Krav Maga Vs. Wing Tsun
-
herkes kendi sporunu önerecek normaldir. ben de wingtsun önerebilirim. tabi sadece ikisi arasındaysan. krav maga hakkında IRET yazmış gerekenleri. yine de stres atayım diyosan wt de değil de boks falan iyi gider. gerçi onda da herhalde ayak antremanları önemli.
wt sanıyorum istediğin rahatlamayı sağlar, yine de karşında kum torbası olmayacağını unutma. çünkü insan anatomisine göre teknikler olduğundan kum torbasıyla çalışamazsın. atacağın yumrumlar havaya ve rakibine olacaktır. rakibine olanlar da tabi sen yumruk atarken onun savunması şeklinde. öyle boks rahatça vurabileceğin bir ortam bulamazsın.
son olarak en önemlisi hocaya kanının ısınması. evine de yakınsa bu da önemli. yani burdan kimseye göre kararını %100 değiştirme.
hiç olmadı git rica et birer antremanlarına gir veya izle. daha iyi karar verirsin.
-
Krav Maga ve Wing Tsun deneme derslerine katıldım.
İlk WT ye gittim. WT de direk sanki biliyormuşum gibi başlattılar. Bu hoşuma gitti. 1-2 hareket gösterdiler. Ortamı hoşuma gitti. Son 30 dk da ilk olarak lat sau diye birşey vardı. Belki yazılışını yanlış yazıyorum. Herkes serbest olarak bildiklerini korumalık takarak uyguluyorlardı. Daha sonrada yerde biraz bjj biraz güreş tarzı yaptık. Daha sonrada hocayla aynı tarz yerde tek tek güreştik diyim. Hatta beni seçerek beni yenersen 1 senelik bedava dedi. 10 sn olmadan yendi. Daha sonra bilmediğin yerden sordum diyerek yere yattı. İstediğin gibi tut dedi. 10 sn dayan 1 senelik bedava dedi. 4'e kadar saydı. Saniyesine yine yendi.
Haftada 2 günden 3 güne çıkarmışlar. Parasıda 150 tl olmuş. Saat 19.00-21.00 arasıydı. Ancak hoca 21.30 da bitirdi. İşim var erken çıkacam dedi. Bende çıktım. Ama millet kendi aralarında devam ediyordu.
Krav maga'da da 1-2 hareket gösterdiler. Aslında basit ama etkili hareketlerdi. Zamanında karate yaptığımdan hareketleri karateye benziyordu. Extradan bazı vuruşlar eklemişler. Zaten yumruk vuruşları bile vuruş tekniği olarak krav maga ile WT farklıydı. Krav maganın imkanları daha fazlaydı. Ancak her kemerin altında kağıtlar vardı. Hoca ne hareketi yapacaklarsa o kağıda bakarak yapıyordu. Bana tam oturmamış gibi geldi.
Kısacası Krav maga evime daha yakın olsa da WT'yi daha gerçekçi buldum. Belki karate yapmasaydım Krav magayı belki seçebilirdim. Ancak WT daha bana uygun ve etkili geldi. Hatta krav maganın deneme dersine bir arkadaşımla gittim. O krav magayı seçecem dedi.