Kişisel Site Projem İçin Yardım
-
Arkadaşlar bu zamana kadar kullanmadığım hazır blog sistemi kalmadı.Wordpress şu bu ne varsa kullandım fakat tatmin etmiyor :( En sonunda kendim yazmaya karar verdim.Öyle şahşağlı bir şey olmayacak Kartvizit siteler gibi sadece tanıtım amaçlı bir de belki bir kaç yazı.Bu yaz fazla bir işim olmayacak hiç yoktan 2 ayda birşeyler öğrenirim herhalde????Bunun için ne bilmem gerekiyor php,asp,html vsvsvsvsvs emek verip kendim yapmak istiyorum bi yol gösterirseniz minnettar olurum.
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar bu zamana kadar kullanmadığım hazır blog sistemi kalmadı.Wordpress şu bu ne varsa kullandım fakat tatmin etmiyor :( En sonunda kendim yazmaya karar verdim.Öyle şahşağlı bir şey olmayacak Kartvizit siteler gibi sadece tanıtım amaçlı bir de belki bir kaç yazı.Bu yaz fazla bir işim olmayacak hiç yoktan 2 ayda birşeyler öğrenirim herhalde????Bunun için ne bilmem gerekiyor php,asp,html vsvsvsvsvs emek verip kendim yapmak istiyorum bi yol gösterirseniz minnettar olurum.
-----------------------------hocam bence bu dillerden en az bi kaç tanesinde profesyonel olana kadar wordpressten şaşma derim
-
wordpress kesmedi hocam beni 3 farklı site yaptım wordpress ile ama yok tat vermiyor :D ya abes gelebilir ama tat almak emek vermek istiyorum varsın bir yıl sürsün razıyım yeterki el emeğim olsun.Dedimya öyle gösterişli bir şey olmayacak.Modüllere eklentilere falan gerek yok zaten bünyesinde bir kaç satır yazı dışında başka bir şey barındırmayacak.
-
html'yi yalayıp yutman lazım.
üstüne css öğrenip yaptığın siteye şekil vermen lazım
üstüne asp öğrenip online yönetilebilir,yönetim panelinden yazı eklenebilir vb. bir hale getirmen lazım
çıkıpta asp'yi boşver php öğren diyenler çıkacaktır. onlara kulak asma :P
EDiT: bu arada ben senin izlediğin yolun tersinden gidiyorum. önce kendi kişisel sitemi yazdım asp ile. sonrada baktım, kendime "sen olmuşsun bu konuda" dedim ve wordpress'e geçtim :)
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
üstüne asp öğrenip online yönetilebilir,yönetim panelinden yazı eklenebilir vb. bir hale getirmen lazım
EDiT: bu arada ben senin izlediğin yolun tersinden gidiyorum. önce kendi kişisel sitemi yazdım asp ile. sonrada baktım, kendime "sen olmuşsun bu konuda" dedim ve wordpress'e geçtim :)
-----------------------------eyvallah sağolasın.Hani öyle takipçisi ziyaretçisi olacak bir şey olsa wordpress uygun doğru, adamlar uğraşmış yapmış sana sadece yazı eklemek bir kaç ayar yapmak kalıyor.
Acaba senin yol mu doğru benimki mi bilemeyeceğim :D
-
bir aspci olarak aspye bulaşma php öğrenmen en güzeli diycem ben (naktalıvirgül asp rulz ancak gençlerin önünü açalım asp yetmiyor artık sen de biliyorsun :D) .. bunun için biraz sql bilgisi, biraz güvenlik bilgisi, biraz html bilgisi gerekli.. öncelikle html den başla ufak tefek renkler resimler yerleştirebilmeye çalış.. daha sonra php nedir nasıl çalışır htmlden farkı nedir gibi bilgilerle devam et..
değişken atama, toplama çıkarma, veri tabanından bilgi çekme, güncelleme, silme, bilgi girme işlemleri replace yöntemleri sayfalama ve güvenlik yöntemleri şeklinde sırasıyla git.. hazır basit scriptleri kurcala (gidip wordpress kodlarını kurcalama tavsiyemdir basit olmalı) anlayamadığın kısımları googleda araştır ne işe yaradığını öğren sen de denemeler yap onların üzerinde değişiklikler yapmaya çalış.
2 ayda sadece basit temel oluşturabilirsin ve muhtemelen yarı yolda bıkarsın işi yarım bırakırsın bu gibi durumlarda geri html ye dönüp java scriptlerle veya css ile sayfa süsleyip eğlenmeye bak sonra tekrar php ye geri dönersin. Php ile birlikte sql veri tabanı veya txt kullanacaksın bu konuda biraz sıkıntı çekebilirsin ama her çektiğin sıkıntı seni daha da profesyonelleştirecektir tabi hatayı çözme azmine bağlı. eğlenerek öğrenmeye çalışmalısın.
baktın php zor geliyor veri tabanı yüzünden direk asp + access database ancak ilerde büyük projelerde ben gibi sıkıntı çekersin
-
heza bunu yazdı:
eyvallah sağolasın.Hani öyle takipçisi ziyaretçisi olacak bir şey olsa wordpress uygun doğru, adamlar uğraşmış yapmış sana sadece yazı eklemek bir kaç ayar yapmak kalıyor.
Acaba senin yol mu doğru benimki mi bilemeyeceğim :D
-----------------------------iki yolda doğru aslında :)
pessimistzombie'nin dediği gibi istersen php'dende başlarsın tabi. ben aspci olarak fikir verdim. ama en önemlisi html bilmen.asp-php sana siteyi yapmanda yarar sağlamaz.sitede neyin nerde çıkcağını sonuçta html belirler.
html kodlarını bi gözden geçir netten. frontpage yada dreamwaver indirip görsel olarak bi kafanda basit tasarımlı bişi yao. bi iki tablo koy içine yazı yaz resim koy. sonra kodlarına bak kurcala. ne neymiş öğren. kendine küçük bi hedef bul. mesela araba galerisi sitesi yapıcam de. 4-5 araba resmi bul.altına özelliklerini yaz
2 ayda zaten sürekli bunları kurcalasan temelini oluşturursun. üstüne biraz css öğren. en azından sitenin heryerinde her seferinde <font size=1>, <font size=3> gibi tagları açmaktan daha kolay olduğunu kavra :)
daha sonra hazır php yada asp (hangisinde ilerlemek istersen) scriptleri kur free bir host'a.bunların kodlarını kurcala.bozana kadar uğraş. bozulursa en baştan at dosyaları tekrar kurcala. bi yeri değiştir, sayfanı yenile, neler değişmiş gör.
sayfada ne istediğini belirle. kodları ona göre değiştirmeye çalış. -
İkinizede teşekkürler sayenizde ufkumda birşeyler oluştu.Hızlı bir şekilde hemn olsun istemiyorum zaten yavaş yavaş sindire sindire giderim tekrar sağolun. önce html sonra,, sonrası Allah Kerim ;)
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------niye wordpress-PHP?
php diyen çıkacaktır dedin xD
-
heza bunu yazdı:
İkinizede teşekkürler sayenizde ufkumda birşeyler oluştu.Hızlı bir şekilde hemn olsun istemiyorum zaten yavaş yavaş sindire sindire giderim tekrar sağolun. önce html sonra,, sonrası Allah Kerim ;)
-----------------------------merhabalar,
evet, arkadaşlar güzel yazmışlar, sen de güzel yanıt vermişsin zaten, html ile başla, onu gerçekten yalayıp yuttuğuna emin olmadan, (şunu yapabilirim ya) düşüncesiyle bir başka dile geçme.
şimdiden kolay gelsin, yapabileceğimiz bir şey olursa, ben de, birçok arkadaş da bir tık uzağında.
-
asp yi boş ver php öğren.