Konuşma Terapisti - Yeni
-
arkadaşlar @blackhammer nickli mürid satesinde bi doktorla tanıştım ama bu doktorla ben ortalama 10 günde sadece bir defa görüştüm. bir defa ders aldım diyelim. sonra benimle irtibatı kesti. doktor skype'den ekli sağlam biriside. ben yazıyorum müsait misiniz falan diye geri cevap bile yazmıyor.
yardımcı olacak var mı? bi konuşma terapisti tanıdığı olan?
-
Çaresizlikten konum bi daha up
-
ajan1111 bunu yazdı
arkadaşlar aramızda böyle birisi var mı? yada böyle bişey okuyan yada tanıdığı olan
şimdik ben trafik kazası mevzum bilirsiniz. sonrası konuşamıyom. boğaz ve dil gereken harfleri çıkaramıyom. bide trakeostomi muhabbetim var. kaza anı dilimi yutmuşum. oralarda olan biri gelmişte dilimi yuttuğumu farketmiş ve dilimi çıkarmış.
artık kaza anı ne olduysa ve sonrası 1 buçuk senelik tedavi sürecim var hep yatalakım 1 sene yoğun bakım sürecim 9 ay bilincim bile yokmuş. bu kadar zaman hiç kullanamadım artık bişey söyleyemiyom söylemeye çalışınca çok tükürük birikiyo ağzımda ve trekeostami şeysi böyle boğazına bişey takılırda yutkunursun ya hep bunun ihtiyacını duyuyom.
bi konuşma terapisti muhabeti var ama ne yaparlar hiç bilemiyom. böyle tanıdığı olan biri var mı?
edit:
arkadaşlar @blackhammer nickli mürid satesinde bi doktorla tanıştım ama bu doktorla ben ortalama 10 günde sadece bir defa görüştüm. bir defa ders aldım diyelim. sonra benimle irtibatı kesti. doktor skype'den ekli sağlam biriside. ben yazıyorum müsait misiniz falan diye geri cevap bile yazmıyor.
yardımcı olacak var mı? bi konuşma terapisti tanıdığı olan?
bunla ilgili internette alıştırmalar olabilir, ingilizce kaynaklara ulaşmaya çalış, hem ingilizcenide ilerletirsin.
-
internette hiçbirşey yok hocam yada bulamadım öyle bulunacak bişey olacağınıda sanmıyom. bi doktor kontrolü şart
-
konumu bi herkes görsün hele.
-
harfleri tek tek söylemeyi deniyor musun?
-
RETRET bunu yazdı
harfleri tek tek söylemeyi deniyor musun?
evet sesli harfleri tek tek söylüyom. hatta doktor dediki ilk normal nefesin bitene kadar söyle; mesela aaaaaaaaaa sonra boğazdan daha kalın AAAAAAAAAAAAAAAAA diye çalış dedi tüm sesli harflere. bunları yapmaya başladım. diğer sesiz harflerde; r, ğ, g, h, k harflerini söyleyemiyom. kelimenin orasını boğuk boğuk söylüyom. konuşmaya çalışınca ağzımda çok tükürük birikiyor devamlı yutkunma ihtiyacı duyuyom ve nefessiz kalabiliyom. kelimeyi tahmin edebiliyon.
-
bi daha şansımı deneyim
-
hocam aysen . egedilkonusma.com kendilerini tanımıyorum ama bir arkadaşım evsiz bir çocuk için kendileriyle görüşmüştü bayaa yardımcı olmuşlardı.
bir mail ile durumu anlat istersen.
-
mühim güncelleme