Kolayca Bir Kaç Step Motor Kontrol Edebileceğim Board Var Mıdır?
-
hipokondriyak bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
https://tr.aliexpress.com/item/1005004712884586.html?
peki bu ne işe yarıyor ? @jpntr
4 bağlantıyı buna takiyorsun esp32 den sonrada bundan stepmotora bağlıyorsun,ya da üzerinde dipswitch var step motoru test ediyorsun vs,cnc de kullandım ben bunu.
Abi ilk mesajını gördüm.tek kartla herşeyi yapabiliyoruz mantıken standart yazılımcı olarak,fakat gömülü sistemde herşeyi mümkün olduğu kadar basit tutmak gerekiyor.2etep motoru bunla kontrol.edip buna özel pcb filan çizmek gerekiyor.lehim atmadan manuel kart yapmadan zor oluyor.
Esp32 nodemcu 38 pinli kullanıyorsan Max 4 tane step motor kullanacaksin ya da shift registerla io artiracaksin standart donanimla olmuyor.
Bu tarz işlerde nasıl yapmislarsa , direkt onu kullaranak yapmak lazım en hızlısı oluyor
şu ufak step motor kontrolcülerden farkı yok o zaman. sadece büyük.
ama sene olmuş 2024, 3d printer boardları dşında 3-5 tane servodur step motordur ıvır zıvır bağlayıp kolayca programlayabileceğim bişey olmaması garip geldi.
https://store.arduino.cc/products/plc-starter-kit?
şu aradığıma yakın bir şeymiş gibi duruyo, içinde scada dalgasına benzeyen şeyler var. ama bunun ne iş yaptığını da anlamadım. hiç wifi ye bağlanacakmış gibi de durmuyo. (wifi shield vs ekleyerek diyorum tabi)
o 3d boardlarından bi tane alıp wifi işini onun üstüne çözmeye çalışayım en iyisi. resimdeki gibi bir karmaşa istemiyorum çünkü. vaktimi lehimdir, breadboarddır, bağlantılardır harcamak ta istemiyorum çok.
2 tane step motoru en çirkin halde bağlamam bile 40 dk sürdü. bunu düzgünce yapayım, arada çıkan bağlantı sorunlarıyla lehimlerle bilmemne uğraşayım desem baya vaktimi alacak.

-
geçen aynı şeyi söyledim ya yıl olmuş kaç diye, ben nodemcu kullanmıştım step motor sürücülerini de node'a bağladım. Eğer istanbuldaysan elimde iki tane var boşta nodemcu veriyim onunla dene istersen hocam
Edit: ilk yazdığını doğru okumadan yorum yapmışım. Önerimi es geçebilrsin hocam :) Ha elimde olsun dersen paslarım kenarda duracağına senin işine yarasın :)
erc tarafından 25/Kas/24 10:11 tarihinde düzenlenmiştir -
erc bunu yazdı
geçen aynı şeyi söyledim ya yıl olmuş kaç diye, ben nodemcu kullanmıştım step motor sürücülerini de node'a bağladım. Eğer istanbuldaysan elimde iki tane var boşta nodemcu veriyim onunla dene istersen hocam
Edit: ilk yazdığını doğru okumadan yorum yapmışım. Önerimi es geçebilrsin hocam :) Ha elimde olsun dersen paslarım kenarda duracağına senin işine yarasın :)
eyvallah abi kralsınn !
esp32 ile bağlayıp kontrol ettim zaten motorları da çok yalap şalap duruyor, daha derli toplu bi çözüm bakıyorum.
-
@yolbulucu attığın örnek için de bir mikro işlemciye ihtiyaç var, özellikle motor sürücüler daha çok profesyonel işler için geliştirildiğinden isteğin tarzda bir şey bulman zor. Aslında senin istediğin direkt motor controller pcb olarak geçiyor, https://www.tindie.com/products/valar/val-2000-wifi-stepper-motor-controller/ mesela burada biri yapmış ama tek motor kontrol edebiliyor. Step motorları genelde 3 boyutlu yazıcı ve CNC işleriyle uğraşanlar kullanıyor o yüzden o tarz pcbler daha fazla. Tindie tarzı sitelere bakabilirsin, elektronik işleri yapanlar böyle ihtiyaçlar için pcb tasarlayıp satıyor. JLB pcb gibi paltformlarda da paylaşan olursa direkt dizgisi hallolmuş şekilde sipariş edebiliyorsun ama Türkiye'de gümrük vergisi biraz can yakar
-
JpnTr bunu yazdı
@yolbulucu attığın örnek için de bir mikro işlemciye ihtiyaç var, özellikle motor sürücüler daha çok profesyonel işler için geliştirildiğinden isteğin tarzda bir şey bulman zor. Aslında senin istediğin direkt motor controller pcb olarak geçiyor, https://www.tindie.com/products/valar/val-2000-wifi-stepper-motor-controller/ mesela burada biri yapmış ama tek motor kontrol edebiliyor. Step motorları genelde 3 boyutlu yazıcı ve CNC işleriyle uğraşanlar kullanıyor o yüzden o tarz pcbler daha fazla. Tindie tarzı sitelere bakabilirsin, elektronik işleri yapanlar böyle ihtiyaçlar için pcb tasarlayıp satıyor. JLB pcb gibi paltformlarda da paylaşan olursa direkt dizgisi hallolmuş şekilde sipariş edebiliyorsun ama Türkiye'de gümrük vergisi biraz can yakar
biggreentech in boardlarindan birini alıp yürüyeyim mi sence ?
raspi de varmış bi tanesinde, kamera vs bağlayıp uzaktan izleme işlerine de girerim belki.
-
yolbulucu bunu yazdıJpnTr bunu yazdı
raspi de varmış bi tanesinde, kamera vs bağlayıp uzaktan izleme işlerine de girerim belki.
Alabilirsin, onları programlamak için arduino IDE kullanman lazım. Kodları düzenleyip kendine göre ayarladıktan sonra sıkıntısız hallolur. Ama biraz uğraştırır çünkü 3d yazıcı için geliştirilen sistemi uyarlama işi bana kalırsa.
Bunu incelemen daha iyi olur https://github.com/bigtreetech/BIGTREETECH-SKR-V1.3/tree/master/BTT%20SKR%20V1.4/Firmware/Marlin-bugfix-2.0.x-SKR-V1.4
-
Hocam 3d yazıcı var eğer lazım olursa, filament geliş fiyatından hallederiz.
-
JpnTr bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıJpnTr bunu yazdı
Alabilirsin, onları programlamak için arduino IDE kullanman lazım. Kodları düzenleyip kendine göre ayarladıktan sonra sıkıntısız hallolur. Ama biraz uğraştırır çünkü 3d yazıcı için geliştirilen sistemi uyarlama işi bana kalırsa.
Bunu incelemen daha iyi olur https://github.com/bigtreetech/BIGTREETECH-SKR-V1.3/tree/master/BTT%20SKR%20V1.4/Firmware/Marlin-bugfix-2.0.x-SKR-V1.4
eyvallah hocam, en iyisi kendim ufaktan pcb yapmayı öğrenip pcbway de falan basit pcb yaptırmak.
3-5 servo kontrolcüsü + 3-5 sensör girişi vs eklerim
@Ar0fer çok teşekkür ederim hocam, 3d printer siparişi verdim ben de. 10 güne falan elimde olacak inşallah.
-
Ulan göd herkesin ciddi konusuna gidip
Hacı abi ibne misin sen ciplak erkek lere niye bakiyon falan fÜlan
Hacı abi sizin mezhep in adı niye lgbt imajına sahip falan siyon
Ben de sana simdi kel/alaka konu bağlama yapiim de gör
Ulan hacı cici step ayerobik ne iş ;) kıps, ne ayaksin ulan sen?
LaNCeLoT tarafından 26/Kas/24 01:45 tarihinde düzenlenmiştir -
LaNCeLoT bunu yazdı
Ulan göd herkesin ciddi konusuna gidip
Hacı abi ibne misin sen ciplak erkek lere niye bakiyon falan fÜlan
Hacı abi sizin mezhep in adı niye lgbt imajına sahip falan siyon
Ben de sana simdi kel/alaka konu bağlama yapiim de gör
Ulan hacı cici step ayerobik ne iş ;) kıps, ne ayaksin ulan sen?
yarrağa doyamıyorum 😎