Kongodaki Kobalt Kuyuları
-
En büyük şanssızlık yanlış coğrafyada doğmak.
-
iş gereği kongo'dan,burundiye,tanzanyadan etiyopyaya ,bütün afrikayı gezmişimdir..gördüklerimi anlatmak,o sokakları-yaşantılarını dile getirmek imkansız,
-
diyorum kurban bayramında kendimiz için kestiysek eşimiz için kesilecek olanın ücretini verelim orada kessinler adamlar et görsün.. orası afrika insanlar 5 dolara neler yapmıyorlar..
Su kuyusu projesi yapalım Türkiyedeki bilişim sınıfları kurmanın yanında hiç bişey. -
Cok tepki alacam ama yinede yazalim...
Acimak bi yana bende aciyorum fakat bu insanlar bu hayati hak ediyorlar. Simdi bu gun nijeryaya bajtiginiz zaman altin ve elmas madeni var.peki bu adamlar neden bu kadar geri ? Emin degilim ama adamlarda birde petrol var.bu kadar zengin kaynagi olan bir toolum nasil bu kadar veri kalabiliyor ? Cunku bu adamlar genel olarak salaklar ve egitimsizler. Kulturleri kotu. Bi suru nijeryali arkadasim oldu ve cogunlugu salakti. Ben simdi kendimi ustun zekali zannederek yazmiyorum fakat adamlar hicbir seyden alamiyorlardi.aralarinda bi kac tanede zeki adam vardi. Ama genele vurdugumuz zaman ulke olarak salak insanlarin daha yogun oldugunu direk anlarsiniz.
Turkiyede de bu durum boyle.insanlara baktiginiz zaman ne kadar az gelismis bir toplum oldugunu anlamak cok kolay. Zaten akp gibi bir partinin %50 alabilmesi bunun en basit kaniti.amacim siyaset yapmak degil fakat akpnin aynisini getirin bir norvece %2 oy zor alir. Farkda zaten burda ortaya cikiyor. Birisi kendini gelistirmis ve bunun icin calismis bir toplum hapisi digeri ise bireysel ve bagnaz kalmis bir olusum.
Adamlar bu kadar yer alti kaynagi varken fransiz kolesi olmuslar birbirlerine dusmusler vs vs.
Gelelim yahudilere. Bu adamlarin neyi vardida simdi dunyaya hukmediyorlar ? Zekalari ve kulturleri..yahudiler bu madencilerden de kotu durumdalardi fakat dunya gorusleri farkli oldugu icin basarili insanlar haline geldiler.
Okuma yazma oranini arttirmaya calismak yerine dusurmeye calisan bi toplumun bir bulus yapmasini beklemek zaten salaklik olurdu.
Daha cok sey gazilir cizilir ama genel hatlari ile olaylar boyle
-
izlerken o dar alanlarda resmen ben sıkıştım sanki
-
KaptaN bunu yazdı
izlerken o dar alanlarda resmen ben sıkıştım sanki
ilk 6 7 metre düz indiler sıkıntı yok sonra açı değişti yanlamasına ilerlemeye başladılar ordan sonra boğuldum mk
daha derinlerdeki galeriler de rahatlıyorum ama giriş kısmı sıkıntılı
-
tuzlaya alalım sızı tersaneye gıdın bakın oralara afgabnlar araplar ıraklılar bırlesmıs mılletler gıbı
-
x-files bunu yazdı
Herkes ekmek peşinde. Allah yardımcıları olsun.
+1 :(