folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Klima Tavsiyesi

Klima Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoJetski
    whoJetski's avatar
    Erkek

hocam 55 metre karelik bi yer için 32.000 BTU lazım ksaca hesaplamayı anlatırsam da metrekare*450(katsayı)*1.2(duvar yalıtımı)*1,1(elektronik aletlerden) şeklinde hesaplanıyor.

Hayat bir denklem...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

30 m2 ev için?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Netten araştırıyorum ama pek fiyat bilgilerine ulaşamadım.

Max 3000 civarı çıkabilirim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı
    crafty bunu yazdı

adanada 55 m2 yer için 18000 btu ? :| siz hiç adanaya gelmediniz herhalde :D hoca duvar tipi alacaksan 24 binlik alacaksın ki soğutma sağlayasın 18 binlik ile 55m2 lik alanı 26-27 de bırakırsın ancak o da klima hiç durmaksızın çalışır...

bak işyerinde 45-50 m2 lik bir alanı sigma 48 binlik ile soğutmaya çalışıyorum makine turbo soğutmada 16 derecede çalışıyor 7/24 bu ara max 22 dereceye düşürebildim tabi içeride çalışan makineden de kaynaklanıyor ancak daha adananın sıcakları başlamadı bile...

aylık faturan ne kadar oluyor klima full çalıştığında?

hoca klima için net bişi diyemicem lambalar 1 adet vidalı kompresör 1 kumlama makinesi ve 1 adet 3 boyutlu lazer yazıcı 1 adet klima toplamda aylık 3500 ortalama geliyor ama hepsi 24 saat açıklar ve hiç kapanmıyorlar

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoJetski
    whoJetski's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

30 m2 ev için?

hocam eğer bölge olarak 1.bölge (sıcaklık olayı fazla ADANA ANTALYA gibi) değilsen ve sırf soğutma amaçlı kullanıcaksan 12.000 lik yeter

whoJetski tarafından 29/May/15 20:29 tarihinde düzenlenmiştir

Hayat bir denklem...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

2 adet 36000btu sutun tipi klima al. Evde mantolama yoksa 1 tanesi 45000btu, diğeri 36000btu olsun. Klimada tek ünitede en fazla 48000 btu var ve bence senin işini görmez. Burada yazılan markalar iyi ama pahalıdır yine de al zira elektriği az yakarlar. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

hocam sanırım anlayan çok bu işlerden.

ben şunu sormak istiyorum. sadece salonda olsa memleket sıcak salona gir çık bizi çarpar. evin heryerinede klima taktıracak halimiz de paramızda yok. şimdi sormak istediğim şu.

küçük 10000 dpu mu neyse işte ucuzlarından bir klima alsak sonra bunu salona taktırsak sonra salonun kapısını açsak ne salon buz gibi olsa nede koridor çok sıcak olsa işte ne kadar sıcağı kırarsa kardır hesabı. bi kere garantiden çıkıyormuş o tamam. da ne kadar dayanır sizce. 

iş yerinde kaç senelik klimalar kapı sürekli açık olduğu için sabahtan akşama kadar durmadan çalışıyor hiçbirine birşey olmuyor. bozulacaksa onlar neden bozulmuyorda eve aldığım klima çok çalışıyor diye bozuluyor muş yani anlayamıyorum. 

anlayan arkadaşlar açıklarsa harbi makbule geçer.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Ucuzundan klimalar çok elektrik yakar. Verim arttıkca elektrik tüketimi azalır ama klima daha pahalı edinilir. 

Kapasitesi küçük klima alıp sürekli çalışsın diğer  odaların kapılarını açayım mantığı hatalıdır zira hacim soğutmaya direk etki eder. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

halen karar veremedim,  netten tüm fiyatlara ulaşamıyorum. Saniyorum 24.000btu veya 32.000btu alacağım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoJetski
    whoJetski's avatar
    Erkek

hocam sana 32.000 lik al verim olayından kaynaklı

@NuLL29 kardeş senin dediğin olay karşılamaz istediğin şeyi orman yangınına işemek gibi bişey

Hayat bir denklem...
Toplam Hit: 3742 Toplam Mesaj: 24