Konut Kredisi
-
seagate189 bunu yazdı
Paranin satıcıya aktarılması konusunda bilgisi olan var mi ?
Önce para sonra imzami oluyor ne yapmamız gerekiyor ?
Tapuya bankanın avukatı da geliyor. Satış işlemi bittiğinde avukat, bankaya satışın gerceklestigini paranın satıcıya geçebileceğini bildiriyor.
Alışveriş o şekilde tamamlanıyor.
-
CEO bunu yazdıseagate189 bunu yazdı
Paranin satıcıya aktarılması konusunda bilgisi olan var mi ?
Önce para sonra imzami oluyor ne yapmamız gerekiyor ?
Tapuya bankanın avukatı da geliyor. Satış işlemi bittiğinde avukat, bankaya satışın gerceklestigini paranın satıcıya geçebileceğini bildiriyor.
Alışveriş o şekilde tamamlanıyor.
Cok satisa girdim hic avukat veya banka temsilcisi gormedim.
Alici ve satici eger varsa emlakci sadece bunlar satisa girer. Alisverisiniz bitti mi diye sorarlar imzayi attirirlar.
Satici kisi alici kisinin kredisinin varligini genelde banka subesini arayarak teyid ediyor. Satistan sonra evraklariyla subeye gidip mangirlara cöküyor.
-
geçen faiz indiriminde ev fiyatlarını uçurdular sonra faiz tekrar yükseldi ev fiyatları aynı yerinde kaldı. suan hem ev fiyatları yüksek hemde faizler. demir kum gibi inşaat gider fiyatları düzenli arttığından ev fiyatları inceden yine yükseldi bu dönem. şimdi sıra faiz indirme döneminde ama biliyoruz ki faiz inince ev fiyatları şuanki balondan bile yükseğe çıkacak. türkiyenin kısır döngüsü bu. hayata yeni başlayacak arkadaşlara yaşam hakkı tanınmıyor şuan çok yazık.
konuyla ilgili banka kredisi olunca karşı tarafa para gerçirme işini banka yapıyor. bi öncesinde ise banka sana ve ev sahibine diyorki para bende sıkıntı yok siz gidip tapu işlemini halledebilirsiniz. her iki tarafta garantide oluyor.
-
Bende ev satın alırken kredi çekmiştim. Kredi dışında ödemem gereken parayı imzadan sonra ev sahibine teslim ettim. Daha sonra banka çalışanına evin satışını yaptığımı belgelerle bildirdim ve parayı ev sahibinin hesabına gönderdiler. Ev sahibinin satıştan sonra banka tarafından paranın ona gönderileceği bilgisinin banka tarafından ona iletildiğini düşünmüyorum. Ben ev satarken banka beni arayıp ev kredisi hazır, ev satıldığında parayı hesabınıza göndereceğiz demesini beklerim :)
-
Bugun gerceklestirdik satışı avukat olayi yokmus artık
Kredi haricindeki miktari havale yaptım ardından imzalar atildi sonrasında tapu ve ipotek belgesi ile bankaya gittik belgeye istinaden satıcıya parayi aktardi banka.
-
seagate189 bunu yazdı
Kredi haricindeki miktari havale yaptım ardından imzalar atildi sonrasında tapu ve ipotek belgesi ile bankaya gittik belgeye istinaden satıcıya parayi aktardi banka.
Faiz orani neydi hocam aylik ?
-
seagate189 bunu yazdı
İşleminiz e-ipotekli olduğu için banka başvuru yaptı ve avukat gelmedi
Hala düz ipotekli satışlar var
C-force tarafından 21/Ağu/21 00:04 tarihinde düzenlenmiştir -
birkac şey soracagim
diyelim ki bir ev beğendim ev 500.000 TL olsun
gittim bankaya dedim ki bir ev almak istiyorum kredi verir misiniz
bunlar o eve gidip bakıyor tamam bu ev 500 eder deyip 500.000 lık kredi çıkardı diyelim
ben sunu diyebiliyor muyum ben her ay 2500 TL ödemek istiyorum kaç yila denk gelirse ?
yada onlar mi bana seçenek sunuyor.
5 yılda sunu ödeyeceksin
10 yıl olursa su kadar?
fakat bu süreçte benim maasimin ne kararına karşılık gelmesi lazim
yani asgari 4250 aliyorsam kredi ne kadar çıkar.
birde diyelim bir aksilik yok ancak ben 3 yıl ödedim
ve dedim ki daha ödeyemeyecegim.
bunlar evi satıp o ödediğim kadarını verip hadi git mi diyorlar
yada 3 yıl sonra elime para geçti yüklü. 500.000
borcunun 300.000 TL sini odeyince taksitim mi düşüyor yani ayda 1000 mi ödüyorum
yoksa ayni sabit 2500 ödüyorum ama az yıl mi ?
futurist tarafından 30/Nis/22 16:26 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist bunu yazdı
birkac şey soracagim
bunlar o eve gidip bakıyor tamam bu ev 500 eder deyip 500.000 lık kredi çıkardı diyelim
ben sunu diyebiliyor muyum ben her ay 2500 TL ödemek istiyorum kaç yila denk gelirse ?
5 yılda sunu ödeyeceksin
10 yıl olursa su kadar?
borcunun 300.000 TL sini odeyince taksitim mi düşüyor yani ayda 1000 mi ödüyorum
Süreç bankadan bankaya değişsede
500.000'lik ev için kredi sana %80 oranında çıkıyor yani 400000tl veriyor banka.
Sen istediğin taksit tutarını söyleyebilirsin ama genelde bankalar 5 ila 10 yıl arasında parasını alacak şekilde planlama yaparlar.
Maaşına bir oran yok her bankanın bir risk skoru ve kredi verme eşiği var ona göre değerlendiriyorlar.
Toplu ödeme veya ara ödemeler bankaların süreçlerine göre değişiyor bazı bankalar ara ödemeyi kabul eder ama vade sayısını düşürürler genelde rakamı değil diye biliyorum
-
sandman bunu yazdıfuturist bunu yazdı
birkac şey soracagim
5 yılda sunu ödeyeceksin
10 yıl olursa su kadar?
Süreç bankadan bankaya değişsede
500.000'lik ev için kredi sana %80 oranında çıkıyor yani 400000tl veriyor banka.
Sen istediğin taksit tutarını söyleyebilirsin ama genelde bankalar 5 ila 10 yıl arasında parasını alacak şekilde planlama yaparlar.
Maaşına bir oran yok her bankanın bir risk skoru ve kredi verme eşiği var ona göre değerlendiriyorlar.
Toplu ödeme veya ara ödemeler bankaların süreçlerine göre değişiyor bazı bankalar ara ödemeyi kabul eder ama vade sayısını düşürürler genelde rakamı değil diye biliyorum
Alacağın evin 0 olması ile 2. el olması kredi oranını değiştirir.
Max kredi ekspertiz sonucunda belirlenen konut fiyatının %80 i kadar olur.
Banka krediyi verirken senin ve eşinin maaşına da bakar. Mesela eve giren para aylık 10k ise sana aylık ödeme olarak en fazla 4-4.5k çıkartır ki kredini ödeyebilesin. 4k çıkardı diyelim 10 yıldan 480.000 tl geri ödeme miktarına göre kredi verir. Yani ev bedeli 1 milyon çıksa da sana vereceği kredi 800k olmaz. 300k kadar verir ki 10 yılda geri ödemesinde aksama olmasın. Bu vereceği kredi de o anki faizlere göre azalıp artar ama geri ödeme max limiti mutlaka gözetir.
Krediyi ödeyemezsen evi elinden alır ve satışa çıkartır. Satış sonrası kalan kredi kapatma bakiyesini banka alır, artan parayı sana verir.
Mesela 300k kredi çektin 3 yıl 4k dan 36*4k=144k ödedin ama ödemeyi kestin. Banka ipoteği işleme sokar evi satışa çıkartır. Ev 600k ya satıldı diyelim. Banka bu noktada senin kredi kapatma miktarını hesaplar (örn 230k çıktı diyelim.) Banka 600k dan 230k yı alır, senin açık olan kredi hesabına da kalan miktardan (370k) kesintileri düşerek (tapu, satış, kar oranı üzerinden gelir vergisi gibi) kalan miktarı hesabına atar.