folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Köpek Almadan Önce Bilmek Gerekenler?

Köpek Almadan Önce Bilmek Gerekenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Selam müritler,

Şimdi ben bi köpek almak istiyorum. Yalnız görüyorum, duyuyorum; köpeği alıp bakamayanlar yahut mutsuz olanlar vs.

Ben de köpek alıp eziyet etmek istemiyorum doğal olarak. Köpek almadan önce köpek bakımıyla ilgili ne bilmeliyim?

Konunun hakimi bir mürid madde madde yazarsa ve tecrübeleri olanlar da aktarırsa memnun olurum.

Bizim mahalle, köy gibi yer. Koşturup oynayabileceği çayır çimen bol. Evde herkes köpeği sever, kimse laf etmez.
    Yani köpeği oynatmasına oynatırım sevmesine severim. Bu işin diğer alanlarındaki durum nedir? Maddi olsun, sağlık olsun. Ev hali olsun vs.

hay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Alıcağın cinsin karakteristik özelliklerine bakmanı şiddetle tavsiye ederim.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    MiqRoP bunu yazdı

Valla bi Bull Terrier istemişimdir hep çünkü o da hareketli köpek ben de hareketliyim birbirimizin enerjisini alırız ibneylen. :D

Onun dışında bildiğim sevimli bi Golden alıp mutlu mesut dertsiz tasasız sosyalliğimizi de yaşayabiliriz köpeklen. :D

hay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    mahzal bunu yazdı
    MiqRoP bunu yazdı

Valla bi Bull Terrier istemişimdir hep çünkü o da hareketli köpek ben de hareketliyim birbirimizin enerjisini alırız ibneylen. :D

Onun dışında bildiğim sevimli bi Golden alıp mutlu mesut dertsiz tasasız sosyalliğimizi de yaşayabiliriz köpeklen. :D

Hacı gecenin ilerleyen saatlerinde unutmazsam dediğin cinslerle ilgili yorum yapmaya çalışırım. Köpeği nerde bakıcaksın bahçede mi evde mi köpekten beklentin nedir bekçilik mi öyle gezip dolaşayım seveyim falan mı onlarıda bi yazarsan daha iyi olur.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Yok bekçilik yapsın ya da kapıda uyusun istemem ya. Köpekleri çok seviyorum, köpekle oynamak eğlenmek isterim. Sokakta uyutmam evde uyuturum ama yer geldiğinde koşmak falan istediğinde kocaman çayır çimen var salarım koşar durur. :)

hay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

golden al hocam 

http://www.uzmantv.com/golden-retriever-kopeklerin-ozellikleri-nelerdir

yunusdogan tarafından 22/Ağu/13 02:05 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Sana tek tavsiyem ama tek tavsiyem önümüzdeki 12 13 sene boyunca hayatın sekteye uğramıcaksa al. Yani hayatın belli bir düzenle gitmicekse alma.

Üniversite olur , komşu sorunu olur. ne bileyim

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam eğer bekçilik gibi bir beklentin yoksa golden retriever almanı öneririm. 4 senedir golden besliyorum

Hem oyun manyağı oluyorlar paso oyna güreş ne yaparsan yap

Ayrıca çok zeki olduklarından komutları hemen öğreniyorlar. Ben d&r dan 2 sene önce falan bir kitap almıştım komut öğretmek için, her gün 1 komutu öğrendi maşallah :D

Ayrıca yüzmeyi falan da çok seviyorlar manyak gibi yüzüyo bizim oğlan denizde.

Ha eksi yönlerine gelince

Özellikle yazdan kışa ve kıştan yaza geçişte tüy döker baya haftada 1-2 kere taraman gerekir.

Eğer ilgilenmezsen yaramazlık yapabiliyor. Bizimkisi küçükken biz evde olmayınca terasta terlikleri yiyordu :D

Ayrıca internette testler mevcut, tabiki testte çıkanı al demiyecem ama köpeklerin ırksal özelliklerine göre senin seçimlerinden aşağı yukarı birşeyler çıkıyor

http://www.juen.com.tr/irksecimisoru.aspx?ptt=3

torpedo_XL tarafından 22/Ağu/13 11:05 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam benim çok köpeğim oldu. Akıllı bir hayvan istiyorsan Alman kurdu al. O cins diğerlerinden farklı. Birçok insandan daha akıllıdır =) Yukarda saydıkları köpeklerin toplamından yüksektir IQsu.

Bu cins evde beslenmez nefret eder evden. senin ortam gayet uygun. Ama ileride apartman dairesine geççeksen alma. Sen de köpek de bunalırsınız. (alman kurtları fazla kokar ve çok tüy döker, hergün 1 naylon torbayi tuy doldurabilirsin tarayarak) 

Masrafına gelince mama ile beslersen masrafı çoktur. bizde at da vardı, köpeğin attan çok masrafı vardı. 

HolyOne tarafından 22/Ağu/13 11:49 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

golden al hocam  çok sevimli köpekler hemde çok akıllılar :)

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zande
    Zande's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Sana tek tavsiyem ama tek tavsiyem önümüzdeki 12 13 sene boyunca hayatın sekteye uğramıcaksa al. Yani hayatın belli bir düzenle gitmicekse alma.

Üniversite olur , komşu sorunu olur. ne bileyim

Müridin söylediklerine katılıyorum. Öncelikle köpeciği alacağın tarihten itibaren 12-15 yılını tamamen sil. Sil dediğim, ona bağlanacaksın, enerji seviyesine göre sabah/akşam gezdireceksin, tatile gidersen eğer mümkünse yanında götüreceksin, uzun lafın kısası önündeki 12-15 sene arasında 3-5 yaş aralığında bir bebeğin olacak gibi düşün.

Bu aşamayı aşabileceğine inanıyorsan, ikinci nokta, oturduğun yer köpek bakmaya müsait mi? Komşuların arıza çıkarır mı? Köpeğinle rahat rahat oynayacağın bir ortam var mı (belediyenin zehir koymadığı vs)? Ve en önemlisi, onun bakımlarını karşılayabilecek maddi gücün var mı (inan ki bizler gibi hasta olup, çok güzel veteriner faturaları çıkartabiliyorlar).

2.aşamayı da geçtiysen, sıra geldi ırk seçimine. Bu aşama da, hergün aktivite yapabilecekseniz, hareketli ve iri bir ırk almanı tavsiye edebilirim. Köpekleri çok çok sevmeme karşın, LABRADOR'ları tek geçerim. Nedeni ise, Golden kadar oyuncu ve yaramaz, Alman Kurdu kadar asil ve güzeldir. Zeka sıralamasında ise (akıl değil, ZEKA diyorum), her zaman ilk üçe girerler. Ne zaman ne yapabileceğini sen bile kestiremezsin. Ayrıca bekçilik yaparlar, ördek ve kuş avında kullanılırlar, itaat etmeye meraklıdır (iyi bir eğitim verirsen), tut-getir oyunlarında bir numaradır, çocuk bakıcılığı yapabilirler, deprem vb durumlarda hassas burunları sebebi ile arama&kurtarma köpeği olarak kullanılırlar ayrıca yaşlılara ve görme engellilere bakıcılık yaparlar.

Irk seçimini de tamamladıktan sonra, cinsiyet seçimi de önemli. Dişi alırsan, 6 ayda bir kadınsal triplere gireceğini ve sahibi olarak seni çok çok kıskanacağını bilmelisin. Erkek alırsan, evin tek hakimi olmak konusunda uzun ve meşaketli bir mücadeleye hazır olmalısın.

Aklına takılan başka birşey varsa, çekinmeden sor, bizler yanıtlarız...

Toplam Hit: 2662 Toplam Mesaj: 27