Kosgeb Yeni Girişimci Destek Zımbırtısı
-
interfector bunu yazdı:
-----------------------------cannfree bunu yazdı:
-----------------------------
ne tarz bi iş düşünüyorsun, ne üzerine ?
-----------------------------Web tabanlı yazılım. Web tasarım. Gibi gibi şeyler.
Hazırda zaten kargo takip yazılımı yaptım onun satışı için iyi olucak. Parça satışı ve teknik servis de düşünüyorum. Zaten sülale bilgisayarcı kaynıyo format atmasını bilen biri durur. zor durumlarda ben parmak atarım olur biter :D
allah yardımcın olsun hocam :) bizim okula da gelmişlerdi vaktiyle.
devam eden bi çok arkadaş daha okul bitmeden kendi şirketini atölyesini kurdu.
darısı başına inşllh :)
-
27 lira hibe veriyorlar,
Herkes baş vuru yapabiliyor, yılın belli dönemlerinde açılıyor, bir yerde çalışmamanız gerekmektedir.
Sınavla kursiyerlerini seçiyor, sınav zor değil ama bir çok kişi katıldığından önce çıkmanız şart,
27 milyarı elinize tırak diye saymıyor.
Siz masraf yapıp Kosgep e yolluyorsunuz faturayı onlar ödeme yapıyorlar galiba,
Ayrıca Merkez dışına doğru yatırımlarda 70 milyara kadar merkez içine doğru ise 40 milyara kadar 2 yıl sonra ödeme başlangıçlı para verebiliyorlar
27 milyarı aldığınızda batmanız durumunda geri ödemesi gibi bi durum yok batmasanızda yok tabi :)
ama diğer aldığınızı 2 sene sonra ödemeye başlıyorsunuz.
Ben sınavda 3. oldum gebzede. ama sonra işe girdim die iptal ettirdim.
Sınavdada 80 milyara ihtiyacım var yazmıştım mesela :)) vermiyo değiller..
Ayrıca her gün gitmek zorundasınız 8 saat devamsızlık hakkınız vardır. ve 1 günlük ders saati 10 saat ise mesela 1 gün bile gitmeme durumunuz yok.
kursu yarıda bırakmanız durumunda artık kosgep i unutun :)) yada benim gibi sınava girdiniz ama işlemleri başlatmadan iptal ettiniz 6 ay unutun demektir buda.
Saygılarımla arkadaşın yanında bende size ekstra bilgiler vermek isterim yeterki meraklı olun ve isteyin.
-
interfector bunu yazdı:
MRT_Ge-Force bunu yazdı:
interfector bunu yazdı:
MRT_Ge-Force bunu yazdı:
Danışman desteği neden almıyorsun ?
-----------------------------Danışman desteğinde iş planı kurmak gibi sana kalan şeylerin desteğini vermiyolar hocam. Pazar araştırması falanı filanı gibi işlerde destek sağlıyo. hem danışmana para vercen bide :D %40 zarar :D kurs hocasına gösterdim. eksik yerler dışında çok iyi dedi. bi pazar araştırması yapmışım dillere destan :)
-----------------------------Bildiğim kadarıyla bu 27bin hibenin ilk 5bin lirası (tabi %60 yada %70 olayını unutmuoruz :P ) vergi levhası ve hukuki işlemler v.s. için bunun içinde önceden 2bin şimdi değişti galiba bin liralık kısmını danışmana harcıyabiliyorsun diye biliyorum ???
-----------------------------5 bin kuruluş için veriliyor. bu 5 binin 3 bini odalara cartlara curtlara muhasebeciye bayılıyosun. 2 bin lira danışman masrafları için destek veriliyor. ama bu danışman desteğini iş planı gibi başvurudaki şeylerde harcayamıyosun. böylede bi pislik var :D
-----------------------------Hmmmmm demekki benim bildiğim danışmanların sahtekarlıkları :))) hacı tanıdık danışman bul hallediyorlar hepsini :))
-
SnipeTR bunu yazdı:
27 lira hibe veriyorlar,
Herkes baş vuru yapabiliyor, yılın belli dönemlerinde açılıyor, bir yerde çalışmamanız gerekmektedir.
Sınavla kursiyerlerini seçiyor, sınav zor değil ama bir çok kişi katıldığından önce çıkmanız şart,
27 milyarı elinize tırak diye saymıyor.
Siz masraf yapıp Kosgep e yolluyorsunuz faturayı onlar ödeme yapıyorlar galiba,
Ayrıca Merkez dışına doğru yatırımlarda 70 milyara kadar merkez içine doğru ise 40 milyara kadar 2 yıl sonra ödeme başlangıçlı para verebiliyorlar
27 milyarı aldığınızda batmanız durumunda geri ödemesi gibi bi durum yok batmasanızda yok tabi :)
ama diğer aldığınızı 2 sene sonra ödemeye başlıyorsunuz.
Ben sınavda 3. oldum gebzede. ama sonra işe girdim die iptal ettirdim.
Sınavdada 80 milyara ihtiyacım var yazmıştım mesela :)) vermiyo değiller..
Ayrıca her gün gitmek zorundasınız 8 saat devamsızlık hakkınız vardır. ve 1 günlük ders saati 10 saat ise mesela 1 gün bile gitmeme durumunuz yok.
kursu yarıda bırakmanız durumunda artık kosgep i unutun :)) yada benim gibi sınava girdiniz ama işlemleri başlatmadan iptal ettiniz 6 ay unutun demektir buda.
Saygılarımla arkadaşın yanında bende size ekstra bilgiler vermek isterim yeterki meraklı olun ve isteyin.
-----------------------------hacım katılım sertifikanı eline aldıysan istediğin zaman iş kur. 2 yıl içinde başvuru yapabiliyosun. işten çıkarsan ve ciddi anlamda iş kurmak istiyorsan kurabilirsin engel yok diye biliyorum. bende gebzedeyim :D
sınvda 70 puan altındakiler direk eleniyor. 70+ puandakiler ise kursiyer kontenjanına göre sıralamadaki ilk 30 veya 60 kişi alınıyor. İŞKUR da durum daha farklı 500 kursiyer var. sadece 4 kişi başvuru yapmış buda aynı manyaklık madem iş kurmuycaksın niye başvuru yapıyosun. söylediğin zaman 27 bin tl direk elinize sayıyolar gibi geliyo ama değil. arkadaş söylemiş zaten. ama şöylede bir durum var. sen bir mal veya hizmet almadan önce kosgebe gidip bak alıyorum diye söylüceksin. fiyat teklifi verceksin. ürün alacağın firmadan teklif alman lazım tabikide önce :D
-
duyuruları nereden ogrenıyorsunuz ?
kosgebın sıtesındede yazmıyor -
hipokondriyak bunu yazdı:
duyuruları nereden ogrenıyorsunuz ?
kosgebın sıtesındede yazmıyor
-----------------------------kurslarla ilgili duyuruları İŞKUR ve tümsiad, müsiad tarzı kobi derneklerine sorabilirsin hocam. adam gibi bi kurs almak ve iş kurmak istiyorsan tümsiad a uğra derim. yada boşver. en yakın kosgebe git. onlar sana en yakın kurs nerde söyler. iş planı hazırlamada yardımcı olurum hocam. ayrıca nette sürüsüne bereket var. önemli olan katılım sertifikası.