mw ile bişi patlatamazsın hocam :)
-
Bildigim kadariyla goz yesil renge daha duyarli oldugundan, daha iyi gorunuyor yesil lazerler. 5 mw ile bisey patlatabilecegini sanmiyorum. 5 km gideceginide. Bnde 200mw lik kirmizi var anca o dediklerini yapiyor :)
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
Bildigim kadariyla goz yesil renge daha duyarli oldugundan, daha iyi gorunuyor yesil lazerler. 5 mw ile bisey patlatabilecegini sanmiyorum. 5 km gideceginide. Bnde 200mw lik kirmizi var anca o dediklerini yapiyor :)
-----------------------------müdürüm nerden alıyosunuz,fiyat falan nedir.
-
antivir-US bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------müdürüm nerden alıyosunuz,fiyat falan nedir.
-----------------------------http://www.dealextreme.com/products.dx/category.911
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.910
-
yeşil lazer en iyisir, müridimin dediği gibi göze daha uyumludur ama 5mw lazer ile balon patlatmak ? zor gibi yav.
-
eyvallah teşekkür ettim ama şu an açamıyorum bazı sayfaları nedense(wikileaks yüzünden olabiler miki:)
-
En görünür renklerin ilk ikisinin sırasıyla turuncu ve kırmızı olduğunu sanıyordum. "Gözün duyarlı olduğu renk " ile kasd ettiğiniz farklı birşey mi ?
-
kızılötesi- kırmızı, turuncu, yeşil, mavi, mor - ultraviyole.
burada kırmızı görünür tayfın sınırında olduğu için ortalarda olan yeşil'e göre daha az göze duyarlıdır.
ayrıca 5mw ile balon patlamaz.
-
tatarramazan bunu yazdı:
En görünür renklerin ilk ikisinin sırasıyla turuncu ve kırmızı olduğunu sanıyordum. "Gözün duyarlı olduğu renk " ile kasd ettiğiniz farklı birşey mi ?
-----------------------------sebebini bilmiyorum ama insan gözü yeşil rengi diğerlerinden daha parlak görür.Belki de gözün yapısındandır bilemiyorum.Ama televizyon gibi elektronik cihazlarda bilindiği gibi RGB-kırmızı yeşil mavi renk bulunur ve tüm renkler bu üç rengin karışımıyla oluşturulur.Burada da insan gözü yeşili daha parlak gördüğü için bu tür cihazlarda yeşil ışık biraz daha az(yanlış hatırlamıyorsam %20 azaltılır) verilirmiş...