Klasik Müziğe Başlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı
    BosphorusPasha bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı

Ne betovınlar ne de diğerleri, Türkiyeden öyle üstadlar gectiki bethoven ney bunun yanında dedirtecek cinsden ki dedirttirdiler de fakat bunlardan kimsenin haberi olmadı... 

avrupadan önce kendi kültürümüzü araştırmalıyız bence.

Kim o üstadlar hocam say da bilelim dinleyelim.Kimmiş bu arkadaşlar beethoven'a bach'a filan nal toplatıyorlar.

klasik türk müziğini severmisin ?

Sen yaz hocam isimleri ben de öğreneyim dinleyeyim çok fazla dinlemişliğim yok seviyorum veya sevmiyorum diyemem.

Tarzına uyacağını zannetmiyorum ama Tamburi Cemil bey mesela, bethoven bu adamin yaninda bi adet sinek. tabi anlayana. bu abimiz tambur ve klasik kemençede dönemine ışık tutmus bi cevherdir.  

.lakin türünü seveceğini cidden zannetmiyorum..

bunun dışında daha birçok saz çalan eskiler var 

ama ses sanatcilari bunlardan çok daha fazladir. 

ciddi anlamda açik bi yaradır bu müzik konusu. adamın ne bileyin 150 bestesi falan vardır. 

İçinizde Amir Ateş i kim tanir bilmiyorum. Amir Ateş şimdi bi avrupalı bestekardan cok daha bilinmezlikler icinde. 

http://www.seyhalisemerkandi.com/?Syf=15&cat_id=58&baslik_name=SGFmxLF6IEFtaXIgQVRFxZ4=

dinlediğimiz birçok eserin bestekarıdır,

ITRi 

itri bile birçok kişi tarafından bilinmemekde daha yeni yeni farkedilmeye başlandı. Halbuki itri bahsettiğiniz sanatcilari neyse :)

yazacaktımda baya daha bi müsait değilim şu an. kendinde ufak çaplı türk bestekarları ce hanendelerini araştırabilirsin. bizde bethoven lardan açık söylüyorum binlerce var. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

Ne betovınlar ne de diğerleri, Türkiyeden öyle üstadlar gectiki bethoven ney bunun yanında dedirtecek cinsden ki dedirttirdiler de fakat bunlardan kimsenin haberi olmadı...

Tartışma yaratma hocam zevkler ve renkler tartışılmaz ayrıca türk olanları da dinliyorum bu tarzdan olmasada
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    Tarzına uyacağını zannetmiyorum ama Tamburi Cemil bey mesela, bethoven bu adamin yaninda bi adet sinek. tabi anlayana. bu abimiz tambur ve klasik kemençede dönemine ışık tutmus bi cevherdir.  

senin zihniyetine laf diyemiyorum... beethoven yaninda sinekmis muzigin m'sinden anlamadigin belli beethoven ile cemil beyi kiyaslayabiliyorsun. ikiside farkli kulvardalar...

haber sonlarinda yarismalarda bolca dinleriz

http://www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

senin zihniyetine laf diyemiyorum... beethoven yaninda sinekmis muzigin m'sinden anlamadigin belli beethoven ile cemil beyi kiyaslayabiliyorsun. ikiside farkli kulvardalar...

haber sonlarinda yarismalarda bolca dinleriz

http://www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw

:) 7,5. yılımdayım müzik eğitimimin. Kendinizi rezil etmeyin lütfen.

bana bethoven ile tamburi cemil beyin farklı kulvarlarını pm ile belirtirmisin ? çok merak ettim de :)

bu arada sen farklı müzik aletlerini farklı kuylvar olarak siınıflandırıyorsan müzikden pek bişey anlamıyorsun demektir bu.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    mettoman bunu yazdı

Tartışma yaratma hocam zevkler ve renkler tartışılmaz ayrıca türk olanları da dinliyorum bu tarzdan olmasada

bende onu dedim ya sevmeyebilirier diye, Sadece araştırılması gerektiğini vurguladım. benim son zamanlarda bazılari gibi forumu birbirine katma hevesim yok :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

7.5 yil bosa gecmis hafiz :)

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 3320 Toplam Mesaj: 37