Klima Servis Ücretleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Dün klima bozuldu diye servis daha evvelde iki kere filan iş yaptırdığımız bir ustayı çağırdım. Çalışmayan dış ünitenin yerine evde duran kullanmadığım başka bir dış üniteyi taktı servis ücreti de 3bin aldı gitti. Neyse olan oldu da bu para bana çok geldi arkadaş. Ne gaz ekledi, ne duvar dedi, ne de eski ünitenin neden bu hale geldiğine baktı. Tek yaptığı eskisini çıkarıp benim verdiğim üniteyi yerine takmak.

Farkındayım dış üniteler evin dış yüzeyinde işin içinde risk var fakat geçen sene 8.ayda gelip aynı klimanın klima kondansatörünü değiştirip bin liraya halletmişti.

Şimdi bu rakam istanbul için normal mi bunu merak ediyorum ki bi daha bu ustayı çağırıp çağırmayacağıma karar vericem.

Kimi zaman sevmektir dünya...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

fiyat normal. fazla geldiyse bi dahakine kendin yap.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

bakın eger bir şey olursa buradan yazın yardımcı olmaya çalışalım üstat. öncelikşe kendi çözümümüz. 

bozuksa zaten bozuk sende ugras en azından cihazı tanırsın  usta gelip yapar. ama önce sen dene yazın sorun olursa bu evdeki herşeyle alakalı. 

hastane teknik birimdeyşm az çok herşeyden anlıyoruz. sorarız. yardımcı olmaya çalısırım. 

"bugun klimacı yoktu morga extra klima taktık düşün yani. " atla deve degil bunu ilk okul mezunu insanlar yapıyor.

Dur be kadınnnn....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali27
    Mali27's avatar
    Erkek

Youtube de bir sürü videosu var ben bile ordan bakarak montaj yaptım sök tak 4 bin lira istiyorlar kendim yaptım. 

Gerek var mı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

bin lira fazla almış.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Sen hiç itiraz etmeden verdiysen parayı.

O adamın da içi içini yiyordur, ulan azmi aldık hemen kabul etti diye.

Hizmet sektöründe net fiyat olmadığı için kör tuttuğunu durumu var hocam.

Klimaya özgü bir durum değil.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

yaptıkları servise değil dış üniteye ulaşmak için aldıkları risk için istedikleri rakamı makul buluyorum onun dışında bu işlem özelinde yaptıkları iş eskisini çıkarıp yenisini vidalamak oldu ki o işe 3bin gerçekten çok.

aynen youtube videoları sağolsun bu piyasada bu gidişle hepimiz full stack usta olcaz. :F

Kimi zaman sevmektir dünya...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

valla hocam geçen sene yazın başında Vestel klimama arıza yaptı Bodrum da yaşıyorum yazın malum +40 usta geldi baktı bunun dört yol bilmem nesinde arıza varmış dedi 12-15 bin civarı masrafı var dedi bu da sana ha dedi adamı ilk defa görüyorum babama sordum anasını tanımıyormuş...
    biraz araştırdım okudum nasıl çalışıyor meğer dört yol vanası denen olay elektronik bir şekilde açılıp kapanıyor değişmesi için de gaz filan komple boşalması gerekiyor gaz maliyeti 1500-2500 civarı dört yolun maliyeti 400-500 tl toplam 3000 maliyet var gerisi ful işçilik biraz daha araştırdım buradan bir arkadaşa danıştım bana bir olay öğretti dışarıdan bir kabloyu söktüm kısa devre yaptırdım çalıştı tabi şimdi arıza yaptıysa bir daha yapar diyerek yeni klima aldım. yani uzun lafın kısası kendin yapabiliyorsan yap hocam ustaya kalırsa adamın ciğerini söküyor 

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://shorturl.at/bcfxp

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meraclitus
    Meraclitus's avatar
    Erkek
    emuxa bunu yazdı

valla hocam geçen sene yazın başında Vestel klimama arıza yaptı Bodrum da yaşıyorum yazın malum +40 usta geldi baktı bunun dört yol bilmem nesinde arıza varmış dedi 12-15 bin civarı masrafı var dedi bu da sana ha dedi adamı ilk defa görüyorum babama sordum anasını tanımıyormuş...
    biraz araştırdım okudum nasıl çalışıyor meğer dört yol vanası denen olay elektronik bir şekilde açılıp kapanıyor değişmesi için de gaz filan komple boşalması gerekiyor gaz maliyeti 1500-2500 civarı dört yolun maliyeti 400-500 tl toplam 3000 maliyet var gerisi ful işçilik biraz daha araştırdım buradan bir arkadaşa danıştım bana bir olay öğretti dışarıdan bir kabloyu söktüm kısa devre yaptırdım çalıştı tabi şimdi arıza yaptıysa bir daha yapar diyerek yeni klima aldım. yani uzun lafın kısası kendin yapabiliyorsan yap hocam ustaya kalırsa adamın ciğerini söküyor 

Kışın ısıtma da kullanmıyorsan,  yazın o şekilde kısa devre ile çok uzun süre idare edersin. O kısa devre 4 yolluya kontak gönderiyor soğutma da çalışır 

Meraclitus tarafından 28/Nis/25 21:49 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek
    Meraclitus bunu yazdı
    emuxa bunu yazdı

Kışın ısıtma da kullanmıyorsan,  yazın o şekilde kısa devre ile çok uzun süre idare edersin. O kısa devre 4 yolluya kontak gönderiyor soğutma da çalışır 

valla takmaya gelen servise verdim klimayı sökme takma falan filan uğraşmak istemedim

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
Toplam Hit: 633 Toplam Mesaj: 16
klima