Kombi :-(
-
Ayrica eger tesisatiniz bakir ise uzun omurlu ve en kaliteli seciminizdir.cunku onlari temizlemek daha kolay.Kimyasal satan isyerleri ozellikle havuz kimyasallari satan yerlerden kondenser temizleyici diye aratirsaniz bu tip tesisatlarinizi kendinizde temizleyebilirsiniz.nasilmi ?bir ingiliz anahtari edininiz hepimizin evinde vardir yada arabalarimizda.bir huni ve ucuna 1/2 inc e esdeger bir plastik bahce sulama hortumu olabilir.simdi ne yapabiliriz.evimizdeki en yuksek radyator nerede genelde banyo larda olur panel yada banyopan seklindedir.o radyatorun ale ve retur diye girislerinden rekor kisimlarindan tesisatiniza yuk vermeyecek sekilde bosluksuz kavrayarak rekorlarindan gevseltin.isterseniz kolaylik olsun uygulamaniz.oncelikle ust girisi sokun anlattigim sekilde.yani sirkulasyon akis ale kismi radyatorun ust girisidir.sicak suyun radyatore ilk giris yaptigi kismi.simdi elinizdeki solusyon akiskanimiz genelde bir bidon icinde olur.elimizdeki 20-30 cm lik 1/2 inc plastik hortumun bir ucunu soktugumuz rekorun radyator girisini akiskan solusyonumuz dokulmeyecek sekilde tutarak huniyide plastik hortumumuzun bir ucuna takarak solusyonumuzun belirli oranini sisteme (tesisatinizin bosalmis olmasi ve bosaltma vanasinin kapali olmasi gerekiyor )bosaltiyoruz.simdide kalan solusyonu retur giristen yani radyator alt girisinden sisteme verdigimizde desarj islemimiz bitmis demektir.peki sisteme temizleyici solusyonu verdik temizlendimi hayir bu verilen kimyasalin sistemden atilmasi gerekir.nasil yapicagiz bunu:elimize bu sefer ayni bahce hortumundan yalniz icinden basincli su verebilicek sekilde uzunlukta olani yani radyatorun sokmus oldugumuz rekorlarindan suyu tesisatimiza verecegiz.bu arada mutlaka bosaltma vanamiz acik olmali.cunku hortumlar musluk suyundan vermis oldugumuz su hangi ucundan veriyorsak o sekilde o yonde ilerleyerek bosaltmaya ulasmaktadir.2 kisimdanda sistemdeki kimyasali boslatmadan gidere attigimiza gore radyatorumuzu toparlama zamani geldi.yine en basina donerek rekorlari tam disleri karsilayacak sekilde tutturarak ingiliz anahtarimiz yardimiyla tekrar sikarak rekorlarimizi sikmis oluruz.alt ve ust girisleri elimizin bilegimizin normal gucu oraninda sikmamiz yeterli.pehlivan krikoyla lastik degistirirmis gibi butun beden kuvvetimizi vererek gibi degil tabii.Burada ki anlatimlarim sadece evimizde bu tip isler elinden gelen nitelikte arkadaslarimiz vardir onlara yonelik.ha bu arada yukarida anlattigim temizleme modelinde sadece bakir tesisati olanlar icindir asla plastik tesisati olanlar icin degildir.onlar icin bu tip bi temizlik yapiliyormu bilemem.cunku plastik ilkelliktir.5 yildan sonrasina garanti verilemez.gelismis ulkelerin pisliklerini cekiyoruz kanserojen urunleriyle.evlerimizdeki bakir tesisatlar icin onerdigim kondenser temizleyici kimyasal 10 yada en fazla 15 litredir.hepimiz evlerimizde bu tip calismalari rahatlikla yapabilir hobi maksadiyla ozellikle.
-
BUnu diger cevapları okumadan yazıyorum;
Bu sene bizde temizletirken amacım adamı pur dikkat izleyip seneye kendim yapmaktı. İlk basta cok basit olan tozu, isi temizledi fakat daha sonra elinde olan 2 elektronik cihazla bi devir
daim motorunun ayrını yaptı sonrada dogalgaz regulatoru(isimden emn deilim) ayarını yaptı. Yani eger o aletlere sahip deilsen yada sahipsen ama kullanmayı
bilmiosan deneme derim.
-
hff vermiycem o parayı evdekilerde burun kıvırıyo :( gerekirse keserim tırnaklarımı kendim yaparım, weykeyy temizledikten sonra özel sumu koyuluyo musluk suyumu koyuyoz?
-
Anlattiklarim anlasilsin istiyorum sistemi eger bilmiyorsaniz oncelikle sistemi tanimalisiniz nereye ne sekilde nasil mudahale edebilirim.yada sistemin calisma prensibi nedir bunlari bildikten sonra heryerine istediginiz gibi mudehale edebilirsiniz.antifreeze i biten suyu ayarlamasini ogretmistim yilllar once ablama simdide klimanin uzerindeki evaparatoru temizlemesini ogrettim elinden gelir oyle seyler.evin temizligi sirasinda neyi nasil yapabilicegini kendisi yapabiliyor.camasir makinasinda krec cozucu oturmasini cok rahat becerebiliyo.elinden gelir arabasinin lastiginide kendisi degistirebilir ama herkesin elinden bu geldigi icin ona bu kalmiyor.simdi konumuza donelim oncelikle yukaridaki anlattiklarimi mutlaka evlerimizde eli anahtar tutmasini becerebilen herkes yapabilir.ama oncelikle bu cok onemli tesisatiniz plastikse yukaridaki anlattiklarimi dinlemeyin.bakir tesisatlar icin gecerlidir anlattiklarim.anlattigim noktalar ve uygulamari cok basit ce yapabilirsiniz.bakir alasimlarda etkili temizleyici olarak buyuk chiller gruplarinin kondensator ve evaparator yuzeylerinin temizligi ayni zaman da brulor temizligi ve klima serpantin alasimlari genelde bakir oldugu icin soyledigim solusyon kullanilmalidir.soyledigim temizleyici tesisat icerisinde olusan tortu partikul mayt vs temizliginde %100 e yakin verim saglar.yakit maaliyetini dusurur.hicbir zarar vermez bakir tesisatiniza.onemle belirtiyorum.tesisatinizin temizligine baslarken bosaltma vanasini acin ve sistemdeki su bosalsin ondan sonra desarja baslayin bosaltma vanasikapali olmali tabii kimyasali sisteme verirken.hadi koplay gelsin.