Kktc Diploma Geçerliliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLank's avatar
    Erkek

Şimdi hocalar Kktc vatandaşı birinin

Kktcde ki üniversitelerin giriş sınavına girip (ösymden hariç) eğitim sonunda alınan 

diplomanın sonucunda bu diploma sadece kktcde mi geçerlidir? 

Türkiyede geçerliliği varmıdır? 

Sadece kktcde ise iş bulma şansı nedir? 

Özetle okuduktan sonra kpss gibi sikimsonik bi sınava giriliyor mu? 

İşin detayını yazarsanız sevinirim... 

## http://www.youtube.com/watch?v=grmCuaV_zxc bir kum tanesinde dünyayı görmek ve vahşi bir çiçekte cenneti görmek, sonsuzluğu avuçlarında tut ölümsüzlüğüyse bir saat içinde
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bu işe diploma denkliği deniyor hocam.. kıbrıs için şöyle bir şey var

KKTC Denklik İşlemleri

KKTC'de bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Karpaz Üniversitesi Kurulumuzca tanınmakta olup, ÖSYM tarafından yerleştirilme şartı aranmaktadır.

Bakanlar Kurulunun 28.09.2011 tarih ve 2011/2293 sayılı kararı ile 16.01.2009 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşma, 24 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş ve 18 Ekim 2011 tarih ve 28088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Söz konusu Anlaşmanın uygulanması ile ilgili olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.02.2012 tarihli toplantısında:

1- 2011/2012 eğitim öğretim yılı Bahar yarı yılından itibaren mezuniyete hak kazanacak olan öğrencilerden; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan yükseköğretim kurumlarının ön lisans ve lisans programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilerek öğrenimlerini tamamlayanların Kurulumuza denklik başvurusunda bulunmamalarına,

(Ancak diplomanın ibraz edileceği kurum tarafından anlaşmaya uygunluğunun tespit edilebilmesi için; diplomayı veren yükseköğretim kurumu tarafından diploma arka yüzünde adayın ÖSYM tarafında yerleştirilerek mezuniyete hak kazandığının belirtilerek imzalanması ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından onaylanması gerekmektedir.)

2- Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim görenlerin (TC vatandaşları, çift uyruklular [KKTC-TC] ve yabancı uyrukluların) denklik başvurusunda bulunmalarına,

3- 2011/2012 eğitim öğretim yılı Bahar yarı yılından önce mezun olanların, almış oldukları diplomaların anlaşma hükümlerine uygunluğunun tespitinin Kurulumuzca yapılmasına karar verilmiştir.

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi/kktc-denklik-islemleri

ben burdaki elçilikeki eğitim müşavirliği ile görüştüğümde, her dönem transkript istemişlerdi benden, ondan sonra mezun olunca denkliği onlar halledeceklermiş sanırım yök e yollayacaklar. Türkiyede denkliği yök verebilir ya da başka bir üniversite. Bu denkli de, derslerini inceleyip, türkiyedeki eş değer bir bölümle uyumlu olup olmadığına bakıyorlar. Türkiyeden yurtdışına yapınca bu denklik işlemi 3-6 ay süresi oluyor. ama yurtdışından türkiye ye yapılınca ne kadar sürer bilmiyorum. Kıbrıs ın konumunu da bilmiyorum, ama anladığım kadarıyla daha basit şekilde halledebiliyorsun. Pazartesi yök ü arayıp sorabilirsin..

ya da ilker06 diye bir arkadaş var, kıbrısta okudu, ona sor :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Kktc de kamu sinavi acilir ve munhal acilirsa alinirsin.

kktc dau giris sinaviyla girip mezun olursan ankaraya gidip yöke diplomani onaylatiyorsun.

diploma da turkiyede gecerli oluyor.

rapidhacker550 tarafından 07/Eyl/15 08:59 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

dostum eğer ösym sınavları olmadan direk kayıt ile girersen diplomanın türkiye'de denkliği yok fakat özel kurumlarda calısabilirsin yani devlet nezninde denklik olmaz 

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    21li bunu yazdı

dostum eğer ösym sınavları olmadan direk kayıt ile girersen diplomanın türkiye'de denkliği yok fakat özel kurumlarda calısabilirsin yani devlet nezninde denklik olmaz 

Ösym sınavlarına girmeden yerleşirseniz,diplomanızı yöke götürüp denklik işlemlerini sağlayabiliyorsunuz.Bu Daü'de rahatlıkla sağlanabiliyor.Ancak diger ülkelerde ve diger üniversitelerde durum nedir bilemiyorum.

rapidhacker550 tarafından 07/Eyl/15 10:51 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    21li bunu yazdı

Ösym sınavlarına girmeden yerleşirseniz,diplomanızı yöke götürüp denklik işlemlerini sağlayabiliyorsunuz.Bu Daü'de rahatlıkla sağlanabiliyor.Ancak diger ülkelerde ve diger üniversitelerde durum nedir bilemiyorum.

kardeş orda üniversite okudum sınavsız olarak kayıt yapıp girenlerin denkliği yok.. ösym sınavları ile girirsen denklik oluyor

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLank's avatar
    Erkek

Hocalar bu işin akıbeti ne olur biriniz ankaradan onaylatılıyor demiş diğer muridde olmaz

Demiş ne yapa caz.? 

## http://www.youtube.com/watch?v=grmCuaV_zxc bir kum tanesinde dünyayı görmek ve vahşi bir çiçekte cenneti görmek, sonsuzluğu avuçlarında tut ölümsüzlüğüyse bir saat içinde
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLank's avatar
    Erkek

Hocalar bu işin akıbeti ne olur biriniz ankaradan onaylatılıyor demiş diğer muridde olmaz

Demiş ne yapa caz.? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLank's avatar
    Erkek

Demiş ne yapa caz.? 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLank's avatar
    Erkek

Son up olsun

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

Kardesım ben 3 hafta once kktc den bir okudan mezun oldum Ukü den. eger Ösym ile girdiysen sen hıc bısey ıle ugrasmıyosun okul kendı kendıne halledıyo herseyı ama osym ıle gırmedıysen gıdıp osym den denklık ıcın dıplomanı verıyosun o kadar muhendıslık ıcın durum bu benım mımarlık okuyan arkadaslarımın hepsıde gelıp  osym ye dıplomayı verıp denklık aldı 1 gunluk iş ole cok bısey surmuyo ben bılısım sıstemlerı muhendıslıgı bıtırdım sadece okula 90 tl para verdım butun ıvır zıvırla ugrasıp denklıgı kendılerı halledp dıplomamı versınler dıye

2.cı olarak kktce de ne ıs yapacaksın alkolik bi sex manyagı olup cıkacaksın ısın sonunda ne oluras olsn orda kalınca kader bu oluyo benım gordugm gozlemledıgım Tr de iş bak cok rahat bulursun 

ILKER06 tarafından 10/Eyl/15 00:02 tarihinde düzenlenmiştir

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
Toplam Hit: 3122 Toplam Mesaj: 13
diploma geçerliliği