folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Kopyalama Engelleme Ve Yazı İçine Link Gömmek ( Beyin Fırtınası )

Kopyalama Engelleme Ve Yazı İçine Link Gömmek ( Beyin Fırtınası )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çoğumuzun bloğu yada yazdığı özgün yazılar bulunmakta. başında 1 saat geçirdiğim araştırma yapıp yazdığın birsürü özgün yazım mevcut. Genel olarak sitelerim wp. Çeşitli eklentiler bulunamakta bunun için ama yinede çalmak isteyen her şekilde çalar yazıyı gerek kaynak gösteriminden gerek başka şekillerde. Madem yazı çalınacak bari bundan yararlanalım. ( yada engelleme yöntemi varsa onuda söyleyebilirsiniz. )

Mesela benim yaptığım şeylerden biri " . " lara bağlantı vererek link yayınlamak. Görünmediği için durduk eyre backlink kazanmış oluyorsunuz böylece. Ama bazı yerlerde gördüğüm yazıyı kopyaladığında ve sitene eklediğinde bir anda bu yazı www.bilmemne sitesinden alınmıştır yazıyor.

Bu nasıl yapılıyor ?

veya bildiğiniz başka kurnazca yollar nelerdir paylaşalım öğrenelim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:
    -----------------------------

Çoğumuzun bloğu yada yazdığı özgün yazılar bulunmakta. başında 1 saat geçirdiğim araştırma yapıp yazdığın birsürü özgün yazım mevcut. Genel olarak sitelerim wp. Çeşitli eklentiler bulunamakta bunun için ama yinede çalmak isteyen her şekilde çalar yazıyı gerek kaynak gösteriminden gerek başka şekillerde. Madem yazı çalınacak bari bundan yararlanalım. ( yada engelleme yöntemi varsa onuda söyleyebilirsiniz. )

Mesela benim yaptığım şeylerden biri " . " lara bağlantı vererek link yayınlamak. Görünmediği için durduk eyre backlink kazanmış oluyorsunuz böylece. Ama bazı yerlerde gördüğüm yazıyı kopyaladığında ve sitene eklediğinde bir anda bu yazı www.bilmemne sitesinden alınmıştır yazıyor.

Bu nasıl yapılıyor ?

Javascript ile yapılıyor hocam o dediğin basit bir şey. Header'a ekliyorsun, siteden ne kadar yazı kopyalarsan o yazının sonuna "kaynak: link" şeklinde link atıyor.

http://hguner.com/otomatik-kaynak-gosterme-kodu.html

Altan naptın oğlum :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

peki o kaynak:link yazısını kaldıramaz mı çalan?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

fatX bunu yazdı:

ErotikPanda bunu yazdı:

Bu nasıl yapılıyor ?

Javascript ile yapılıyor hocam o dediğin basit bir şey. Header'a ekliyorsun, siteden ne kadar yazı kopyalarsan o yazının sonuna "kaynak: link" şeklinde link atıyor.

http://hguner.com/otomatik-kaynak-gosterme-kodu.html

bende calısmadı bu kod. :|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

FCN hocam nesi olmadı? Detay ve site adresi verirsen bakayım.

Bu arada şimdi baktım, tbt'nin mesaj editörüne yapıştırmıyor, sorun böyle bişeyse beni aşar.

@ecstatic_60 linki kaldıramıyacağı bi sistem yok zaten. Forumlarda üyeler konu açarken ziklemeyebilirler, ya da gözlerinden kaçabilir c/p ci adamların.

Ayrıca RSS'den botla çekenler için de bi plugin vardı buna benzer bir şey wp için. Hatırlamıyorum adını gerçi de bunu da araştırabilirsiniz.

Altan naptın oğlum :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

o zaman yazının seçilmesini ve sağ tıklamayı engelleyici kodlar var..onlardan kullanmak daha mantıklı...

bu şekilde hem yazıyı seçip kopyalayamaz hem de sağ tıklayıp kaynağı görüntüle diyemez..

tabiki sayfanın kaynağını görüntülemenin çok yolu var ama en azından az bilgisi olan bi insan çalamaz...

diğer kodda kaynak yazısını silebilir, kaynağı görüntüleyip ordan kopyalayabilir....çalınabilitesini düşürmüş olur bence bu 2 kod

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

hiçbişey yapamazsın. kodcal.exe diye programım vardı vbasicmaster.com sitesinden kodları çekebiliyordum. bi programla halledilebilir.

google önbelleğinden alınabilir.

en olmadı baka baka yazar :D

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

scriptleri kapatınca istediğim yazıyı kopyalıyorum. daha bunu engelleyebilen yer görmedim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

google botlarının girişinde text olarak gözüksün. normal girenler resim olarak görsün resmede watermark yap. amelece ama etkili olabilir :D

Bittik biz bittik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cosmic bunu yazdı:

google botlarının girişinde text olarak gözüksün. normal girenler resim olarak görsün resmede watermark yap. amelece ama etkili olabilir :D

aslında adam resme baka baka gene aynısını gene yazar ama genede en garanti görünen bu :D

Tabiki resim olacağı için seo ve keyword kazanç eksilerini saymazsak dicemde buda sayılmıcak gibi bişi değil beya :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:

Cosmic bunu yazdı:

aslında adam resme baka baka gene aynısını gene yazar ama genede en garanti görünen bu :D

Tabiki resim olacağı için seo ve keyword kazanç eksilerini saymazsak dicemde buda sayılmıcak gibi bişi değil beya :D

dediğim gibi google bot girdiği zaman text olarak görücek resim olarak değil

Bittik biz bittik
Toplam Hit: 2438 Toplam Mesaj: 12