Knight Exe Virüs Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

arkadaşlar bilgisayarımda böyle bir dosya var.Görev yöneticisinden kapatıyorum açıyor.Birde windowsun güvenlik duvarı gibi simgesi var.Usbden falan yüklediğimde direk bu çıkıyor sanırım ereye yüklersem bulaşıyor.

Örneğin usb belleğe birşeyler yükledim daha sonra linuxta baktım knight.exe duruyor fakat windowsta göremedim.Virüs olduğundna şüpheleniyorum bu yüzden pardusla windows dizinine erişip dosyaları öyle atıyorum.

Sizde de varmı bu ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    system tarafından mı kullanılıyo yoksa kullanıcı tarafından mı..?

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

abi google a knight.exe yazdım ilk cıkan sonuç

Disk Knight Nasil Temizlenir? at Bilgisayar Günlüğü

Eger “knight.exe” listedeyse surucuye disk knight bulasmis demektir. ...

autorun virüsüymüş. basit bi batch kodlamasıyla hallediliyo

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kullanıcı kullanıyor

abi tahribatta arattım bulamadım ondan açtım :) google a birşey yazdımı ilk sıralarda tahribat oluyor :D bi yandan oda var.

abi

attrib diyorum hala erişim engellendi diyor ipne :) neyse diğer solucanların girmesini engelliyormuş şimdilik kalsında zaten kıbrısa giderken bu durcak format atıcam.. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    hoca autorun virüsü ise çok boktan bir virüs bana daha değişiği girdi ebem hopladı nod32 buluyo siliyo ama sildiğini zannediyo hala virüs yerinde duruyo full sürümde... hocam bak şimdi elinde flash fln varsa bağla bilgisayara içindeki bilgileri al sonra msdostan formatı koy ve cıkar diğer cıkarılabilir disklere de aynısını yap sonra bilgisayarındaki tüm yedekleri cd ya da dvdye cek daha sonra bilgisayarına format cek büyük ihtimal bilgisayarında sistem dosyalarını göster diyince göstermiyordur ve msdosta gizli dosyalardan o dosyayı bulsan bile silemiyorsun...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

lanet bir virüs çözümü ise şu şekildedir.
    1)herhangi bir klasörden-araçlar-klasör seçeneklerine girin.
    2)korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini iptal edin.
    3)usb belleğinizi pc ye bağladıktan sonra içersindeki knight.exe ve autorun.inf dosyalarını silin
    4)c:/window klasörüne girin knight.exe yi silin (eğer silinmezse ctrl+alt+del yapın işlemler sekmesinden knight.exe yi iptal edin)
    5)başlat çalıştıra regedit yazın kayıt defteri düzenleyicisine girince ctrl+f tuş kombinasyonu ile "knight" sözcüğünü aratın çıkan tüm sonuçları silin
    6)herhangi bir antivirüs program ı ile sistemi taratın (virüs yeni olduğundan anti-virüsü olmayabilir o yüzden yazılımınızı güncelleyin)

not :bunları yaptıktan sonra eğer belleğin içerisine girerken birlikte aç tarzı birşey görünürse aşağıdakini yapın.

"hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\ içinde bulunan

C/P

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

gecen banada bulaşmıştı autorun virusu

o erişim engellendi demesisinin nedeni, virus çalışan işlemlere kendini enjekte ediyor

bilgisayarrı yenden başlat hemen oluşturdugun dosyayı çalıştır. ben oyle yaptım sildi valla :)

yada linux dayken siliniyosa sil

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    canerator bunu yazdı:
    -----------------------------

3)usb belleğinizi pc ye bağladıktan sonra içersindeki knight.exe ve autorun.inf dosyalarını silin
    4)c:/window klasörüne girin knight.exe yi silin (eğer silinmezse ctrl+alt+f4 yapın işlemler sekmesinden knight.exe yi iptal edin)
    5)başlat çalıştıra regedit yazın kayıt defteri düzenleyicisine girince ctrl+f tuş kombinasyonu ile "knight" sözcüğünü aratın çıkan tüm sonuçları silin
    6)herhangi bir antivirüs program ı ile sistemi taratın (virüs yeni olduğundan anti-virüsü olmayabilir o yüzden yazılımınızı güncelleyin)

not :bunları yaptıktan sonra eğer belleğin içerisine girerken birlikte aç tarzı birşey görünürse aşağıdakini yapın.

"hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\ içinde bulunan

C/P

tmamadır ama dikkat ctrl+alt+f4 değil del :) ctrl+alt+del  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    canerator bunu yazdı:

4)c:/window klasörüne girin knight.exe yi silin (eğer silinmezse ctrl+alt+f4 yapın işlemler sekmesinden knight.exe yi iptal edin)

C/P

tmamadır ama dikkat ctrl+alt+f4 değil del :) ctrl+alt+del  

Alıntı yapmanın zararları :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    bir zamanlar ko nun kendi sitesinden indirilen exe ve setuplarda trojan vardı..ondan dır..sil bütn ko yu yeniden sitesinden indir.

Boş İşler Uzmanı..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    bir zamanlar ko nun kendi sitesinden indirilen exe ve setuplarda trojan vardı..ondan dır..sil bütn ko yu yeniden sitesinden indir.

ahahahashgdasdfadzchgadd :D:D:D 

Toplam Hit: 3665 Toplam Mesaj: 12