Köydeki Evin Hükmü
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------kanunen her türlü paşa paşa kalırsın gittiğinde.. ama şöel bişi olur eleman dediğin gibi biriyse vermez anahtarıora benim evim vs vs der, sende nerden senin evin lan diyerekten olayı mahkemeye taşırsın.. böylece bir miras tartışması daha başlamış olur memlekette :D yok o zaten gelmiyodu biz senede 10 gün kullanıyoz burayı vs vs hede hödöyle senin hakkını alamazlar.. ev paylaştırılır hak olarak.. e evide oda oda bölemeyeceğinize göre bence anlaşın :) yoksa şu an "adını hatırlayamadığım bişey davası" oluyo durum. iki tarafta ona kullandırtmam satılsın triplerine girince mahkeme evin ederinden düşük bi fiyata satıyo evi para paylaşılıyo oluyo bitiyo :D
-----------------------------
Paşam evi satmak gibi bir durum olmazda, ben zaten onlar köydenken dövseler gitmem ben kafa dinlemeye gidicem gidersem arkadan şarıl şurul dere akıyor kuş sesi temiz hava o bu :)
Yani kanunen o anahtarın bizdede bulunması gerekiyor bildiğim kadarı ile ama hiç almadığımız için verilmesi konusunda sorun çıkarsa sadece bu anahtar muhabbetine bir şey olur satılması söz konusu değil. -
boşver sen anahtarı kır kapıyı gir kullan veya çilingirci getir açtır
mahkemeye verirsen arkadaşın dediği gibi mahkeme satışa çıkarabilirsiniz der
ev değerinden düşük fiyata satılır çünkü açık arttırma usulü oluyor mahkeme belirliyor evin fiyatını
anlaşabiliyorsan anlaş müşterisini bulun satın -
git o zaman iste anahtarını nolcak , kayebdecek bişeyin yok :D ben geldim verin şu anahtardan yaptırıcam bi tane hadi eyv de geç :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------git o zaman iste anahtarını nolcak , kayebdecek bişeyin yok :D ben geldim verin şu anahtardan yaptırıcam bi tane hadi eyv de geç :D
Hocam :)))
Benim kısım şey yani anahtarı istemek falan değil onları zaten yapıcam, ben hani sahiplenme durumunda ne yapabilirim diye onu sormuştum cevabını aldım az çok.
Sağolun belki yarın konuyu biri görürde tam aydınlatır bizi :| -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Hocam :)))
Benim kısım şey yani anahtarı istemek falan değil onları zaten yapıcam, ben hani sahiplenme durumunda ne yapabilirim diye onu sormuştum cevabını aldım az çok.
Sağolun belki yarın konuyu biri görürde tam aydınlatır bizi :|
sahiplenme durumunda adamı döversin, kıvama gelir
karakolada 3-4 bin lira verirsin hiçbişey olmaz... -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------git o zaman iste anahtarını nolcak , kayebdecek bişeyin yok :D ben geldim verin şu anahtardan yaptırıcam bi tane hadi eyv de geç :D
işte bende en son tercihin mahkeme olsun diyorum o yapabileceğin şeyler arasında :) zira anlaşarak evi ortak kullanmadığınız durudma olay mahkemeye taşınır, mahkeme süresincede aileler anlaşamazsa mahkeme yeter lan der bunu satışa çıkarır(bunun prosedürünü çok bilmiyorum)i 100bin liralık ev 60 bin liraya satılığa çıkarılır, bu tarz satışları takip eden ölü s...ciler de anında atlar alır o evi , sizde 100bin lik evi paylaşamadığınız için 60 bin liralık evin parasını paylaşırsınız :D :D sahiplenirse tatlı dille çöz yani :D -
c0der bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
karakolada 3-4 bin lira verirsin hiçbişey olmaz...
Fikonun hack dersi gibi postun var :|
Dövmek sorun değil, iş oraya kadar gelmez yani tahminimce tabi. Yani kendime yakıştırmam o kadar ilerisini ama bellide olmaz :|
Ben anahtarı alayım kafama estiği zaman ( onlar köyde değilken ) gideyim istediğim kadar kalayım istiyorum olay bu :| -
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------MaviGozluDev bunu yazdı:
işte bende en son tercihin mahkeme olsun diyorum o yapabileceğin şeyler arasında :) zira anlaşarak evi ortak kullanmadığınız durudma olay mahkemeye taşınır, mahkeme süresincede aileler anlaşamazsa mahkeme yeter lan der bunu satışa çıkarır(bunun prosedürünü çok bilmiyorum)i 100bin liralık ev 60 bin liraya satılığa çıkarılır, bu tarz satışları takip eden ölü s...ciler de anında atlar alır o evi , sizde 100bin lik evi paylaşamadığınız için 60 bin liralık evin parasını paylaşırsınız :D :D sahiplenirse tatlı dille çöz yani :D
Hocam adam kaç defa odamın kapısına geldi, yüzüne bakmıyorum yani ayağımı öpse yine yaranamaz bana o derecede şu an, annesi ile muhattap olucam tabi öyle bir durumda onun lafı bile geçmez :| -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------c0der bunu yazdı:
Dövmek sorun değil, iş oraya kadar gelmez yani tahminimce tabi. Yani kendime yakıştırmam o kadar ilerisini ama bellide olmaz :|
Ben anahtarı alayım kafama estiği zaman ( onlar köyde değilken ) gideyim istediğim kadar kalayım istiyorum olay bu :|
ilk mesajı bir daha okudum
ortak tapu sahibi olman yoksa çıkartman lazım ev üzerinde hak idda etmen için
önce onu hallet sonrada büyük ihtimallede anlaşamazsınız mahkemede evi yok pahasına satar birisine :) -
c0der bunu yazdı:
-----------------------------c0der bunu yazdı:
Ben anahtarı alayım kafama estiği zaman ( onlar köyde değilken ) gideyim istediğim kadar kalayım istiyorum olay bu :|
ilk mesajı bir daha okudum
ortak tapu sahibi olman yoksa çıkartman lazım ev üzerinde hak idda etmen için
önce onu hallet sonrada büyük ihtimallede anlaşamazsınız mahkemede evi yok pahasına satar birisine :)
Bende bu yoksa onlardada yoktur muhtemelen tapu falan oda bir idda'da bulunamaz o zaman :|