Köpek Sahiplendirecek Var Mı ?
-
Hocam o zaman su sekilde:
http://dogtime.com/quiz/dog-breed-selector
Cunku tipi sevimliymis diye kopek alinmaz, madem ki mutlaka cins istiyorsunuz hala karsiyim ama oyle istiyoruz dediginiz icin en azindan dogru bir cins olsun diye yol gostermekten baska sans yok, su testi bir yapin neler cikacak, sonra begendiginiz cinslerin karakterlerine iyice bir bakin tekrar, kararinizi oyle verin.
http://www.haytap.org/index.php/petshop-gercegi
http://www.petarkadas.com/petbul/ucretsiz-kopekler-kopek-ilanlari/tum-irklar-cinsler/%C4%B0stanbul
http://www.petlebi.com/kopek-ilanlari-istanbul
Bu ilanlardan mutlaka bir sey bulursunuz. Lutfen petshoptan almayin. Haytap linkinden de okursunuz ama cok kisa ozet geceyim,
1) Hayvanin parayla alinip satilan bir mal olmamasi gerekir, petshoplar ve arka bahce ureticileri para kazandiklari icin hala bunu yapiyorlar, yaparken hayvanlara dev eziyetler cektiriyorlar. Bu duruma mumkun oldugunca destek olmazsak iyi olur.
2) Bu ilanlar kopeklerine artik bakamayacak insanlarin, bu insanlardan almak o canlari kurtarmak demek yine.
3) Petshopta kapali ve temiz olmayan alan, cokca kopekle yasamak, iyi beslenmemek gibi sebeplerden hayvanlarin pekcogu ilk anda bilmediginiz bilemeyeceginiz hastaliklar tasiyor oluyor. Uzulursunuz..
Ilanlardaki insanlarla iletisim kurarken dikkat etmeniz gereken seyler:
-Sizden para isteyebilirler, ama sadece ve sadece bir kuruma bagis olarak. Yani anlastiktan sonra size atiyorum haytapa 200 lira bagis yap dekontu getir o sekilde verelim diyebilirler. Ben daha boyle bir sey diyen gormedim ama diyebilirler. Acikca zaten para isteyemezler de, 100 lira asi parasi vermistik, ayagi kirilmisti tedavi ettirmistik, bunlari bize ver seklinde de isteyemezler. Boyle bir durumla karsilasirsaniz siteye bildirin.
-Yaninda verecekleri esyalar varsa (tasima kabi, su kabi, mama..) bunlari parayla satabilirler kendi tercihleridir. Ben bunlarin karsiliginda para isteyen gormedim yine hic, genellikle hem yeni aileye de destek olma amaciyla hem de alistigi seylerden uzak kalmasin diye ucretsiz verirler ama para istiyorlarsa da bir sakincasi yok. Caniniz isterse onlardan alirsiniz, istemezse bizde var zaten deyip baska yerden alirsiniz.
-Karar verip biriyle internet ustunden gorustukten sonra mutlaka gidin gorun tanisin. Hem bebekle hem sahipleriyle. Ozel bir bakima ihtiyaci var mi (atiyorum tavuga alerjisi olabilir), bir hastalik gecirmis mi (ilerde tekrarlayabilecek seyleri bilmek iyidir), neleri seviyor, masrafi ne kadar, ne kadar tuy dokuyor, bunlari saglayabilecek misiniz ogrenin. Iyice tartin dusunun eger saglayamayacaginiz kosullar varsa hic ayip falan degil acik acik soyleyip o kopegi sahiplenmekten vazgecin.
-Karnesini gorun.
-Size sahiplendirme sozlesmesi yapmak isteyebilirler. Hatta yavrularinin bundan sonra yasayacagi ortami gormek icin evinize de gelmek isteyebilirler. Bunlar normaldir, hatta guzeldir, olmasi gerekendir. Yavrusunun bundan sonra yasayacagi ortami insanlari bilip onu garanti altina almak isteyen anne baba guzel insanlardir.
-Kendi veterinerinize de gotureceginizi soyleyin. Yooooov haaaayiiir gibi tepkilerle karsilasirsaniz hemen vazgecin.
Aklima gelenler bunlar, yardimci olabilecegim baska bir sey olursa memnuniyetle olurum.
izzmarit tarafından 06/May/16 09:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Bence kendisine eğlenecek başka bir şey bulsun. Hayvanların satılmasına karşıyım. Ayrıca hayvanın hayatını da karartmayın. Köpek beslemek sen de bilirsin büyük sorumluluk ister. Başka birşey yap, hayvan hediye filan etme bence.
-
Genki bunu yazdı
@ozgunlu hacı kusura bakmada sırf yorumumun olsun diyemi yazdın naptın ? Mantıklımı yani şimdi onca yazılandan sonra şu dediğin ? Bana biraz komik geldide :D
Ustteki cevabina soru olarak yazmisim, sabahin korunde okumadim yorumlari. :D Bizim de basimiza geldi de ondan yazdiydim. Ablamin aldigi kopek vardi bahceli evimizde, yigenim benim de olsun diye tutturmustu. Ona da tatil yerinden bulmustuk sokak kopegi ama hayvanla 1 2 hafta ilgilendikten sonra bahceye mahkum etti. Yani tmm bahce rahatti ama hayvan yine de ilgi bekliyor, neyse en sonunda da baska bir aileye verdik. Yazma sebebim buydu
ozgunlu tarafından 06/May/16 09:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Beyler hassasiyetinizi anlıyorum ancak şu forumda bi siz hayvan sever değilsiniz gözünüzü seveyim
@whoobay ne eğlencesi, ne hayvanın hayatının kararması hacı , çok abartmıssın. Çevrende yakınan görmüş tanık olmuş olabilirsin ama herkesde senin çevrendeki insanlar gibi değil ki öncelikle ben varım yani böyle şeyler söz konusu bile olamaz
Şimdi şu forumda bu konuda fikir alabilmek için vallahi tüm hayvan geçmişini önünüze dökmek gerekiyor :)
Forumdaki samimiyete güvenip biraz goygoycu bir uslupla konuyu açtığım için bu denli sert çıkışlar olduğunu düşünüyorum ama olayının bütünün farkında olmadan bu kadar keskin yorumlar yapmak yersiz
Direk petşoptan alayım hediye edeyim bakabiliosa baksın bakamıosa atsın gibi bir durum yok.Öyle bir durum sözkonusu olsa ben zaten arama zahmetine girmem, köpek almasınada engel olurum.
Petshoplardan önce raştırdık sağa sola haber yolladık çoğu yeri aradık.Sahiplendirme mevzusunda bile yavşakların çoğu para ister olmuş durumda.
Cins mevzusuna gelincede tamam öncelik köpeğin yaşantısı olarka düşünüyoruzda, ortam ve ev durumlarınıda göz önünde bulundurmamız gerekiyor ne bilim bu konu bana biraz farklı gelmekte oturup bunun için bile sayfa sayfa tarışılır ama şuan bura yeri değil
http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-chocolate-labrador-yavrusu-istanbul-2-photo-0 şu ilandaki hayvana misal 600 lira istenmekte, sordum hani bağışmı istersiniz biraz fazla geldi diye , 50 lira daha indirebiliriz parayı direk bize atıyorsunuz dedi karı , teşekkür edip kapattım direk
izmarit bacım sağol tekrardan alerji mevzusu hiç aklımıza gelmemişti bahçede misal tavukta var bunuda etken olarak işin içine katmamız gerekiyor
Genki tarafından 06/May/16 09:49 tarihinde düzenlenmiştir -
vet arkadaşlar 2 tane biri erkek biri dişi köpeklerimizi sahiplendik. Son mesaja resimleri ekleyeceğim ancak burdan yazmak istediğim bişiler var.
Kurtköy tarafında tepeören villalarının alt kısmında büyük bir araziye terk edilmiş tahminim yaklaşık 1000 tane ( dahada fazla olabilir ) can bulunmakta.
Bunlar parça parça halinde arazilere yayılmış durumda ve orada bir grup gönüllü tarafından ihtiyaçları karşılanıyor. Direk facebook sayfasının linkini atıyorum yardımda bulunmak isteyen arkadaşlar sayfadaki telnodan veya direk sayfadan mesaj gönder kısmından irtibata geçebilirler
https://www.facebook.com/pativist/?fref=ts
Orda özellikle Gaffur Başkan ve ailesi canla başla hayvanlara yardım ediyor, yaralarına bakıyor , karınlarını doyuruyor, kısırlaştırmalarını yapıyor. Burdan onlarda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bizim yavrucaklarımız ;

Genki tarafından 08/May/16 00:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Miniklerinizle upuzun bir hayat dilerim ^^, arada foto video bekleriz.