Klasik Müziğin Değeri Neden Bitmez ?
-
konuşmanın, şarkı söylemekten farkı nedir ?
konuşma tek düzedir fakat şarkı söylemek ritm eşliğinde olur
sanat tarihine bakıldığında ilk zamanlar müziklerde söz yoktu
sadece enstrümentaldi.
gerçek müzik enstrümental olanlarlardır buna müzik denir.
şarkı ise içinde söz olana denir.
sözler belli bir durumu açıklar : sevinç,mutluluk hüzün lanet vs..
fakat müzik sen o anda ne hissediyorsan ona uygundur kendi dünyanı yaratırsın.
bu yüzden klasik müzik her kesime ve her ruh haline göredir.
bir gün pencere kenarında oturup düşünürken açar yağmur yağışınız izler vu huzur bulursun.
diğer gün coşar aynı müziği açar kendini sahnede hissedip coşarsın.
bunun gibi..
-
gerçek olduğu için
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------dinle
-----------------------------aynısının daha güzel halleri
http://www.dailymotion.com/video/xbq6kd_rodrigo-gitar-koncertosu_music
http://www.youtube.com/watch?v=4M1FCcpYNNw
-
Klasik Batı Müziğini lafını selpak mendil gibi genelleyip,Klasik Müzik haline getirmek aslında Klasik Türk Müziğine büyük haksızlık.
Klasik Batı Müziği,KLasik Türk Müziği,hatta bildiğimiz su sesi,kuş sesi,böcek sesi, beyne gönderdiği dalgalarla insanı rahatlatıyor.
Klasik Müzik,Def Metal gibi kötü subliminal mesaj kaygısı taşımadan,saf ve iyiniyetle yazıldığı için insana mutluluk veriyor.
İnsan bu mutluluktan yıllar geçse de vazgeçemiyor.
Bach dinledikten sonraki halimizle,Slipknot dinledikten sonra halimiz bir mi ?
Itri adamı ağlatır,dinlendirir.
Rotting Christ adamı kedi peşinde koştutturur, şeytana yaklaştırır.
Ney'in sesinden kim etkilenmez.
Osmanlı Bimarhane'lerinde musikinin,su sesinin tedavi amaclı olarak kullanıldığı çok bilinen bir bilgidir.
Günümüzde de akıl Hastanelerinde doktorlar aynı tip tedaviye inanırlar.
Jazz,Blues Afrika'nın saf sesi...
Türk Musikisi,Meragalı Abdülkadir'in temellendirdiği musiki.
Fla-mengo Arap,Kuzey Afrika esinrtilerin Avrupaya taşınmış hali.
Götü boklu barbar İspanyoL'un o zamanlar musikiden ne haberi vardı ?
Ud'un oğlu gitar..
Ama hiç bir Türk genci UD çalmak istemez.
Hatta dillendirilmese bile UD'tan utanır.
Hep Klasik Gitar,Eletronik gitar çalmak ister :) Ulen Ud'dan da aynı ses çıkıyoR işte :) amman Boşver UD'u
Gitar daha havalıdır :) Matrix'de basın yayın organları yoluyla gençlere hep gitar çalın mesajını verir..
Örnek;Tahribat Formunda Klasik Gitar,Eletro Gitar çalmak isteyenlerin sayısının UD çalmak isteyenlerin sayısına oranı.
Sonra Ben illuminatiye inanmıyorum :)
O zaman UD yerine neden Gitar çalmak istediğini kendine sor.
Uyusam iyi olur :)
-
Bence bir nedeni şu;mitolojideki karakterler hakkında eldeki bilgilerin hemen hemen tüm kaynağı sanatsal eserler.Ressamların,şairlerin,müzisyenlerin eserleri bunun temelini oluşturuyor.Sadece bir müzik,milattan önce varolan efsaneler hakkında sayfalarca bilgi verebiliyor.Tabii müzikteki o anlamı işin ehli kimselerden bilebiliyoruz ancak.Örneğin mitolojiye ilgi duyan bir kişi müzikten böyle bir anlam çıkarabiliyor.Ve yine daha başka ilgi alanı olan kişilerde aynı müzkten,istediğini elde edebiliyor.Bu açıdan bir derinliği var.Günümüz eserleri basitliği bu yüzden diye düşünüyorum.Çok zaman sonra merak edelebilecek bir konuyu ele almıyorlar.Ya da çok zaman sonra dinlendiğinde,günümüz havasını yansıtamıyorlar.
-
Yorumları okuyamadım bu saatte ama, klasik müzik matematiktir bana göre. Sallamsop notaların yanyana gelmesinden oluşmaz, kendi içinde bir denklem barındırır. (Çözemesem de )
İkincisi klasik müzikte doğa vardır kuş sesi su sesi gök gürültüsü vardır. Zaten müziğin doğuşudur doğadaki sesleri taklit edip ondan armoniler yaratmak.
Üçüncüsü çok sesli müziğin insan beynine ettiği etki bilimsel bir gerçek. Dolayısıyla farketmesek de bir şekilde bu müzikle insan kimyası uyuşuyor heralde.
Bu arada klasik müzik dinleyicisi olmak isteyen benim için iyi oldu bu konu;
Klasik müzik dinleyicisi arkadaşlardan şunun şu eserleri şu adam şu adam gibi tavsiyeler olursa iyi olur.
Kendimize bir liste yapıp bir yerden başlayabiliriz.(Benim gibiler için)
-
HyKo bunu yazdı:
-----------------------------Yorumları okuyamadım bu saatte ama, klasik müzik matematiktir bana göre. Sallamsop notaların yanyana gelmesinden oluşmaz, kendi içinde bir denklem barındırır. (Çözemesem de )
İkincisi klasik müzikte doğa vardır kuş sesi su sesi gök gürültüsü vardır. Zaten müziğin doğuşudur doğadaki sesleri taklit edip ondan armoniler yaratmak.
Üçüncüsü çok sesli müziğin insan beynine ettiği etki bilimsel bir gerçek. Dolayısıyla farketmesek de bir şekilde bu müzikle insan kimyası uyuşuyor heralde.
Bu arada klasik müzik dinleyicisi olmak isteyen benim için iyi oldu bu konu;
Klasik müzik dinleyicisi arkadaşlardan şunun şu eserleri şu adam şu adam gibi tavsiyeler olursa iyi olur.
Kendimize bir liste yapıp bir yerden başlayabiliriz.(Benim gibiler için)
-----------------------------
Tanınmış bazı bestecinin olduğu bir best of linki paylaşmak daha iyi olur sanırım. Böylece hangi bestecinin yaptığı müziğin sizin sevdiğiniz türe daha çok uyduğunu bulabilirsiniz.
http://isohunt.com/torrent_details/90723797/
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------konuşmanın, şarkı söylemekten farkı nedir ?
konuşma tek düzedir fakat şarkı söylemek ritm eşliğinde olur
sanat tarihine bakıldığında ilk zamanlar müziklerde söz yoktu
sadece enstrümentaldi.
gerçek müzik enstrümental olanlarlardır buna müzik denir.
şarkı ise içinde söz olana denir.
sözler belli bir durumu açıklar : sevinç,mutluluk hüzün lanet vs..
fakat müzik sen o anda ne hissediyorsan ona uygundur kendi dünyanı yaratırsın.
bu yüzden klasik müzik her kesime ve her ruh haline göredir.
bir gün pencere kenarında oturup düşünürken açar yağmur yağışınız izler vu huzur bulursun.
diğer gün coşar aynı müziği açar kendini sahnede hissedip coşarsın.
bunun gibi..
-----------------------------
Tam olarak açıklaması budur.
Müzik insanların kendilerince bir şekle sokabileceği hammadde
Şarkı ise insanlar tarafından zaten bir şekle sokulmuş karışım. -
http://www.youtube.com/watch?v=zLZLl3eHdzQ
şunun başındaki pianoya bayıldım fakat yok bulamıyorum.Benzerini bulabilecek olan varmı ?
yada onu.aylardır bulamadım.
-
Janitschar bunu yazdı:
-----------------------------Götü boklu barbar İspanyoL'un o zamanlar musikiden ne haberi vardı ?
Ud'un oğlu gitar..
Ama hiç bir Türk genci UD çalmak istemez.
Hatta dillendirilmese bile UD'tan utanır.
Hep Klasik Gitar,Eletronik gitar çalmak ister :) Ulen Ud'dan da aynı ses çıkıyoR işte :) amman Boşver UD'u
Gitar daha havalıdır :) Matrix'de basın yayın organları yoluyla gençlere hep gitar çalın mesajını verir..
Örnek;Tahribat Formunda Klasik Gitar,Eletro Gitar çalmak isteyenlerin sayısının UD çalmak isteyenlerin sayısına oranı.
Sonra Ben illuminatiye inanmıyorum :)
O zaman UD yerine neden Gitar çalmak istediğini kendine sor.
Uyusam iyi olur :)
-----------------------------hicaz makamı batı müziğinde spanish olarak geçer bu yüzden.