Kolluk Kuvvetleri (Polis Vb.) Tarafından İnsan Hakları İhlali Maruz Kalırsanız Yapacaklarınız.
-
bimer linki hatalı verilmiş
Bimer bu konularla mükemmel ilgileniyor, devlet kurumlarıyla ilgili bir sıkıntınız, şikayetiniz vs. varsa mutlaka bu linkten başvuru yapın.
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
-
düzelttim tşk.
-
el altında bulunsun Türkiyemde her zaman ihtiyaç olabilecek bir durum.
paylaşan arkadaşın eline sağlık...
-
Evet artık haklarımızı daha iyi arayabiliyoruz en azından şiddet konusunda :)))
-
vakti zamanında tahribatta açılan bi konuyu şikayet etmiştim 2 ay sonra ifade vermeye çağırmışlardı ilgileniyorlar ama işkence denen olay keyfi değil polise verilen
emirle yaptırılır sende emri verene yetiş işkence var diye şikayette bulunmuş olursun eylemlerde polisin ne orantısız güçleri görülüyor siz hiç aşırı biber gazı sıktı
diye hakkında işlem başlatılan polis gördünüz mü anca şikayet eden kendisini fişletir :)
-
dede bunu yazdı:
-----------------------------
vakti zamanında tahribatta açılan bi konuyu şikayet etmiştim 2 ay sonra ifade vermeye çağırmışlardı ilgileniyorlar ama işkence denen olay keyfi değil polise verilen
emirle yaptırılır sende emri verene yetiş işkence var diye şikayette bulunmuş olursun eylemlerde polisin ne orantısız güçleri görülüyor siz hiç aşırı biber gazı sıktı
diye hakkında işlem başlatılan polis gördünüz mü anca şikayet eden kendisini fişletir :)
yanlış biliyorsun hiç kimse kimseye işkence emrini veremez verilse dahi işkence yapan adam kendinin ben işkence amri aldımda ona göre yaptım diye savunamaz ki savunsa bile emniyet müdürünün hakimle 1 er çayına bakar olan her zaman polis memuruna olur onlar oturur yok efendim ben böyel bir emir vermem mümkünmü der hakime kapatılır gider polisede iyi bir ceza kitlenir bunun bilen polisde kimsenin emriyle işkence yapmaz şuan kaç polis işkence davalarıyla cebelleşiyor biliyormusun sentoplumsal eylemlerde orantısız güç kulananlar özellikle tespit edilsin diye çevik kuvvetin kaskına numaralar verildi demekki ilgileniliyor ve dava açılıyormuş değilmi
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------bimer linki hatalı verilmiş
Bimer bu konularla mükemmel ilgileniyor, devlet kurumlarıyla ilgili bir sıkıntınız, şikayetiniz vs. varsa mutlaka bu linkten başvuru yapın.
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
güzel -
Sadece insan haklarına tecavüz şeklinde olmamalı bu fasıl... Hayvan haklarınada olmalı...
Şöyle ki geçen gece mobese kamerlarından ismi lazım olmayan biyere bakıyorum. Malum memleket hasreti... Görüntüde bi polis aracı, kenar kaldırımdada 2 tane kokoreç arabası gözüküyor. gece saat 2 falan... İşte insanlar gece muhabbeti yemek falan yiyiyor, poliste herzamanki halinde devriyede durmuş orada işte muhabbete katılıyor.
Biara bi köpek gözüktü. Polis döndü köpekle konuşmaya başladı. Köpekte hani ona verilen ilginin farkında kaldırdı kuyruğu seviniyormu artık hani... Bi 10-15 sn sürdü olay. Sen o sırada o polis köpeğe bir tekme at... Allahım nasıl için cızz etti. İzmirde itin biri kediyi eze eze öldürdü diye içim acımıştı, polise bak dedim o an orada olsam garanti gider yakasına yapışırdım hani o derece sinirlendim gece gece... O an dedim poliste olsan adam olmak başka bir meziyet. O an o polisin kişilik babında o hayvandan çok daha aciz hale geldiğini hissettim hani. Kafasına tekme atmakla ne elde ettin be adam?
-
SeRDaR bunu yazdı:
dede bunu yazdı:
yanlış biliyorsun hiç kimse kimseye işkence emrini veremez verilse dahi işkence yapan adam kendinin ben işkence amri aldımda ona göre yaptım diye savunamaz ki savunsa bile emniyet müdürünün hakimle 1 er çayına bakar olan her zaman polis memuruna olur onlar oturur yok efendim ben böyel bir emir vermem mümkünmü der hakime kapatılır gider polisede iyi bir ceza kitlenir bunun bilen polisde kimsenin emriyle işkence yapmaz şuan kaç polis işkence davalarıyla cebelleşiyor biliyormusun sentoplumsal eylemlerde orantısız güç kulananlar özellikle tespit edilsin diye çevik kuvvetin kaskına numaralar verildi demekki ilgileniliyor ve dava açılıyormuş değilmi
-----------------------------o kasktaki numaralardan yapılan şikayetlerden ötürü bi yaptırım daha duymadım ki onlarcasını şikayet ettiklerini söylüyorlar.
Ayrıca adam kendini o şekilde savunur demedim emri veren olayı ört pas eder dedim yani polis devleti haline getirildiğimizi görmüyormusun hocam neyin tartışması bu :)
-
umarım bunları kullanacak durum a düşmeyiz . ama bi kenarda dursun ne olu ne olmaz.