folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Kola Maden Suyu Vs Açıldıktan Sonra Donması

Kola Maden Suyu Vs Açıldıktan Sonra Donması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Bundan yarım saat önce maden suyunu buzluğa attım. İyice soğusunda içim diye. Neyse işte az önce çıkardım buzluktan açtım kapağını açacak ile hopss içindeki maden suyu tam donma olayı değilde hafif kırağılı bir şekilde dondu. Buzluktan çıkarıp baktığımda donmamıştı. 

Daha önce çok geldi başıma kola da meyve suyunda hatta normal suda bile aynı olayı yakalayabiliyoruz. 

Peki ama neden oluyor? var mı bilimsel bir açıklaması? 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Buzluktayken donma sıcaklığının altında tutulan karbondioksit, üzerindeki basınç nedeniyle sıvıda çözünmüş haldedir. kapak açıldığında, gazlı içeceklerde hep alışkın olduğumuz üzere karbondioksit kabarcıkları yüzeye doğru çıkar. işte bu sırada, gaz hale geçen co2 molekülleri çevrelerindeki sıvıdan ısı alarak zaten donma eşiğinde olan sıvıyı soğuturlar, içinde çözünen karbonik asitin yarattığı antifriz etkisinin de azalmasıyla maden suyunun donma noktası düşer*. böylece bir şişe bira/gazoz bir anda donuverir.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O değilde bir keresinde bir kasa (6 adet) maden suyunu buzlukta unutmuşum 2 gün cam kırığı temizledim.Soğuktan bomba gibi patlamış hepsi.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=2jaguiubSIo&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=vZ3TEwEonUE

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

Buzluktayken donma sıcaklığının altında tutulan karbondioksit, üzerindeki basınç nedeniyle sıvıda çözünmüş haldedir. kapak açıldığında, gazlı içeceklerde hep alışkın olduğumuz üzere karbondioksit kabarcıkları yüzeye doğru çıkar. işte bu sırada, gaz hale geçen co2 molekülleri çevrelerindeki sıvıdan ısı alarak zaten donma eşiğinde olan sıvıyı soğuturlar, içinde çözünen karbonik asitin yarattığı antifriz etkisinin de azalmasıyla maden suyunun donma noktası düşer*. böylece bir şişe bira/gazoz bir anda donuverir.

İşte sırf bu yüzden bile takip edilir lan bu site aq her daldan bi bilen var her bi haltı anında biliyonuz aq :D 

Bu arada DjBlueMaN seni de takdir etmedim değil hacı birden bana fizik profesörü ali abimizi hatırlattın :D 

http://www.youtube.com/watch?v=Ip_p9JdBvTM

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

vay arkadaş acayip cahil hissettim kendimi. karbonik asitin antifriz etkisi yarattığını bilmiyordum hocam. Eyvallah sağolasın

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kabadayi09 bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

İşte sırf bu yüzden bile takip edilir lan bu site aq her daldan bi bilen var her bi haltı anında biliyonuz aq :D 

Bu arada DjBlueMaN seni de takdir etmedim değil hacı birden bana fizik profesörü ali abimizi hatırlattın :D 

http://www.youtube.com/watch?v=Ip_p9JdBvTM

Bitiyorum şu lanet okuma sahnesine ya.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

Alıntı mı lan doğru söyle :)  Arattırırım google cümlelerini bak bulursam bi yerde rezil ederim foruma ha. Pm at alıntıysa kimseye demicem söz :D

Edit : 4. post yakaladım seni :)

https://eksisozluk.com/maden-suyunun-acilir-acilmaz-donmasi--2732980?a=nice

mfatihbodur tarafından 26/Ağu/13 04:40 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

Alıntı mı lan doğru söyle :)  Arattırırım google cümlelerini bak bulursam bi yerde rezil ederim foruma ha. Pm at alıntıysa kimseye demicem söz :D

Edit : 4. post yakaladım seni :)

https://eksisozluk.com/maden-suyunun-acilir-acilmaz-donmasi--2732980?a=nice

Tabi kopyala-yapıştır.Adamı Walter White mi sandın ? Kimya hakkında bu kadar bilgiyi bilsin.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Antifiriz etkisi yapıyormuş :)) Bilmesek yedircek ha :D Bu replik hangi filme aitti la

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
Toplam Hit: 3951 Toplam Mesaj: 19