KPSS Mi DGS Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

DGS'ye girip hayata 2 yıl geç atılacağına, KPSS'ye girip memur ol.
    Okuyan adamı devlet engellemiyor, ondan sonra istersen devam edersin.

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

İki yıllık tan DGS ile fakülte tamam layan birisi olarak yazıyorum:

kendim 2 yıllık makine bölümü mezunuyum, sonrasında 4 yıllık fakült e okumak için sınava baş vuru yaptım ve 3 sene ilave okuyarak metal işleri öğretmenliği mezunu oldum.

şu anda kafamda büyük bir ünlem işareti var ki daha önce senin durumundayken soru işareti bile yoktu, olsaydı cevap verecek adam da yoktu o yüzden bu soru işaretlerinin ilerde ünlem olmaması için çok düşün , 10 kere ölç 1 kere biç ve sonra terciğini yap.

sorular :

1. Devlet işinde, monoton olarak sürekli  git gel her hangi bir gelişim olmadan yıllarca aynı tempoda çalışmak istermisin?

2. Devlet işinde, sabit ve hangi gün yatacağını bildiğin, ülke batana kadar maaşını alacağını bildiğin bir işyerinde çalışmak istermisin?

3. Devlet işinde, işten atılma korkusu olmadan, çalışma performansınla kimsenin ilgilenmediği, bu gün canın sıkkın belki performansın düşük ama kimsenin (ALLAH görüyor) senin bu çalışma performansına bakarak seni tenkit etmediği ve karışmadığı alıcağın maaşında azalmanın olmadığı, bir işyerinde çalışmak istermisin?

cevabın evet ise buradan devam et, hayırsa aşağıdan  devam et.

cevap; EVET:

O zaman kardeşim benim önünde iki tane seçenek var, birincisi ön lisans mezunu olarak bir yere atanmak  veya 4 yıllık fakülte mezunu olarak bir yere atanmak.

kıyaslama:

1. 4 yıllık bir fakülte okumak demek 4 sene para zaman emek vermek demek, bunun içinde hocaların kaprisleri geçemediğin derslerin üzüntü ve stresleri demek.

2. 4 yıllık faülte sınavı 2 yıllık fakülte sınavına göre daha zordur.

3. 4 yıllık fakülte bitirip te (mühendislik için söylüyorum) memuriyete atandığında  maaşın daha fazla olacaktır.

4. 4 yıllık fakülte bitiripte mezun olduktan sonra atanmak istediğin yerlerin bazıları (maaşı iyi veya yönetici olarak atamalarda) kendileri ayrı yazılı sınav yapmaktadır.

5. 2 yıllık ön lisan mezunu olarak atndıktadan sonra herşey bitmiş değil. DGS sınavına orda da girebilirsin hatta kazana bilirsin hatta istediğin yeri okuyabilirsin de.

6. böylece inşallah hem 2 yıllık tan memur hem de 4 yıllık mühendis lik mezunu olursun

7. belki burada da bitirmezsin 4 yıllık mezun olduktan sonra zaten memursun tekrar memurluk sınavlarına girip 4 yıllık mühendis olaka memur ataman olur.

8. belki de 2 yıllık memur iken atandığın memuriyete mühendilik mezunu olark tekrar girip orada yönetici olabilirsin.

(burada ki gelişim süreci en baştaki 1. madde ile çelişkilidir, bu çelişki yi  senin azim ve kararlılığın ortaya çıkartıp oluşturacaktır . kendini monotonluktan kurtardığın sürece memurlukta da gelişme vardır)

CEVAP; HAYIR

o zaman DGS sınavına mutlaka çalış özellikle de mühendislik eğer mümkünse elektirk elkronik mühendisliğine çalış.

Kendini  mesleğinde geiştir gerekli programları ören mezun olr olmaz da kendine güvenip çok iyi yerlere geleceğini düşünme. küçük adımlar at, icabında bazen yok yere çalış karın tokluğuna ama her gittiğin iş yerin de bir şeyler öğren. mezun olduk tan sonra askerliğini hemen yap bu dediğim basit işlerde tecrübe edin edinmek için para almadan da çaşılman geekiyorsa çalış. biraz dişini sık sonra çok değil 5 sene sonra iş arayan değil  işyerine aranan bir adam olursun inşallah. tam bu noktada kendini  pazarlaman çok önemli, öyle bir noktada oursunki  patron seni seçmez sen işini veya patronunu seçen bir hale gelirsin. ve inşallah çok iyi maaş alacaksindir...

ama fakülte yi bitirdin memuriyete çalışmadığna pişman oldun memuriyete  atanamak için  biraz daha dişini sıkman ve çok çalışman gerekli.

roccocan tarafından 08/Tem/13 19:51 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3185 Toplam Mesaj: 13