folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Klavye Neden Kilitlendi

Klavye Neden Kilitlendi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Hp g6 2102 bilgisayar kullanıyorum.

Format için bios tuşunu arıyordum baya bir tuş kombinasyonu denedim olmadı masaüstüne geldim bir baktım kalvyede hiç bir tuş basmıyor.

Çok yüklenmekten mi oldu ?

Yada kilitlendi mi ?

Nasıl açacağım ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam aygıt yöneticisinde klavye görünüyor mu bir bakar mısınız?

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam aygıt yöneticisinde klavye görünüyor mu bir bakar mısınız?

bakayım hocam...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

aygıt yöneticisinde klacvye diye bir şey yok. imnsani arabirim aygıtındada  klavye görünmüyor. sadece PCI da ünlem var.

zeybekustasi tarafından 14/Ara/12 17:30 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

İnsan arabirim aygıtlarında değil de, Klavyeler diye ayrı bir kısım olması gerekiyor, orada yoksa yoktur.

Ünlem olan kısma sağa tıklayıp "Özellikler -> Sürücü -> Sürücü Güncelleştir" yolunu izlemeyi deneyin. İnternetten otomatik arasın, bakalım bir yardımı olacak mı.

Klavye için de "Donanım Değişikliklerini Tara" yapın, bakalım ne görecek.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

// dediğini yaptım hocam ama 

aygıt yükleme başarısız oldu deyip duruyor. 

zeybekustasi tarafından 14/Ara/12 17:40 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Sarı ünlem işaretli olanı seçip sağa tıklayın. Özellikler'e gelin. Açılacak menüde yukarıda Sürücü kısmı var, oraya girin. Sekmenin altında Sürücü Güncelleştir'i göreceksiniz.

Donanım Değişikliklerini Tara kısmı da, aygıt yöneticisi içindeki herhangi bir öğeye tıklayın. En yukarıdaki (Dosya-Görünüm.... satırının altına bakın) satırın sonunda büyüteçli bir simge olacak. Üzerine geldiğinizde "Donanım değişikliklerini tara" yazar zaten. Ona basın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

t
    RaNGeR bunu yazdı

Sarı ünlem işaretli olanı seçip sağa tıklayın. Özellikler'e gelin. Açılacak menüde yukarıda Sürücü kısmı var, oraya girin. Sekmenin altında Sürücü Güncelleştir'i göreceksiniz.

Donanım Değişikliklerini Tara kısmı da, aygıt yöneticisi içindeki herhangi bir öğeye tıklayın. En yukarıdaki (Dosya-Görünüm.... satırının altına bakın) satırın sonunda büyüteçli bir simge olacak. Üzerine geldiğinizde "Donanım değişikliklerini tara" yazar zaten. Ona basın.

yaptım ama herhangi bir sonuç bulmadı öncesinde çok eski bir zaman sistem geri yüklemede yapmıştım.

klavyede wireless ışığı felan yanmakta.

ama sönmemekte.

zeybekustasi tarafından 14/Ara/12 17:49 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam, driver CD'si varsa elinizde, klavye ile alakalı sürücüyü manuel yüklemeyi deneyebilirsiniz. Eğer yoksa model üzerinden sürücüyü internetten arayıp indirebilirsiniz.

Bunun dışında, klavyenin hasar almış olma ihtimali ya da bilgisayarın düşmüş olma ihtimali var mı? Belki klavyenin anakart bağlantısı yerinden çıkmıştır diye düşünüyorum ama eğer çalışmayan tek şey klavye ise muhtemelen sarı ünlem gördüğünüz simge klavyeden kaynaklanıyordur.

Sistem geri yükleme yaptığınızı söylüyorsunuz ancak eğer sistem geri yüklemeyi klavyede bir sorun yok iken yedeklediyseniz çalışması gerekir.

Sürücüyü manuel yüklemeyi deneyin, sorun çözülür sanıyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

PCI aygıtı diyor.

Düşmedi ben sağa sola taşıdım ama sanmıyorum.

Baskı biraz fazla yapmış olabilirim. Ama daha 2 aylık bilgisayar yav hp olmasını saymassak :D yeni yani.

yapayım o dediğiniz yüklemeyii sonra yazarım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Algılanamayan donanım bilgisayarın hangi girişine takılı ise arıza olarak o girişin aygıtı olarak görünür. USB'ye takılı ise USB Aygıtı, PCI'a takılı ise PCI Aygıtı. O aygıtı bilgisayar için özelleştiren ve kullanılabilir kılan sürücüsüdür.

Siz sürücü yüklemesini yapın, işe yaramazsa bir de yeniden başlatın. Değişmezse başka şeyler düşünelim, ama düzelir diye düşünüyorum.

Toplam Hit: 1942 Toplam Mesaj: 16