folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Koç Elektrik-Elektronik Vs. Bilkent Elektrik Elektronik



Koç Elektrik-Elektronik Vs. Bilkent Elektrik Elektronik

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    Hocalar merhaba. Foruma yeni katıldım, gelecek tercihimle ilgili hızlı bir giriş yapma kanaati ile konumu açtım. Malum üniversite tercih dönemi başladı, kafalar oldukça karışık; bölüm olarak Elektrik-Elektronikte ısrarcı olmam sebebiyle elimde Koç ve Bilkent olmak üzere iki alternatif var. Benim gibi kararsız adaylar için biraz istatistiki verilerle konuyu derinleştireceğim.

    Koç'un EE kontenjanı tam burslu 10, yarım burslu 9, çeyrek burslu 30 ve ücretli 15 kişi olmak üzere 64 kişi. Kampüsün boyutları ve fakülte binasının büyüklüğü düşünüldüğünde bu rakam makul bir seviyede. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, bütün mühendislik fakültesi ve lablar Koç'ta tek binada toplanmış durumda. Çift anadal imkanı var, ve uygulama bakımından çok kolay. Ortalama vasatın üzerinde herkes ÇAP yapabiliyor gibi bir durum var. Bunun haricinde kampüsün küçük olması hocalarla iletişimi arttıran bir etkenmiş öğrencilerin dediğine göre. Bölümdeki hocaların çoğu da Bilkent mezunu, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

    Bilkent Üniversitesi'nde ise 20 tam burslu, 50 yarım burslu ve 90 ücretli olmak üzere dönemde 160 kişilik kontenjan var. Kampüs imkanı olarak EE bölümü için ayrı bina tahsis edilmiş. Laboratuar sayısı ve donanımı ve cyberpark olanağı ile Bilkent teknik olanaklar ile Koç'un bir tık önünde gibi duruyor. Öğrencilerden aldığım bilgilere göre de EE, Bilkent'in lokomotif bölümü niteliğindeymiş. Ayrıca Bilkent 18 tam zamanlı profesör ile EE'nin en geniş akademik kadrosuna sahip. Derslerin zor ve yorucu olduğu, proje ve ödevler ile teorik kısmın pratikte uygulamalarının yoğun olduğu söyleniyor. Öğrenci sayısının fazla olması hocalar ile iletişimi güçleştirici bir etken olabilir diye tahmin ediyorum. Yurtdışı referans olarak da her iki üniversitenin çeşitli bağlantılara sahip olduğu, Bilkent'in ise daha köklü olması sebebiyle bir tık önde olabileceğini düşünüyorum. Şu an İstanbul'da yaşamaktayım, Ankara'ya alışma sürecim bir süre bana ayak bağı olabilir mi diye de düşünmekteyim.

    Siz ne diyorsunuz? Burada belirtmediğim artılar eksiler varsa söylemekten çekinmeyin :)


    winners don't make excuses
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    İşin içine yurt dışı giriyorsa her türlü Bilkent hocam. Forumda Bilkent'te EE okuyan mürid var (edit müride pm atılmış, nicki sildim)

    Eğer Bilkent'i seçersen fazlasıyla zorlayacağını da belirtmekte fayda var. Yarın daha detaylı yazarım.

     

    pcdoktor636 tarafından 07/Tem/15 01:55 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Abi gül gibi evinde rahatça istanbul'da okumanı tavsiye ederim sana. Ankara'da otursaydında kesinlikle bilkenti tavsiye ederdim. Zirâ 4 yıl ana babanın yanından ayrılıp ev rahatlığından uzaklaşınca anlıyor insan.

     

    Bulaşık derdi? Yok

    Arkadaşının kaprisi? YOk!

    Ev temizliği kira derdi, ödenmemiş faturalar? YOK!

    Görevlerini yapmayan öküz ev arkadaşın? YOK!

    Saçma sapan arkadaşlarını çağırıp gürültü yapan ev arkadaşın? O da yok!

     

    Bunlar küçümsenecek şeyler değil hocam. Aman gözünü seveyim ilk dışına çıkma. Birde istanbul'daki sektör ankara'da yok.

     

    Eğitim'de çok bir farklılık bekleme koç ile bilkenç arasında. İngilizce'ni iyi geliştir gerisi gelir.

     

     


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    @pcdoktor636 tamamdır abi, PM atacağım adama. Bilkent'in akademik ağırlığı yurt dışında iş yapabilir kanısındayım ben de. EE zor bölüm evet, 4 sene cefasını çektikten sonra sefasını süreceksek zorlanmaya değer diye düşünüyorum

    @DrKill doğru söze ne denir :) Tercih etmem halinde Bilkentte yurtta kalacağım için saydığın dertlerden bir müddet uzak kalmam muhtemel. Ama dediğin gibi İstanbul'da sektör var, Ankara'ya nazaran olanakları ve şehirin imar kısmı daha iyi diyebilirim. Öğrencilik vaktinin büyük kısmının kampüs-yurt arasında geçtiğini de unutmamak gerek sanırım, ne diyorsun?

     

    MuscleMuseum tarafından 07/Tem/15 01:47 tarihinde düzenlenmiştir

    winners don't make excuses
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    hocam bilkent ee okuyan bi mürid var cern de staj yapıyodu yamulmuyosam sırf şehir olarak düşünceksen istanbul dememe bile gerek yok tabi

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    @slanger hocam desteğin için teşekkürler, PM attım müridimize. Beklemedeyim


    winners don't make excuses
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    İkisi hakkında da az çok fikrim var ama sen önce kendini tanıt. Burslu olarak mı girmeyi düşünüyorsun ve şu anki muhendisliki bilgin ne var. Sıralaman ne. İlerde ne düşünüyorsun. Bunlar önemli 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    @asa42 sıralamam 16k civarında. Mühendislikler olarak da şöyle diyebilirim, mezun olduğum lise Kadıköy Anadolu'da iki sene Mühendislik Uygulamaları Kulübü başkanlığı yaptım. Buggy ve İnsansız Kara Aracı gibi mühendisliğin her yönünü görebileceğimiz projelere imza attık. Yurt içi VESTEL, Ford, Tübitak Gebze ve yurt dışı Mercedes-Benz fabrikası ve CERN gezisi düzenledik ve bu gezilerde tur rehberliği de yaptım. Başlarda makina mühendisliğine yatkınlığım olduğunu düşünüyordum, ama işin ArGe boyutunda EE ve Bilgisayara olan ilgim daha büyük olduğunu fark ettim. Koç olursa 25 burslu, bilkent olursa ücretli olacak gibi duruyor. İşin maddi boyutu da olduğu için doğru üniversite tercihi bir derece daha kritik şu aşamada. Kişilik olarak zoru seven bir adamım, ama zorla mücadele yeteneğim EE bölümünde ne derecede olur onu okumadan bilemeyeceğim gibi görünüyor, hissiyatım bu yönde


    winners don't make excuses
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    zamanında bilkent ee düşünüyordum bende.

    bu bölüm türkiye'de en iyi bilkent'te ondan emin olabilirsin.

    ama fazlasıyla zor, eğer iş hayatı için ee okuyacağım diyorsan değer mi bilemem.

    ha ama sağlam kasarım ordan amerika'ya uzarım bu alanda akademik çalışma yaparım diyorsan bulunmaz nimet.


    He is finding himself.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    İkisi de güzel bölümler, senin yerinde olsam benim tercihim Bilkent olurdu. Fakat kendi yerimde olsam, ki aileminde maddi durumu iyiyse, okumazdım bu bölümleri. Bölüm çok ağır, dereceyle gelen arkadaşlar dökülüyor, kalıyor, depresyona girenler oluyor. Zamanının çok büyük bir kısmını, sosyal yaşamını, her şeyini alıyor.

    Çok ilgiliyim diyorsun, peki gece 11 buçukta bölümden çıkıp, sabah saat 7 de uyanıp elektromanyetik kitabına saatlerini gömerken, bir yandan aklında proje asistanlarının kaprisleri dolanırken, ya da hemen her gün ev-oda arkadaşların en kötü ihtimalde akşam keyif yaptığı sıralarda kitap başında pörtlek gözlerle gecelerken hala ilgili mi olacaksın?

    Ya da labdan bölüme, bölümden kütüphaneye, kütüphaneden eve koştururken "kızlı erkekli" arkadaş gruplarına rast geldiğinde asker taburu gibi bölümünü düşünüp için kararmayacak mı?

    Hem okurken hem çalışırken bir sürü angarya, bir sürü zorunluluk, hoşlandığın şeylerden çok daha fazla sıkıcı işlerle uğraşma zorunluluğu gibi sıkıntılar seni yıldırmayacak mı?

    Her zaman ileriyi planlamaktan, kariyer düşünmekten, çalışmaktan, zihnine rekabet işlenmesinden bıkmayacak mısın?

    Tabi ki zorlanmadan bir şey öğrenilmez. İlla ki birileri çalışacak, ömür tüketecek ki diğerleri faydalansın. Ama iyi düşün, bu çok çalışıp belki bir ihtimal diğerlerine fayda sağlayabilecek kişi olmayı gerçekten istiyor musun?

    Çünkü sırf kendi zevk aldığı için çalışan, ilgisi tükenmeyen ya da tüketilmeyen kişi sayısı fazla değil. Zaten iş hayatında da bir süre sonra rutine giriyormuş. Bu meseleleri iyi düşün, bu okullar için değil de öğrencilik kısmı için bilgim ölçüde yardımcı olmaya çalışırım. Sana şuan bu yazı anlamsz gelebilir, ki ben de tercih zamanında bu tip yazılarla karşılaştığımda zevkle okuyordum, hatta heyecanlanıyordum ne güzelmiş diye. Gel gör ki bunlar havalı durumlar değil. Neyse, zaten lisede haşır neşirdim diyorsun bari çalışılan alanlar hakkında az çok fikrin olmuştur.

    Başarılar,

    Tek tercihle yerleşmiş, ilgi ve tutkusunu ayakta tutmaya çalışan bölümdaşın :)

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    @husnuweb haklısın hocam. İş hayatı için koç daha pratik bir alternatif gibi, bölüm için koç'un bilkentten iyi olduğunu söyleyeni de görmedim daha, iddialı bölüm

    @cem-engine durumu çok iyi özetlemişsin abi, yazan klavyene, ellerine sağlık. Sanıyorum ki EE tıptan sonra üniversite bölümleri içerisinde en sıkıntlı bölüm, üniversitenin de aslında son gençlik çağı olduğu gerçeği de düşünülürse psikolojik olarak insanı yıpratacağı kesin. İlgiyi korumak ciddi manada sıkıntılı iş, stres yönetimi gibi mühendisliğin bir parçası olan kısmını da bu bölümün gerek zorluğu ile, gerek de asker taburu ile ile bölümün bana öğretebileceği kanısındayım. EE'nin Fizik ağırlıklı bir bölüm olması da beni motive eden bir etken, lisedeyken en sorunsuz dersimdi zira. Dediklerini düşüneceğim ve sen de umarım bölümünü bitirdiğinde, senin en zor zamanlarında bile yanında olan inancın hep seninle kalır. Meslektaş olmak dileğiyle :)


    winners don't make excuses
Toplam Hit: 3599 Toplam Mesaj: 17
lys üniversite 2015 tercih bilkent koç