Korku Filmi Böyle Olmalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    4Senarist bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

sokobanda söylemiş böyle birinin kesmesi biçmesi üzerine olacak doğaüstü şeylerle anca çocukları korkutabilirsin, bir film vardı mesela karı lezbiyendi arkadaşının ailesinin yanına gidiyorlardı böyle dağlık bayırlık bir yer ıssız arkadaşına aşık bu lezbiyen karı ama arkadaşı lezbiyen değil sonra bunlar gece yatarken böyle tipsiz psikopat bir herif gelip aileyi kesiyor sadece bu lezin aşık olduğu hatunu alıp gidiyor lezde peşine düşüyor kurtarmak için bu kızın ağzı bütün film boyunca bağlı olduğunda konuşamıyor hiç yolda o psikopat herif marketçiyi falan kesiyor lezle yüz yüze gelmiyorlar hiç , en sonunda bu lez psikopatı vura vura öldürüyor kızın ağzını açıyor kız bundan kaçmaya çalışıyor sonra yere bakıyor adamın ölüsü yok sonra kareler gelmeye başlıyor markette falan adamı bu lez karı öldürmüş sayko falan yokmuş çift kişilikliymiş bu amına koyduğumun lezi ne filmdi be

aslında düşününce korku unsuru yokta, bu kaçış kovalayış gerilim , insanın kendi başına gelmesi ihtimali olan şeylerde daha korkutucu oluyor bi barda filmi bile birçok insanı epeyce gerer

Evet süperdi o film ismini hatırlıyomusun

sokoban zaten söylemiş filmin adını ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    4Senarist bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

sokobanda söylemiş böyle birinin kesmesi biçmesi üzerine olacak doğaüstü şeylerle anca çocukları korkutabilirsin, bir film vardı mesela karı lezbiyendi arkadaşının ailesinin yanına gidiyorlardı böyle dağlık bayırlık bir yer ıssız arkadaşına aşık bu lezbiyen karı ama arkadaşı lezbiyen değil sonra bunlar gece yatarken böyle tipsiz psikopat bir herif gelip aileyi kesiyor sadece bu lezin aşık olduğu hatunu alıp gidiyor lezde peşine düşüyor kurtarmak için bu kızın ağzı bütün film boyunca bağlı olduğunda konuşamıyor hiç yolda o psikopat herif marketçiyi falan kesiyor lezle yüz yüze gelmiyorlar hiç , en sonunda bu lez psikopatı vura vura öldürüyor kızın ağzını açıyor kız bundan kaçmaya çalışıyor sonra yere bakıyor adamın ölüsü yok sonra kareler gelmeye başlıyor markette falan adamı bu lez karı öldürmüş sayko falan yokmuş çift kişilikliymiş bu amına koyduğumun lezi ne filmdi be

aslında düşününce korku unsuru yokta, bu kaçış kovalayış gerilim , insanın kendi başına gelmesi ihtimali olan şeylerde daha korkutucu oluyor bi barda filmi bile birçok insanı epeyce gerer

Evet süperdi o film ismini hatırlıyomusun

sokoban zaten söylemiş filmin adını ?

evet zamanlama hatası, amarikan horror biliyordumda bakmamıştım izliycem, teşekkürler. Başka örnek film varsa bekliyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

testere filmi gibi olmalı. her an gerilim yaşanmalı.

tabi bunun yanında psikopat bi katilde olmalı. göbekli yaşlı korkunç bi tipi olmalı. olmadık zamanda ortaya çıkmalı ve uzun süre ekranda kalmamalı ki adamdan korkulsun.

fazla mı abarttım acaba (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

malesef ülkemizde bilim kurgu, amerikan tarzı korku ve gerilim filmleri bir türlü uymuyor, bizim milleti cinle periyle korkutabiliyorsun millet çocukluktan beri o şekilde korkutulmuş malesef. olabilitesi yüksek olan bir film şu olabilir tutar tutmaz piyasasını bilmiyorum filmlerin. karı koca normal hayatlarında devam eder tatil'e çıkmaya karar verirler bodrum'a tatil'e giderler erkek olan iş yerinde biriyle sorunları vardır o sorunu olan kişi kiralık katil tutar bunların peşine salar bodrum'da evlerinde tek tek öldürür ama akılcıl yöntemlerle sanki doğal olarak ölmüşler gibi bize uyabilicek tek şey budur :) bize şunu yapamıyorsun Çığlık gibi testere gibi bir katil yapamıyorsun yemiyor kimse :) bizim en iyi yaptığımız şey Dram, mafya ve polisiye filmler

Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

yine insanın tüylerini ürpertmeye çalışan cin muhabbetleriyle olan hertürlü korku filmi türkiyede tutar başka türlere türkler güler agaa.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

ooo yeaa korku filmi dedigin sesle olmiycak böle damarlarina isliycek boncuk boncuk terler olusturcak teninde. biliceksin ne gelicegine ama yinede 3.5 olucaksin. Gecenin bir yarisi kalkip geri geri karanligi dogru ilerleyen teenagerlar olmiycak. bir yandan korku bir yandan merak olucak. korku filmi önerisi olarak örnek alabilcegin bir film söyliyim film tavsiye konusuna dönüsmesin olay.

Insidious:   http://www.imdb.com/title/tt1591095/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Haci cook korku filmi izledim ve sunlari yazmak geldi icimden

1) Katilli filmler en b.k olanlardir

2) Korku filminin cok iyi bir hikayesi olmali. (orn Halka 1 & 2)

3) Korku filminin icindeki goruntulerde korkunc olmali. Gulerek izlediklerim bayagi bir var. KOrku filminden baska her seye benziyor.

4) Gizem 100% gerekli

5) Korku filmini muzikleri tuylerini dimdik etmeli.

6) Insani konu alan filmler daha etkilidir. (oyle yaratili maratikli, zombili onlar bos yere zmn kaybi)

Tabi bunlar benim dusuncelerim

dhmm tarafından 25/Tem/13 16:18 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

Mastersofhorror.jpg%20%28174×300%29

şu seriyi izlesen güzel fikirler çıkabilir bence ortaya. 2 sezonluk mini dizi fakat her bölümde farklı yönetmen tarafından farklı bir korku hikayesi anlatılıyor.

daha fazla bilgi için:

https://eksisozluk.com/masters-of-horror--1294699

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Bende sadist mazoşist korku filmlerine çok meraklıyımdır hatta aklımda kurduğum ufak bi hikaye vardı yazsam mı lan dedim sonra vazgeçtim edebiyat adamı değilim yazma kabiliyetim yok diye:D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

hocam korku filmleri hedef kitlenin kültürel geçmişi mitolojik kült'leri kalıtsal korkuları  ve efsaneleri üzerine çekilir o yüzden Türkiye'de ve diğer islam ülkelerinde Cin'lerin kullanılması yerel piyasa ve hedef kitle açısından son derece sağlıklı ve zahmetsiz , teen slasher olayının artık boku çıktı ve seyirciyi sürüklemiyor çünkü geçmişte izlediği film'ler seyircide muhtemel gidişat tahmini için çok tutarlı fikirler yaratıyor bu'da gerilim kısmını çöp yapıyor ama olur'da yeni bir kurgu tekniği veya yeni bir akım yaratabilirsen daha farklı işleyebilir hatta bir devrim yaratabilirsin..ayrıca Türkiye'de çok büyük bir sponsor ve dolayısı ile maddi kaynak problemi var o yüzden after effect ile cin'leri ayarlayıp küçük bir kasabada set kurup zahmetsiz ve masrafsızca filmler çekiliyor,kısa bir süre önce taş mektep filminin yönetmeni ile sohbet ettim ve filmdeki savaş sahnesinin 1 hafta'da çekilmesi gerekirken içerdeki wc problemi,figüran ödeneklerinin yetersizliği plato'nun kira masrafları vs gibi durumlardan dolayı bir kaç saate bitirilmek zorunda bırakılmışlar..velhasıl Türkiye piyasası amerikan tarzı sinema için oldukça dar ve bence avrupa sinemasına yönelip daha kaliteli işler çıkarmalı,çünkü buna yetecek kadar teknik ekipman yetişmiş personel ve ödeneği var Türk sinema sektörünün,geriye sadece kendi tarzımızı yaratmak yani düşünmek kalıyor ve burda iş teknik yönetmen ile senarist'e düşüyor..Amerikan tarzında bir korku/gerilim filmi yapma imkanım olsa Fatih'in Vlad'ı almak için Romanya'ya yaptığı baskın ile alakalı bir proje  hazırlamayı çok isterdim ama :)  

dont think twice its all right
Toplam Hit: 3968 Toplam Mesaj: 26