folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Konuşan Eldiven (Konuşma Engelliler İçin Yapılan Bi Buluş)

Konuşan Eldiven (Konuşma Engelliler İçin Yapılan Bi Buluş)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Adamlar uzun zamandır yapmak istediğim şeyi Yapmışlar çok da zor olmasa gerek ama dünya çok büyük ses uyandırdılar. 

http://m.hurriyet.com.tr/konusan-eldivenler-40095146

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Eldivensiz yapılır o iş ya

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Parmak hareketleri de var şeyhim onlar nasıl olcak 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=J0Bggqb2jEA

AlbayHardal tarafından 27/Nis/16 09:58 tarihinde düzenlenmiştir

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

Benzer projeler Türkiye'de de mevcut. Akıllı telefonla bluetooth üzerinden etkileşim kuran eldiven, parmak hareketlerini flex/bend sensörleri ile direnç aralıklarını algılayarak bunu kelimelere çevirdiler, ses'e çevirmeyle uğraşan birkaç teknokent firması da vardı ne oldu bilmiyorum. Bu proje hala geliştirilebilir; taşınabilir ve bilgisayara ihtiyaç kalmadan, GSM/GPRS modülleri kullanılarak kişi eldivene taktığı SIM kart üzerinden internete bağlanıp parmak hareketlerini ses'e çevirme olanağı bulunmakta.

İşin özü yapılan işi iyi pazarlama/reklam stratejisinde, Türkiye'de bu olaylar biraz pasif açıkcası, İnternette bulduğu 3D yazıcı tutorial'larını takip ederek yazıcı yapanları bile haber yapan bir medya olduğu sürece küresel çapta yaptığımız işleri duyurmamız zor.

less than one, more than zero.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam yalan söyleyecek kadar basit biri değilim. Ve şuan hala devam ediyorum diyebilirim.

http://www.tahribat.com/forum/isaret-diline-cevirme-mantigi-215912

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

çok da zor olmasa gerek ?

bence epey zor bir iş yada anlamadığım için bana öyke geliyor

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Alın size proje, image processing.

Cep telefonuna bir program yapın, parmak hareketlerinden okusun.

İşi kolaylaştırmak için basit bir kumaş eldiven yapın, parmakları farklı renklerde olsun ki kamera da kolayca ayırt edebilsin.

Eldivenin patentini alın. Uygulumayı beleş yapın, eldiveni satıp para kazanın. Veya tam tersi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Arttırıyorum! Eldiven vs. yerine. boyunda bir kolye olacak. Kolyenin ucunda kamera. Bu kamera ile konuşan kişinin el kol haraketleri görüntü işleme mahareti ile işlenip telefon vs. ile seslendirilecek yada metine çevrilecek. Böylece konuşma engelli bir vatandaş elinde eldiven vs. yada ekstra anlamsız aparatla gezmek zorunda kalmayacak!

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

Aslında El hareketleri ile konuşmak evrensel bir dildir, herkes bu dili öğrense başka bir dile bile gerek kalmadan başka ülkelerdeki insanlarla anlaşabilinir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Bu tip uygulamaları tebrik ediyorum tabi ancak bana hep tuhaf geliyor

Bende elinizi gördüm.  bütün parayı ortaya koyarak arttırıyorum :)

Sorunu azaltma yönteminden çok,  sorunu yok etmek daha mantıklı.

Yani isitme engelilliyi anlamaya çalışmaktansa isitme engelini kaldıralım.

Floş royal !!!

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 2648 Toplam Mesaj: 16
konuşan eldiven