Kısa Dönem Askerlik Ve Uzun Dönem Askerlik Hakkında Bir Kaç Soru
-
Merhaba arkadaşlar,
Bunun üzerine bir projem var ve bilgi almam gerekiyor. İnternette bi ton mevzuat okuyamadım bu yüzden kusura bakmayın.
Askerliğini yapmış arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim...
Şimdi Kısa Dönem 6 Ay üzerinden Hesaplanıyor Celp Dönemleri olarak ise Kasım Ağustos Nisan Olarak belirlidir.
Kasım Celbinde gidecek bir arkadaş..
30 Kasımdan sonra asker olarak sayılır ve 1 2 3 Aralıkta Sınava girer 12 Aralıktada teslim Olur...
30 Kasımdan 12 Aralığa Olan aralık askeriyenin mecburi izni olarak görülür...
Yani kısa dönem bir er 12 Gün izin yaparak askerliğe başlar.... Burası Tamamdır.
Askerliği 6 Ay üzerinden Hesaplanır... Gün olarak belli değildir yani o yıl şubat kaç çektiryse o gün alınır... Mesela ...
2010 Kasım Celbi için...
2010 Aralık 31 Gün , 2011 Ocak 31 gün , 2011 Şubat 28 gün ,2011 Mart 31 , 2011 Nisan 30 , 2011 Mayıs 31 Gün dür...
Yani Toplam Askerlik Gün sayısı : 182 Gün Askerlik yapacaktır....
Kısa Dönemlerin İzin günü ise 24 Gündür.. + 1 yada 2 gün devletin yol izni vardır 1 yılda 1 kereye mahsus...
Şimdi Bu asker 182 Gün Askerlik yapacak.... 12 Gün En başta zorunlu olarak kullanmıştı... geri ye kaldı
182-12 : 170 Günü Eğer diğer hakkı olan 12 Günüde kullanmaz ise 158 Günü kalıyor...
Devletinde 1 yada 2 gün yol izni vardı bu mesefaye bağlı olacak zaten izin kullanmadığından yol iznide 158 günden düşürülür.
kaldı 157 Gün Askerlik Doğrumudur beyler :))
Bana bu tarz anlatımın uzun dönemini yapabilecek arkadaşlar varmı ??
AYrıca yukarıda bilmediğim bi şey varsa eklermisiniz.Proje askerlik şafağı ile ilgili bir mevzudur...
-
uzun dönemlerde birkaç bişiyler söyleyebilirim.
mesala iki şubat görürsen 457 gün askerlik yaparsın.yoksa 458 gün askerlik yaparsın.
yılda 1 kez yol izni yine geçerli ama 2 sene göreceğin için 2 defa yol kullanırsın.800 km üstü olursa normal izinlerde 2+2 =4 gün yok iznin olur.veya 1600 km üzeriyse 3+3 = 6 gün yol izni alabilirsin.ayrıca bulunduğun bölgeyede bağlı olarak tugay,tümen farketmez başarılı askerlere 15 güne kadar extra izin verebilme yetkileri var.ben mesala 4 gün erken terhis izni aldım.başkada aklıma bşiy gelmior şuan için ama gelirse yazarım usta.
-
Üstad yardımların için teşekkürler ama
yapacağım sitede bundan çok daha fazlası lazım bana ..
Ama bilgiler birike birike bi şeyler elde edeceğim :) tabiki çok teşekkür ederim.
Ya adam siteye login yaptığında kendi izinin kendi düşürecek :))
Bana diğer konularda bilgi lazım.
-
konu up
-
şafak prosu yapacaksan bende var züper bişi :D
-
hoca siteyi yaptıysan buraya link koysana aralıkta askeriz gitmeden göz atalım yavaş yavaş ısınma turları yapalım :D
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------
şafak prosu yapacaksan bende var züper bişi :D
-----------------------------Bizdekinden güzel olamaz :)) ama
online çalışıyor bizdeki askerdeki çocuk siteden resim yükleyince evde annesi babası programdan resimleri görebiliyor.
kendi aralarında mesajlaşabiliyor.
Ps açıldığında program otomatik başlıyor bizim siteye bağlanıyor :))
ordan çekiyor her bilgi..
Aynı zamanda senin şafağınıda sayıyor.
Kısa dönem için mantık bitti kodlamaya başlıyorum ama uzun dönem için farklı olacak tabi :))
Bilgiler lazım arkadaşlar destek bekliyoruz hala.
Bu arada Programı biz yazıyoruz.
Safak Matik programı değil demek istediğim :))
-
konu bi up yüzüm kızarıyo artık valla
-
yatıyorum üstadlar son up yapışımdır... Ban yemeyelimde...
-
Aynen öyle hoca hesap 10 numara.Yollarda hesaplanırken 800 km den sorası 2 gün olması lazım.tren yoluna göre hesaplanıyor.mesela istanbul erzurum 2 gün istanbul van 3 istanbul hakkarı 3 gibi.
-
Hoca tersten gel, sen toplam süreden izinleri düşmüşsün...
Kısa dönem askerlik süresi hiç izin kullanılmazsa 155 gün...
Hiç izin kullanmayan kişi, terhisinde de yol izni alacağı için (km hesabına göre 1,2,3 gün olabilir yol izni muhtemelen 1 ya da 2 olur )
154,153,152 güne düşer.
Her ay için 2 gün iznin var kabaca mantık bu ( Kısa ve uzun için de geçerli ).
( O ilk başta devletçe izinli sayıldığın süre hariç )