Köpek Aşı Takvimi Ve Fiyatları Hakkında
-
Bir alman kurdu sahiplenmek istiyorum..
Köpeklerin yıllık yapılması gerekn aşıları varmış.
Köpek besleyenler biraz aydınlatabilirlermi yılda kaç aşı yaptırıyorlar ve ne kadara mal oluyor. Sürekli mamamı yediriyorlar.?Bu işte acemiyim anlayacagınız. önden bilgim olsun istiyorum..
-
tam olarak sayısını söyleyecektimde köpeğin kimliğini bulamadım şimdi , neyse ben farklı veterinerlere gittim aşı için hayvan hastanesinde 40 tl ye yapmışlardı onun dışında veterinerler hep 50 liraya yaptı sömürücü ibneler, neyse aşı maliyeti sana en fazla 300 liraya falan gelir sanırım oda parça parça vereceğin için hiç anlamazsın bile , mama vermek istiyorsan kalitelisinden vermen gerek proplan bosch gibi markalar yoksa bir anlamı yok bence , köpeğimi bir süre kuru mama ile besledim lakin hayvanın doğru düzgün kilo alamadığını farkettim en pahalı mamaları bile hayvan çok isteksiz yiyordu çoğunu bırakıyordu falan , şuan ev yemeği, haşlanmış tavuk, haşlanmış ciğer, evde bulunan hemen hemen tüm sebzelerin haşlanmışı ile besliyorum bu beslenme ile gayet sağlıklı iri yarı bir köpek oldu
-
Gıda Tarım il/ilçe müdürlüklerinde aşı ücreti alınmıyordu sanki? 2 yıl kadar oldu gitmeyeli ama öyleydi..
-
Lotus bunu yazdı
tam olarak sayısını söyleyecektimde köpeğin kimliğini bulamadım şimdi , neyse ben farklı veterinerlere gittim aşı için hayvan hastanesinde 40 tl ye yapmışlardı onun dışında veterinerler hep 50 liraya yaptı sömürücü ibneler, neyse aşı maliyeti sana en fazla 300 liraya falan gelir sanırım oda parça parça vereceğin için hiç anlamazsın bile , mama vermek istiyorsan kalitelisinden vermen gerek proplan bosch gibi markalar yoksa bir anlamı yok bence , köpeğimi bir süre kuru mama ile besledim lakin hayvanın doğru düzgün kilo alamadığını farkettim en pahalı mamaları bile hayvan çok isteksiz yiyordu çoğunu bırakıyordu falan , şuan ev yemeği, haşlanmış tavuk, haşlanmış ciğer, evde bulunan hemen hemen tüm sebzelerin haşlanmışı ile besliyorum bu beslenme ile gayet sağlıklı iri yarı bir köpek oldu
alman çoban köpekleri olarak bilinirler hocam.
Şimdi kıbrıstayım türkiyeye gidince saihpleneceğim ama bir türlü bilemedim bakımı ve sağlıpı konusunda sıkıntı çekmemek için önbilgiye ihtiyacı mvar.
_PesimisT_
öyles ise valla güzel olur :D -
belli aralıklarla yaptırdığın "aynı" aşının ücretide aynı da bikaç farklı aşı oluyo bu takvimd eonların fiyatı farklı.. sürekli olan aşı yı 30 liraya yapıyodu 2 sene önce burdaki veteriner 1 aşı vardı mesela 70 lira felandı...
ama asıl aşının fiyatı 5-10 lira bişey sanırsam, aşıyı alıp devlete gidersen aradaki o veterinerin kar ettiği parayı almazlar, sen aşının parasını ödersin sadece. ama muhtemelen evin oralara uzak olucak ve sen normal veterinere gitmek zorunda kalıcaksın :d -
MaviGozluDev bunu yazdı
belli aralıklarla yaptırdığın "aynı" aşının ücretide aynı da bikaç farklı aşı oluyo bu takvimd eonların fiyatı farklı.. sürekli olan aşı yı 30 liraya yapıyodu 2 sene önce burdaki veteriner 1 aşı vardı mesela 70 lira felandı...
ama asıl aşının fiyatı 5-10 lira bişey sanırsam, aşıyı alıp devlete gidersen aradaki o veterinerin kar ettiği parayı almazlar, sen aşının parasını ödersin sadece. ama muhtemelen evin oralara uzak olucak ve sen normal veterinere gitmek zorunda kalıcaksın :ddevlete nereye götüreceğiz tam olarak ? şehir merkezindeyim sıkıntı çıkmaz :)
-
Dogo sahibiyim yasaklı ırk olduğu için barınaklarda aşı yaptıramıyorum.. Bildiğim kadarıya barınaklarda aşı 15 - 25 tl arasında.. Toplamda 4 aşı oluyor gençlik (puppy), karma 1, karma 2, kuduz aşısı.. Sıralama da bu şekilde daha sonrasında yılda 1 kere kuduz aşısı yapılıyor.. Aşı bulunduğun şehire göre değişiyor Bursa'da 40-50 tl tanesi.. Bunların dışında 2-3 ayda bir iç ve dış parazit yaptırman gerekli.. İç parazit hapı veterinerde tanesi 10 lira (10 kiloya 1 hap veriyorsun yani köpeğin 10-20 kilo arasında ise 2 hap vereceksin). Dış parazit içinde ya ense damlası (10-35 tl arasında) ya da toz süreceksin bayer'in tozu 10 tl yaklaşık 5-6 kullanımlık.. Parazit hapını eczaneden alırsan daha ucuz kutusu 30-35 lira içinde 10 tane falan var bildiğim kadarı ile.. İsmi Bayer - drontal plus bunu bulamazsan paratrak plus kullanırsın..
Besleme konusuna gelince aşıları bitene kadar mamadan başka bir şey verme.. Goddy marka orta düzey bir mamadır ek takviye yaparsan köpeğin güzel olur.. 15 kiloluk paketini toptancıdan 45-50 tlye alıyorum.. Ek olarak makarna, pilav, yoğurt, sebze, yumurta, konserve balık, haşlanmış sakatat, mamanın üzerine peynir suyu dökerek vs veriyorum her gün bir öğünde bunlardan birisini yiyiyor.. Şu anda 6 aylık ama veteriner dahil 1 yaşında olduğunu düşünüyor inanmıyor boyutundan dolayı.. Şimdilik aklıma gelenler bunlar soracağın bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olurum..
-
WildWamqire bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
ama asıl aşının fiyatı 5-10 lira bişey sanırsam, aşıyı alıp devlete gidersen aradaki o veterinerin kar ettiği parayı almazlar, sen aşının parasını ödersin sadece. ama muhtemelen evin oralara uzak olucak ve sen normal veterinere gitmek zorunda kalıcaksın :ddevlete nereye götüreceğiz tam olarak ? şehir merkezindeyim sıkıntı çıkmaz :)
Hacı git belediyeye bedava.
İstanbul kartal civarındaysan sanabir vet numarası verıyım tum asıları evıne kadar gelıp 30 tlden yapıyor.
Aşı takvimine gelince.
karma 1-2 bazen 3 isteğe bağlı. Sonrasında kuduz. 1.5 ayda bir kaliteli ense damlası. 2.5 ayda bir kaliteli iç parazit hapı öneririm. 35 kıloysa 30 kıloluk hap verme 40 kıloluk ver. Yada ıgne yaptır en garantısı.
Ek olarak yaptırılan başka aşılarda var. Çok detaylı bakıcam dersen yardımcı olurum.
Beslenme vs konusundada istediğini özelden sorabilirsin köpekler hakkında bakım eğitim beslenme yardımcı olurum
-
Easx bunu yazdıWildWamqire bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
İstanbul kartal civarındaysan sanabir vet numarası verıyım tum asıları evıne kadar gelıp 30 tlden yapıyor.
Aşı takvimine gelince.
karma 1-2 bazen 3 isteğe bağlı. Sonrasında kuduz. 1.5 ayda bir kaliteli ense damlası. 2.5 ayda bir kaliteli iç parazit hapı öneririm. 35 kıloysa 30 kıloluk hap verme 40 kıloluk ver. Yada ıgne yaptır en garantısı.
Ek olarak yaptırılan başka aşılarda var. Çok detaylı bakıcam dersen yardımcı olurum.
Beslenme vs konusundada istediğini özelden sorabilirsin köpekler hakkında bakım eğitim beslenme yardımcı olurum
Sen daha kendine bakamıyorsun toplasam 40 kilo yoksun la dingil :)
Şaka bir yana çok bilgilidir köpek konusunda..
-
çok saolun arkadaşlar
ilk olacağı için mutlaka takılacağım..Türkiye'ye dönüp sahiplendikten sonra mutklaka sizlere soracağım..
-
mavii bunu yazdıEasx bunu yazdıWildWamqire bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
Aşı takvimine gelince.
Sen daha kendine bakamıyorsun toplasam 40 kilo yoksun la dingil :)
Şaka bir yana çok bilgilidir köpek konusunda..
özenti dogocu seni :D gelinime iyi bak . ben anlamam mahalleden filan gelir sikertirim onları :D