Koşu Bandının Sesini Yalıtmak
-
Pedere bir koşu bandı hediye ettim başıma bela oldu, alt kat şikayete geliyormuş sesin kesilmesi için koşu bandı minderi aradım fakat 60 cm genişliğinde 2.50 uzunluğunda minder bulamadım. Koşu bandı minderlerinin yapıldığı malzemenin adını bilen varsa yada bu sesi nasıl kesebileceğimi bilen varsa bir el atsın. Cihazın motor gücü 4-8 hp, söylendiği gibi sessiz falan değil hayvan gibi ses çıkarıyor.
-
RETRET bunu yazdı
Pedere bir koşu bandı hediye ettim başıma bela oldu, alt kat şikayete geliyormuş sesin kesilmesi için koşu bandı minderi aradım fakat 60 cm genişliğinde 2.50 uzunluğunda minder bulamadım. Koşu bandı minderlerinin yapıldığı malzemenin adını bilen varsa yada bu sesi nasıl kesebileceğimi bilen varsa bir el atsın. Cihazın motor gücü 4-8 hp, söylendiği gibi sessiz falan değil hayvan gibi ses çıkarıyor.
sessiz ortamda çalıştırma, db ölçümü yaptığında şikayet olursa 4 bin lira cezaya kadar gider söylim.
dış ortam sesinden en fazla 5-15 db fazla ses çıkartma hakkın var, ayrıca gündüz çalıştırmayı dene ses daha çok ekarte olacaktır. -
Zeytun-i bunu yazdıRETRET bunu yazdı
sessiz ortamda çalıştırma, db ölçümü yaptığında şikayet olursa 4 bin lira cezaya kadar gider söylim.
dış ortam sesinden en fazla 5-15 db fazla ses çıkartma hakkın var, ayrıca gündüz çalıştırmayı dene ses daha çok ekarte olacaktır.hocam benim istediğim şey zemine inen dup dup sesini kesmek, koşu bandı altına koyulan şeylere baktım onların boyutu küçük geliyor yoksa şu ürünlerin büyüğüni 2 kat yapar koyardım altına.
bundan uzunlamasına 3 tane koysam verimli olur mu acaba tek kat :| yada altına halı koyup ondan sonra mı bunlardan dizsem 3 tane -
eski bi halı varsa evde onu katla altına ser bir kaç kat olacak şekilde
-
ses titreşimden oluşur hocam, titreşimleri azalt :)
-
spor salonlarında felan tatemi kullanılıyor bi bak ona belki o sesi keser
-
mataramasuko bunu yazdı
eski bi halı varsa evde onu katla altına ser bir kaç kat olacak şekilde
Hocam halı onun altına girdimi bir daha çıkmaz kalır öyle. Benim aradığım şey şoku ve sesi zemine iletmeyen, halı gibi serilebilen bir malzeme. Onu uygun ölçüde kesip 2 kat olarak cihazın altına serersem olayı çözerim diye düşünüyorum. hb deki hazır ürünlerin ebatları küçük ne kadar verimli olur onu da bilmiyorum, şimdi gidip adedine 70 bayılsam 210 tl tutacak ve ne kadar verim verir o da meçhul.
-
RETRET bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıRETRET bunu yazdı
dış ortam sesinden en fazla 5-15 db fazla ses çıkartma hakkın var, ayrıca gündüz çalıştırmayı dene ses daha çok ekarte olacaktır.hocam benim istediğim şey zemine inen dup dup sesini kesmek, koşu bandı altına koyulan şeylere baktım onların boyutu küçük geliyor yoksa şu ürünlerin büyüğüni 2 kat yapar koyardım altına.
bundan uzunlamasına 3 tane koysam verimli olur mu acaba tek kat :| yada altına halı koyup ondan sonra mı bunlardan dizsem 3 tanehocam o ses içinde küvvette olduğundan mütevellit yinede hissedilecek durumdur, evin ücra köşesine taşı koşu bandını hatta balkonun kapalıysa orada yap, gündüz saatleri içinde yap, ayrıca spor ayakkabı ile yap ayakkabısız çıkma, kalın ve sert straforlardan yada poliüretandan döşe altınada halı yapabileceğin başka bir şey yok zaten.
en sağlamı poliüretan köpük tarzı bir şeydir. sertten yumuşağa doğru giden bir zeminle süslendimi tahminimce %20 gibi bir yalıtım olur.
Zeytun-i tarafından 10/Kas/13 13:44 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam eskiden okullarda kullanılan minderler vardı. Sert dayanıklı süüngerden. Onlardan alıp yerleştir altına.
sLeymN tarafından 10/Kas/13 13:48 tarihinde düzenlenmiştir
edit. ayrıca kalın straforlardan da alabilirsin. Lakin strafor daha kırılgan olacağı için evi batırabilir ama şöyle bir şey yapabilirsin. En alt kata 2 cm kalınlığında starofr onunda üzerinde 5 ya da 10 cm kalınlığında oluyor bu spor minderleri ondan. Toplamda 7 ila 12 cm arasında bir katman elde edersin. Bu da sesin emilmesine yeterli olur sanırım. -
hocam aşağı giden motor sesi mi yoksa koşarken çıkan güm güm ayak sesi mi?
ben de almayı düşünüyorum ama 7. katayım :)
-
mataramasuko bunu yazdı
hocam aşağı giden motor sesi mi yoksa koşarken çıkan güm güm ayak sesi mi?
ben de almayı düşünüyorum ama 7. katayım :)
iki ses de iniyor şu anda akustik ses engelleyici halıların fiyatına bakıyorum, gerekirse odanın zeminine 1 kat bundan ve üstüne kalın samur halıflex düşünüyorum.