folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder KKTC Resmi Televizyonu Türkleri İşgalci Olarak Gösterdi

KKTC Resmi Televizyonu Türkleri İşgalci Olarak Gösterdi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

lemar bunu yazdı:
    ----------------------------- tek tek herkesın yazdıgını alıntı yapmak ıstemedım o yuzden kısaca bır cevap yazıp kavga etmek ıstemedıgımı belırtmek istiyorum. Ben KKTC vatandaşıyım, uzun süre türkiyede yaşamış falanda deilim, burda doğdum burda büyüdüm... ingiliz bozması rum dostu falan gibi tanımlar kesinlikle beni tanımlamıyor, nasıl böyle bir genelleme yaptın Tugrul baba valla beklemezdim, biraz canım acıdığı için cevap yazıyorum, daha önce bu tip kıbrıslı türkiyeli kavgalarına kavgalarına asla katılmadım çünkü konuşmak hiçbişeyi anlatmıyor... Türklerden nefret etmiyorum çünkü zaten bende türküm adamızda bunun aksini iddia edenler tabi ki olacaktır hep vardılar, aynen türkiyedede bunu iddia edenler olduğu gibi... Benim gibi düşünen çok insanvar sessiz çoğunluk olarak, aynen türkiyedeki karmaşıklığı rağmen ne olduğunu bilen ve isyan çıkarmanın bu ülkeye yarayı olmadığını bilen sessiz çoğunluk gibi... Bakın şu anda avrupanın birçok kentine gitmiş biriyim,çok insan tanıdım, inanan inanır güvenen güvenir, bu siteye yani takılmaya başlamış yeni yetme biride deilim isteyen araştırır bakar.. bu lafımı iyi okuyun, türk insanının avrupalıdan, yada rumdan yada asyalıdan alması gereken hiçbişey yok, türkü türkden başka sevende yok, bize bölünme deil birleşme lazım, isyan ya da karmaşa deil, istikrar lazım. Kavga çıkarmaya ya da kötüleri insanları yermeye deil, iyileri yüceltmeye  bakın. Saygı duyarım, iyi günler... -----------------------------

sevgili kardeşim;

genelleme yapmak gibi bir maksadım yoktu. Buna emin ol. Beş parmağın beşi bir değil hangisini kesersen canın orada.

Elbette kıbrısta Türklüğünü tam anlamıyla yaşayan insanlarımız var. Ama nüfusun kaçta kaçı?

Buradan kıbrısa okumaya giden kaç arkadaşım varsa hepsi ama hepsi aynı şeyi söylüyor. "Yolunmaya hazır tavuk gözüyle bakılıyoruz" Bu bir milletin soydaşına yapmasını beklediğin bir şeymidir? Böyle bir durumla karşılaşırsan sen ne düşünürdün?

Kıbrıs dejenere olmuştur. Örf ve adetlerinden, dininden ve dilinden uzaklaşmış ayrı bir kültür oluşturmaya başlamıştır.

Biz burada kıbrıs vatan toprağıdır diye bas bas bağırırken acaba kaç kıbrıslı türkiye olmassa biz bir hiçiz diye düşünüyordur?

Bunları göz önüne alırsan ne demek istediğimi anlarsın. Yoksa kişilerle sorunum yok.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Cumhurbaskanı olucak Talat benliksiz dingili sayesinde bunların hepsi. adama bıraksan vericek kıbrısı karsılıksız. birde yılların dava adamı sayın denktasa laf soylemesi yokmu kalk vur adamı anlının catından. talat denen sahıs pacalı donla gezerken rauf denktas kıbrısta mucahitti. Türkiyede askeriye haric kıbrısa sahip cıkan yok. asker olmasa bugun kıbrısı ustune para alarak verirler. nası vermesinlerki, kendi memleketini satarken kıbrısımı satmayacak. herneyse sonucta ne kadar cabalarlarsa cabalasınlar kıbrısı alamazlar. siyasi oyunlar ve kukla maymun siyasiler emellerine asla ulasamaz. birsey daha ekleyeyim, cocuklugumdan beri hayal etmisimdir keske Türkiye nin basında denktas olsa diye. oyle bir adam, Türkiyenin basında. hayali bile guzel....

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LdLd
    LdLd's avatar
    Erkek

YanıLdığım nokta varsa düzeLtin Lütfen.. Geçen hafta KKTC' de okutuLan tarih kitapLarından bazı konuLarın çıkarıLdığını, yerine başka konuLarın ekLendiğini izLedim teLevizyondan.. akLımda kaLanLar şunLar :

Atatürk ve KurtuLuş savaşı iLe iLgiLi böLümLer çıkarıLmış, yerine rumLarLa iLgiLi böLümLer ekLenmiş.. Ayrıca Rumca zorunLu diL haLine getiriLmiş.. Rum tarafı parayı bastırınca böyLe oLmuş..

Şimdi de bu haberi duymak çok üzdü beni.. Kıbrıs' ta okuyan arkadaşLarım var, bazı şeyLerden bahsederLerdi de pek ihtimaL vermezdim.. Yazık yahu ne diyeLim başka? Öğrendiğimiz kadarıyLa yaşam standartı çok yüksek Kıbrıs' ta.. beLki ben hayatım boyunca son modeL mercedes süremem, adamLarın taksisi mercedesmiş..

Kısa zamanda çıkar amaçLarı.. ama şunu biLsinLer, o toprakLar asLa kaybediLmez..

Kimsenin hikayesi yoktur.. Bir hikaye vardır, aynı hikayeyi yaşarız..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    Ld bunu yazdı:
    -----------------------------

YanıLdığım nokta varsa düzeLtin Lütfen.. Geçen hafta KKTC' de okutuLan tarih kitapLarından bazı konuLarın çıkarıLdığını, yerine başka konuLarın ekLendiğini izLedim teLevizyondan.. akLımda kaLanLar şunLar :

Atatürk ve KurtuLuş savaşı iLe iLgiLi böLümLer çıkarıLmış, yerine rumLarLa iLgiLi böLümLer ekLenmiş.. Ayrıca Rumca zorunLu diL haLine getiriLmiş.. Rum tarafı parayı bastırınca böyLe oLmuş..

Şimdi de bu haberi duymak çok üzdü beni.. Kıbrıs' ta okuyan arkadaşLarım var, bazı şeyLerden bahsederLerdi de pek ihtimaL vermezdim.. Yazık yahu ne diyeLim başka? Öğrendiğimiz kadarıyLa yaşam standartı çok yüksek Kıbrıs' ta.. beLki ben hayatım boyunca son modeL mercedes süremem, adamLarın taksisi mercedesmiş..

Kısa zamanda çıkar amaçLarı.. ama şunu biLsinLer, o toprakLar asLa kaybediLmez..

-----------------------------
    yanlış haber, hatta ve hatta şöyleki benim çocukluğumdan beri aynıdır değişmemiştir, 2 kitap ve 2 ders vardır, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ayrı bir kitap ve ders, Kıbrıs Tarihi ise ayrı bir kitap ve dersdir... TC tarihi dersinde Osmalılardan günümüze kadar yapılan herşey gayet ayrıntılı bir şekilde öğretilir, Kıbrıs tarihinde ise lüzinyanlar müzinyanlardan başlayarak adanın tarihi (gayet gereksiz ve tamamen ezberci bir mantıkla) öğretilir...

bu konuya başka yazı yazmayacağım arkadaşlar valla kalbim kırılıyor,bunada şu sıralar ihtiyacım yok, burası türkiyenin en güzel ve açık forumu isteyen isdediğini düşünebilir ve söyleyebilir... Ben 24 yaşındayım (tamam genç sayılmam biliyorum :P) ama türküm, babam ve tüm arkadaşları 14 yaşından 26 yaşına kadar Mücahit olarak savaşmıştır, aynen Rauf Denktaş gibi, ama kimse melaike deil, milyonlarca hikaye dinledik büyüklerimizden emin olun Rauf Denktaş'ın da hataları var. Kimse benim türklüğüme laf atmasın, "kıbrıslılar türk değil", "kıbrısı satacaklar,üstüne para verecekler" demesin çünkü bilinçsiz yorumlar oluyor, konunun özünü araştırmanız ve uzun uzun tartışmamız lazım.

son olarak öğrenciler konusuna gelince, burdaki halkın çok yanlışlar yaptığı doğrudur, yalan deil.. Fakat seneler boyunca altında arabalarla, össde bir üniversiteye girememiş ve fabrikalar sahibi babalarının zoruyla buraya sürgün edilmiş binlerce insan ki bu sitede tikki olarak adlandırılırlar, okumaya niyeti olmayan, bok gibi parasıyla o bar senin bu bar senin gezip parayla herkesi herşeyi satın alacağını sanan tipler buraya öğrenci olarak geldiler... Bu yüzden kurunun yanında yaşıda yaktı insanımız ve gerçekten okumaya gelenler bile tikki olarak görüldü, hatadır yanlıştır ben yapmıyorum, yaptırmıyorumda...

buraya türkiyeden gelen 2. tür çoğunluk ise cebinde 10 YTL ile adaya giren nerden geldiği belli olmayan, inşaatlarda kaçak çalışan insanlar.. Yanlış anlamayın ben sadece neden bu bakış açısı onu anlatmak istiyorum biraz olsun anlatabilmek istiyorum, yoksa tasvip ettiğim şeyler deil konuşmak bile gücüme gidiyor...

Sadece tek bir şey isteyeceğim sizlerden eğer imkanınız varsa, herhangi bir gün KKTCde yayınlanan yerel bir gazete olan KIBRIS gazetesini alın ya da www.kibrisgazetesi.com a girin, cinayet, soygun, ev açma, kapkaç gibi haberlerin zanlılarının hepsiniz yukarda anlattığım 2. çoğunlukta olan insanlar olduğunu göreceksiniz...

Benim bir çok türkiyeli ve türkiyenin heryerinden öğrenci arkadaşlarım var onlarda binlerce kez konuştuk, hepsi benden ilklerde nefret ettiklerini söylerler herzaman ama adanalısıda istanbulllusuda hataylısıda, birbirlerini bile sevmezlerken benim onlara yaklaşımımdan dolayı bana teşekkür ederler, ben zaten sizin söylediklerinizi biliyor ve anlıyorum fakat keşke hepinizle tek tek muhabbet edebilsek yüzyüze o zaman belki sizde benim anlatmak isdediklerime farklı bir gözle bakardınız ve biraz olsun anlardınız...

SAYGILAR

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    yemedik yedirdik içmedik içirdik askerdediler yolladık daha ne istiyorlarki biraz benliklerini  kazansınlar... Kıbrıs diyoruz Dünyanın Turisti geliyor neparası onların bize para yollaması lazım.... Bu Kıbrısı alacksın bir tatil köyü gibi yapacaksın bak gör o zaman nasıl oluyor hepsi nasıl sahip çıkıyorlar...

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek

a.q tohumları rum kökümüdür ne pohtur bunlar ya

kökten yakcan safkan türk doldurcan adaya a.q

Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    kıbrıslıların türkiyelileri sevmediğini herkes biliyo daha ne?

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    ne salak bi topluluk bunlar aq türk askeri kıbrıstan 1 gün çekilseler komşu rumlar zkerler onları
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    galip
    galip's avatar
    Erkek
    kısa zamanda allah verir orayada bi felaket orda kücücük götlerini görürüzz ozaman a.g. şükürsüz minnetsizz ac köpekleri   o vatann ne emeklerle  ele geçirildi ne kanlar döküldü ne sanıyo bu adamlar türkiye kerizmi dünyayı ayağa kaldırırızz savaş çıkarırızz

üç yıl kapımda baktığımım köpeğim memati bile terk etti gitti.2013 çok şey öğrendim çok şey kaybettim >>>(((:
Toplam Hit: 2787 Toplam Mesaj: 20