Konuşan Eldiven (Konuşma Engelliler İçin Yapılan Bi Buluş)
-
Adamlar uzun zamandır yapmak istediğim şeyi Yapmışlar çok da zor olmasa gerek ama dünya çok büyük ses uyandırdılar.
-
Eldivensiz yapılır o iş ya
-
HolyOne bunu yazdı
Parmak hareketleri de var şeyhim onlar nasıl olcak
-
https://www.youtube.com/watch?v=J0Bggqb2jEA
AlbayHardal tarafından 27/Nis/16 09:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Benzer projeler Türkiye'de de mevcut. Akıllı telefonla bluetooth üzerinden etkileşim kuran eldiven, parmak hareketlerini flex/bend sensörleri ile direnç aralıklarını algılayarak bunu kelimelere çevirdiler, ses'e çevirmeyle uğraşan birkaç teknokent firması da vardı ne oldu bilmiyorum. Bu proje hala geliştirilebilir; taşınabilir ve bilgisayara ihtiyaç kalmadan, GSM/GPRS modülleri kullanılarak kişi eldivene taktığı SIM kart üzerinden internete bağlanıp parmak hareketlerini ses'e çevirme olanağı bulunmakta.
İşin özü yapılan işi iyi pazarlama/reklam stratejisinde, Türkiye'de bu olaylar biraz pasif açıkcası, İnternette bulduğu 3D yazıcı tutorial'larını takip ederek yazıcı yapanları bile haber yapan bir medya olduğu sürece küresel çapta yaptığımız işleri duyurmamız zor. -
AlbayHardal bunu yazdı
Hocam yalan söyleyecek kadar basit biri değilim. Ve şuan hala devam ediyorum diyebilirim.
http://www.tahribat.com/forum/isaret-diline-cevirme-mantigi-215912
-
çok da zor olmasa gerek ?
bence epey zor bir iş yada anlamadığım için bana öyke geliyor
-
HolyOne bunu yazdı
Alın size proje, image processing.
Cep telefonuna bir program yapın, parmak hareketlerinden okusun.
İşi kolaylaştırmak için basit bir kumaş eldiven yapın, parmakları farklı renklerde olsun ki kamera da kolayca ayırt edebilsin.
Eldivenin patentini alın. Uygulumayı beleş yapın, eldiveni satıp para kazanın. Veya tam tersi.
-
Arttırıyorum! Eldiven vs. yerine. boyunda bir kolye olacak. Kolyenin ucunda kamera. Bu kamera ile konuşan kişinin el kol haraketleri görüntü işleme mahareti ile işlenip telefon vs. ile seslendirilecek yada metine çevrilecek. Böylece konuşma engelli bir vatandaş elinde eldiven vs. yada ekstra anlamsız aparatla gezmek zorunda kalmayacak!
-
Aslında El hareketleri ile konuşmak evrensel bir dildir, herkes bu dili öğrense başka bir dile bile gerek kalmadan başka ülkelerdeki insanlarla anlaşabilinir.
-
Bu tip uygulamaları tebrik ediyorum tabi ancak bana hep tuhaf geliyor
Bende elinizi gördüm. bütün parayı ortaya koyarak arttırıyorum :)
Sorunu azaltma yönteminden çok, sorunu yok etmek daha mantıklı.
Yani isitme engelilliyi anlamaya çalışmaktansa isitme engelini kaldıralım.
Floş royal !!!