Kişisel Bilgileri Temizleme İşlemleri
-
bunla ilgili zanndersem programlar vardı veya bildiğiniz yöntemler varmı cookie temizlemedir geçmişi silmedir vs.. windowsun neresinde kaydolur (kayıt defterinde) nasıl silebiliriz. şimdiden saolun beyaz tahribatçılar için güzel bi konu olsa gerek
-
ccleaner.com
en iyisidir. -
Abi herşeyi programlardan beklemeyin, programlar sadece yapılacak işleri otomatikleştirir...
Baslat --> Ara --> Cookies
Bu aramanın sonucunda cookie lerin saklandıgı yerı buluyoruz:
C:\Documents and Settings\(Kullanıcı Adın)\Cookies
Başlat --> Ara --> Temporary
Bu aramanın sonucunda da Temporary Internet Files imizi buluyoruz:
C:\Documents and Settings\(Kullanıcı Adın)\Local Settings\Temporary Internet Files
Bunları da gayet basit bir yontem olan, "Mouse la seç, shift e basılı tutarken önce delete e bas sonra da enter'a bas" yontemiyle silebiliyoruz abi...
Bunu kendin de araştırabılırdın gıbı gelıyor ?!
-
window washer da güzel ;)
-
evet musket hocam bunları farkındayım temporary int. fıles olsun cookie klasörü olsun bunların silinmesi gerektiğini biliyorum ve siliyorum fakat benim istdğim google aramalrı falan silme gibi .. o türden işlemler extra bilgisi olan varsa eğer bekliyorum
yada belkide bu kadardır da ben biraz paranoyak takılıorumdur ne dersiniz -
Baştan aşağı registry düzenleme ve regedit ayarları öyle zart diye ellenebilecek ayarlar değidir.Bunun için program illaki şarttır.Maksat cookie silmek değil.
-
Quote:
"evet musket hocam bunları farkındayım temporary int. fıles olsun cookie klasörü olsun bunların silinmesi gerektiğini biliyorum ve siliyorum fakat benim istdğim google aramalrı falan silme gibi .. o türden işlemler extra bilgisi olan varsa eğer bekliyorum
yada belkide bu kadardır da ben biraz paranoyak takılıorumdur ne dersiniz "
Google aramaları fln derken, otomatik tamamlama olayından bahsedıyorsun...
Bunu da elinle yaparsın:
Control panel ---> Internet Options ---> Content ---> Auto Complete --> Clear Passwords / Clear Forms...
Ayrıca 8mm, abi haklısın registry lere elle mudahele etmek zordur, zorlugunun yanında gereksız ve sacmadır, ama bu konuda da favorım, ve sanıyorumkı dunyanın en yaygın programı da HIJACKTHIS dir, ki doctus.net de turkce hijackthis anlatımları bulabılırsınız... -
kuytulun yazdığı cookie silme programı vardı yanılmıyorsam.
ona bi ulaş -
etraflıca temizlik için system mechanic var..bi de disk cleaner mı ne küçük bi program var böle mor renkli bi huni mi pompa mı ne simgesi de :P
-
şimdi burda herkes ii güzel prog. verıo bende desteklıorum fakat bunların uzun yolunu gösterecek babayiğitler varmı acaba
yani hipotenüsü bırakıp dikk kenar lardan gidecek adam aranıyor :) -
1- Ccleaner tamamen türkçedir.
2-İndirip kurduktan sonra sadece bir kere çalıştırdığınızda sisteminizdeki hızlanmayı otomatikmen farkedersiniz.
3-Ücretsizdir ve sürekli updateleri yine ücretsiz gelir.
4-Çok hızlı ve sistemi yormadan çalışır,sorun çözme özelliğini yapan elemanı görsem tebrik ederim.
5-Ben tavsiye ediyorum. (:
-------
Not: Bu işlemlerin uzun yollarını götermek yada bunları uygulamak gereksiz bir teferruattır.Çünkü bu programların yaklaşık 30 sn. de yaptığı bir olayı siz 20 dakikada anca yapabilirsiniz,eğer regedir yada registry ayarlarınıda bozmadıysanız allahn şanslı kulu olarak 20 dakikanızı harcarsınız.
-----
Ha ben ille kasıcam dersen bunun için bir program yazmanı öneririm.
Toplam Hit: 1593 Toplam Mesaj: 17