Köpek Isırması
-
Merhaba hocalar bugun santiyede besledigimiz köpek tarafindan ısırıldım kopegin asisi kupesi fln yok ama ben 20 dk içinde hastaneden aşı vuruldum.tetanos,kuduz ve 2 tanede anti serum sali günü tekrar vurulacam kuduz asisi
Sormak istdigim şu
Aşı yapildigi icin kopek kuduz olsa bile bana birsey olurmu
-
olmaz banada 5 tane yapmıslardı köpek beni ısırdıkdan sonra öldü kuduz benmişim meğer
takma kafana hocam cok korkuyorsanda kopeği incelettir
-
seagate189 bunu yazdı
Merhaba hocalar bugun santiyede besledigimiz köpek tarafindan ısırıldım kopegin asisi kupesi fln yok ama ben 20 dk içinde hastaneden aşı vuruldum.tetanos,kuduz ve 2 tanede anti serum sali günü tekrar vurulacam kuduz asisi
Sormak istdigim şu
Aşı yapildigi icin kopek kuduz olsa bile bana birsey olurmu
aşı işe yaramayacak olsa yapmazlardı böyle düşün. kuduzun beyinciğe ulaşması biraz zaman alır. o süre zarfında aşı iş görür. köpeğin kuduz olma ihtimali çok azdır rahat ol.
-
Valla hocalar kopegi 3 4 haftadir görüyorum normal yani bi sıkıntısı yok ama ne bilim insan korkuyor
-
Bildiğim kadarıyla köpek kuduz olsa bile bulaşan kuduz virüsü vücutta belli aşamalara gelmeden önce aşı yapılınca virüs vücut tarafından yeniliyor, yani sıkıntı olmuyor. Bu yayılma süresi kişiden kişiye göre değişse de virüs belli aşamayı geçtikten sonra aşı yapılsa bile herhangi bir çözümü yok.
20 dakikalık bir süre bunun için çok kısa olduğu için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yani telaş yapmayıp düzenli aşıları olmak önemli.
-
ya hocam gelmiş geçmiş olsun, köpek nasıl ısırdı acaba, yavrusu falan mı vardı ?
-
Hocam buna yemek veriyordum pecetenin icinde yemegi bitti peceteyi yemeye basladi yemesin diye ayağımla pecetyi cekim dedim isirdi
-
seagate189 bunu yazdı
Hocam buna yemek veriyordum pecetenin icinde yemegi bitti peceteyi yemeye basladi yemesin diye ayağımla pecetyi cekim dedim isirdi
benimde öyle olmustu bunlar yemek yerken kendini kaybediyor amk salgırganlasıyor
-
Geçmiş olsun bizim bi arkadaş vardı köpek ısırdı öldü
-
Iruretta bunu yazdı
Geçmiş olsun bizim bi arkadaş vardı köpek ısırdı öldü
Aşı yapmamismi hocam
-
Şöyle ki sizi ısıran köpek 1 hafta içinde ölmezse size 3 aşı yapacaklar.
Köpek 5 - 7 gün içinde ölür yada kuduz belirtisi gösterirse size 7 tane yapacaklar ve köpek incelemeye gidecek.
Ama köpekte kuduz varsa sizi direkt hastaneye yatırıp yoğun bir tedavi başlayacak. Aşı sadece bir önlem, kuduz varsa sıkıntı.